Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

8ος Όμιλος: Κούβα - Σαουδική Αραβία 27-28

| Παγκόσμιο Νέων 2023
Με γκολ του Alfardan στο 59.56’’, η Σαουδική Αραβία πέτυχε την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση με 28-27 επί της εμφανώς βελτιωμένης και ιδιαίτερα μαχητικής Κούβας.
Οι Σαουδάραβες ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και ήδη από τα 10΄προηγούντο με 9-2 ( με 5 από τα τέρματα τους να σημειώνονται σε κενή εστία…) ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με 16-10, μετά την αντίδραση των αντιπάλων τους.

Με πιεστική άμυνα στην επανάληψη και εξαιρετικές επεμβάσεις ( 14 στις 36 με ποσοστό 39% ) από τον τερματοφύλακα της Suarez, η Κούβα ( που έπαιζε από το 39΄ χωρίς τον δραστήριο Curbelo ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι ), έφερε σταδιακά σε δύσκολη θέση την Σαουδική Αραβία που έκανε σειρά από λάθη και στο 40΄ πλησίασε σε 19-17 ενώ ισοφάρισε σε 23-23 στο 52΄.

Στα τελευταία λεπτά πήρε ιδιαίτερα αγωνιώδη χαρακτήρα η αναμέτρηση, με την Σαουδική Αραβία να περνά μπροστά με 25-23 στο 55’, την Κούβα να ισοφαρίζει και πάλι σε 25-25 στο 56.15’’ και το σκορ να είναι 27-27 στο 59.30’΄με την μπάλλα για τους Σαουδάραβες που επωφελήθηκαν από την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα στην εκτέλεση από τον Alfardan στο 59.56’’, παίρνοντας την νίκη με  28-27.

Στα 4 τελευταία δευτερόλεπτα, η Κούβα έκανε δύο προσπάθειες για να σκοράρει, αλλά, στην πρώτη απέκρουσε ο Abualwah και στη δεύτερη υπήρξε μπλοκ πάνω στην προσπάθεια.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Alkedhraw της Σαουδικής Αραβίας με 9 τέρματα στο ενεργητικό του, αλλά, από αυτά τα 6 μπήκαν στο α΄ ημίχρονο ενώ στο β΄ λίγο έλειψε με τις ευκαιρίες που έχασε, να αποδειχθεί μοιραίος παίκτης για την ομάδα του.

Οι δηλώσεις
JuanLopez (προπονητής Σαουδικής Αραβίας): «Το πιο σημαντικό για εμάς σήμερα ήταν η νίκη. Στο πρώτο μέρος είχαμε μια καλή απόδοση στην άμυνα και βρήκαμε λύσεις επιθετικά. Στο δεύτερο ημίχρονο υποφέραμε, καθώς υπήρξε αρκετή σωματική κούραση και η απόδοση των παικτών μου δεν ήταν καλή. Κάναμε αρκετά λάθη και δώσαμε εύκολα γκολ στον αντίπαλο. Όπως είπα όμως κρατάμε μόνο τη νίκη από το σημερινό παιχνίδι και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια».
 
Ahmed Alabdullah (αριστερό ίντερ Σαουδικής Αραβίας): «Στο πρώτο ημίχρονο όταν και πήραμε την διαφορά από την Κούβα, πιστέψαμε ότι έχουμε «κλειδώσει» τη νίκη. Αυτό ήταν το λάθος μας και δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουμε να χάσουμε το παιχνίδι. Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος πιστεύω που δεν πήγαμε καλά. Το σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι ήταν ότι πήραμε τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για την επόμενη φάση».

Alexis Luis Michel (προπονητής Κούβας): «Πολύ καλό παιχνίδι, καταπληκτικές ομάδες και οι δύο. Παλέψαμε μέχρι τη λήξη, δεν τα παρατήσαμε ποτέ και στο τέλος η καλύτερη ομάδα κέρδισε. Στο παιχνίδι της επόμενης φάσης με το Μαρόκο θα παίξουμε με την ίδια φιλοσοφία δηλαδή να απολαύσουμε το παιχνίδι, να παίξουμε χάντμπολ σαν ομάδα και να παλέψουμε ως το τέλος».

RolandoCabreraMendez (Δεξί ίντερ Κούβας): «Ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Βάλαμε τα δυνατά μας αλλά η Σαουδική Αραβία ήταν καλύτερη ομάδα. Παλέψαμε ως το τέλος και αυτό είναι το σημαντικό».

Τα στατιστικά


e-genius.gr ...intelligent web software