Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Χαλκίδης: «Να έρθουν στο γήπεδο οι Έλληνες»

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων Γιώργος Χαλκίδης βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της Εθνικής ομάδας Νέων που συμμετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Άλλωστε και αυτός ξεχωριστή αγωνία για τα «δικά» του παιδιά, καθώς 6 αθλητές που βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής (Αναστασίου, Γερουλάνος, Δικαιούλιας, Παγιάτης, Παναγιώτου, Στεφανίτσης) αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα του ΑΣΕ Δούκα, στην οποία είναι προπονητής.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα το ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία χάντμπολ της εμπιστεύτηκε για τρίτη φορά την διοργάνωση ενός τέτοιου μεγάλου γεγονότος όπως είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων. Από αυτά που βλέπω είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο τόσο οργανωτικά, αλλά και το αθλητικό κομμάτι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πρέπει οι Έλληνες να «αγκαλιάσουν» αυτή την διοργάνωση και να έρθουν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια, έτσι ώστε να καταλάβουν πως παίζεται το πραγματικό χάντμπολ στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά και να στηρίξουν την Εθνική», ήταν οι πρώτες του κουβέντες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής Νέων αλλά και την πρόβλεψή του για την συνέχεια της διοργάνωσης, εκεί όπου απάντησε με μεγάλη σιγουριά ότι η Εθνική Νέων θα φτάσει στην προημιτελική φάση στη Γερμανία. «Εδώ και πάρα πολύ καιρό λέω ότι η Εθνική μας ομάδα Νέων θα περάσει στους «8» της διοργάνωσης. Αυτό έλεγα συνέχεια και στους αθλητές που έχω στον Δούκα και είναι εδώ τώρα στην ομάδα. Έχουν και την ποιότητα και την ικανότητα να βρεθούν στα προημιτελικά στη Γερμανία, κάτι που ήταν και ο στόχος αυτής της ομάδας. Έχει μια σταθερά δυναμική πορεία και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει σημάδια βελτίωσης».

Ο Γιώργος Χαλκίδης φέτος είχε στον Δούκα ένα βασικό κορμό 6 ατόμων της Εθνικής Νέων, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν όταν βρισκόταν στον πάγκο του Διομήδη Άργους με την τότε Εθνική Νέων. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι κάτι που γίνεται σε αρκετές χώρες ως επιλογή. Ζητήσαμε λοιπόν από τον ίδιο να μας εξηγήσει το πλάνο για το πως δούλεψαν με αυτά τα παιδιά όλη τη φετινή χρονιά για να φτάσουμε στην συμμετοχή τους στην αποστολή της Εθνικής.

«Στον Δούκα έχουμε ένα βασικό κορμό 6-7 παιδιών. Δεν το κάνουμε μόνο εμείς αυτό το πράγμα. Σε πάρα πολλές χώρες αυτό γίνεται,  δηλαδή ένας βασικός κορμός της Εθνικής ομάδας είναι συγκεντρωμένος σε έναν σύλλογο. Από εκεί και μετά και για τους ίδιους είναι πιο εύκολο να αφομοιώσουν πράγματα. Του χρόνου ευελπιστούμε να εξελίξουμε κι άλλους αθλητές.Ένας από τους στόχους μας όλη την χρονιά ήταν να τους βελτιώσουμε τόσο ατομικά όσο και ομαδικά έτσι ώστε να είναι έτοιμοι γι αυτήν την μεγάλη πρόκληση. Σίγουρα είχαμε τους αγώνες για το ελληνικό πρωτάθλημα και το κύπελλο αλλά ο μεγάλος στόχος ήταν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε όλοι στο Δούκα, κι εγώ και οι συνεργάτες μου για να τους έχουμε σε καλή κατάσταση. Τόσο εγώ αλλά και οι άλλοι προπονητές κάναμε αυτό που πρέπει για να τους προετοιμάσουμε για την Εθνική ομάδα».

Κλείνοντας, του ζητήσαμε να κάνει ένα σχόλιο όσον αφορά τα ύψη των αθλητών στην διοργάνωση, καθώς βλέπουμε ότι σε αυτό το Παγκόσμιο πάρα πολλά παιδιά ξεπερνούν τα δύο μέτρα: «Γενικότερα ο μέσος όρος έχει ψηλώσει στο χάντμπολ. Πλέον το σουτ από τα 9 μέτρα το έχουν όλες οι ομάδες  και αρκετές τα έχουν ξεπεράσει και σουτάρουν κι από πιο μακριά, γι’ αυτό και πλέον έχουν αρχίσει κι έχουν αρκετό χώρο πλέον τα πίβοτ για να σκοράρουν. Οπότε ναι, το άθλημα αρχίζει και «ψηλώνει».



e-genius.gr ...intelligent web software