Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

5ος Όμιλος: Αργεντινή – Νορβηγία 31-32

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Νορβηγία πήρε την πρώτη νίκη της στον 5ο όμιλο από την Αργεντινή με 32-31. Μια νίκη χωρίς αντίκρισμα, αφού δεν της δίνει πρόκριση και θα συνεχίσει στο President's Cup όπως και η Αργεντινή.

Μέχρι το 6΄ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες με 6-6.Η αποβολή σε αυτό το σημείο του Benacedo με κόκκινη για επικίνδυνο παιχνίδι, έδωσε την ευκαιρία στην Νορβηγία να ξεφύγει στο 16΄ με 9-6. Στο ίδιο λεπτό οι Νορβηγοί έχασαν με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο παιχνίδι τον Berg αλλά δεν τους κόστισε αφού κράτησαν το προβάδισμα  στο 27΄ με 16-12 και στο ημίχρονο με 18-12.

Στο β΄ μέρος η Νορβηγία ξέφυγε στο 39΄με 22-15, κράτησε μία απόσταση ασφαλείας μέχρι το 50΄ (26-20) αλλά οι Αργεντινοί μείωσαν σταδιακά και πλησίασαν στο 59΄σε 31-30.

Το γκολ του Hoiness στο 59΄50΄΄ σφράγισε την νίκη των Νορβηγών ενώ η Αργεντινή στην λήξη διαμόρφωσε το τελικό 32-31.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Sondre Mikal Solheim

Οι δηλώσεις

Sondre Mikal Solheim (παίκτης Νορβηγίας): «Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτό το παιχνίδι, διότι δεν ξεκινήσαμε καλά και θέλαμε μια νίκη, ώστε να πάρουμε ψυχολογία και να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Χαίρομαι για το βραβείο του MVP, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για την ομάδα μου. Είμαι ευχαριστημένος από την διοργάνωση».

Zarko Pejovic (προπονητής Νορβηγίας): «Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη σήμερα, ώστε να δείξουμε κάτι καλό στην διοργάνωση. Κάναμε ότι μπορούσαμε και το καταφέραμε, σε έναν ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Solheim άξιζε το βραβείο του MVP, ήταν πολύ καλός σήμερα. Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στην Ελλάδα και η διοργάνωση είναι άψογη». 

Jung Rodolfo (προπονητής Αργεντινής): «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δύσκολο για εμάς να μειώσουμε τη διαφορά. Ελπίζαμε σε μία νίκη, δεν τα καταφέραμε και μας στεναχωρεί. Ο στόχος μας πλέον, είναι να κερδίζουμε κάθε ματς που ακολουθεί».



e-genius.gr ...intelligent web software