Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

7ος Όμιλος: Χιλή - Μαρόκο 18-24

| Παγκόσμιο Νέων 2023
Στο τελευταίο παιχνίδι του 7ου ομίλου και αυτό που άνοιξε την αυλαία της 4ης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων στο Κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», το Μαρόκο νίκησε την Χιλή με 24-18 παίρνοντας τους πρώτους βαθμούς στη διοργάνωση. 
 
Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να είναι πολύ μαχητικές καθώς και οι δύο ήθελαν τη νίκη έτσι ώστε να μπουν στο President's Cup με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Η ομάδα της Χιλής ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί στα πρώτα λεπτά του αγώνα με 3-2, γρήγορα όμως το Μαρόκο άρχισε να «μπαίνει» κι αυτό στο πνεύμα του αγώνα και το σκορ μετατράπηκε σε 5-3 υπερ των Μαροκινών. Στη συνέχεια με καλή άμυνα και ορισμένα κλεψίματα οι τυπικά ψιλοξενούμενοι με 3 γρήγορους αιφνιδιασμούς κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά τους και να φύγουν στα αποδυτήρια με το υπ;yρ τους 13-9.
 
Στο δεύτερο μέρος, το Μαρόκο συνέχισε την καλή του εμφάνιση και ουσιαστικά συντήρησε την διαφορά που είχε καταφέρει να «χτίσει» στο πρώτο μέρος και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ποτέ από την Χιλή. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά οι Χιλιανοί πέλαψαν να φτάνουν κοντά στο σκορ μειώνοντας την διαφορά σε 4 τερματα, όπως δύο ατομικά λάθη και δύο γκολ από τον Kissar έβαλαν τέλος στις όποιες ελπίδες των Λατίνων.  Το σφύριγμα της λήξης βρήκε το Μαρόκο να νικά με 24-18. 
 
Πλέον οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στην αρχική φάση της διοργάνωσης και θα μεταβούν στο President's Cup, με το Μαρόκο ωστόσο να «μεταφέρει» τους δύο βαθμούς που κέρδισε απέναντι στη Χιλή στην επόμενη φάση.

Οι δηλώσεις
Mohammed Berrajaa ( προπονητής Μαρόκου ) : Δείξαμε σταθερότητα σε ένα δυνατό ματς και πήραμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά καθώς είδα αγωνιστικότητα, διάθεση και βελτίωση στην απόδοση τους. Πάμε τώρα στο Presidents Cup με καλή ψυχολογία και ικανοποίηση για την εικόνα μας.
Youssef El Mouaddar ( αθλητής Μαρόκου ) : Δουλέψαμε όλοι για την επιτυχία και την πήραμε άξια. Μπορούσαμε και καλύτερα, αλλά, μένουμε με τη χαρά για την νίκη και για την εμφάνιση της ομάδας μας που δεν έχει εμπειρίες, αλλά, προοδεύει. Νιώθω ευτυχία για τη νίκη μας.
Aitor Echaburu ( προπονητής Χιλής ) : Εμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Μας λείπουν παιχνίδια, δεν έχουν τα παιδιά πλούσιες παραστάσεις από αγώνες και εδώ το επίπεδο όντως είναι υψηλό. Θα πάμε καλύτερα στα επόμενα βήματα μας, γιατί βλέπω ότι έχουμε καλή νοοτροπία, επιθυμία και αφοσίωση. Ηταν μία καλή ευκαιρία για εμάς αυτή η διοργάνωση και μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε στη συνέχεια.
Daniel Montecino ( αθλητής Χιλής ) : Σίγουρα είμαι στεναχωρημένος για την ήττα μας, γιατί θέλαμε πολύ την επιτυχία και πιστεύαμε σε θετικό αποτέλεσμα, όμως, το Μαρόκο ήταν καλύτερο και κέρδισε δίκαια. Αγαπάμε την Εθνική μας ομάδα και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να ανταποκριθούμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Κρατάμε τις εμπειρίες από αυτά τα δυνατά παιχνίδια, θα μας χρησιμεύσουν ασφαλώς.
 
 


e-genius.gr ...intelligent web software