Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

5ος Όμιλος: Δανία – Αργεντινή 31-28

| Παγκόσμιο Νέων 2023
Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Νέα Λιόσια, η Δανία επικράτησε της Αργεντινής με 31-28 «σφραγίζοντας» την πρόκριση στου «16» της διοργάνωσης. 
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Ο Martin Nikolas Jung από την Αργεντινή δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα και σε εκείνο το σημείο η Δανία κατάφερε να πάρει μια διαφορά τεσσάρων τερμάτων. Στη συνέχεια όμως η Αργεντινή «έσφιξε» την άμυνα της και σε συνδυασμό με τις αποκρούσεις του τερματοφύλακά της Alan Perzniank,  έφτασε σε ένα σερί 5-1 στα επόμενα 8 λεπτά ισοφάρισε σε 9-9. Οι Δανοί μετά από αυτό το...νεκρό διάστημα βρήκαν και πάλι στην επιθετική τους ευστοχία και πήγαν στα αποδυτήρια με προβαδισμα 16.12. 
 
Στο δεύτερο μέρος, οι Σκανδιναβοί μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο και παρουσιάζοντας ένα σταθερά καλό πρόσωπο δεν επέτρεψαν ουσιαστικά στους Αργεντίνους να πλησιάσουν στο σκορ έτσι ώστε να έχουν κάποιες ελπίδες να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Η Δανοί σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου «συντηρούσαν» μια διαφορά ασφαλείας της τάξεως των τεσσάρων-πέντε τερμάτων φτάνοντας με το σφύριγμα της κόρνας στη νίκη με σκορ 31-28. 
 
Πλέον, η αυριανή μέρα θα είναι κι αυτή που θα καθορίσει και την πρωτιά του ομίλου καθώς η Δανία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, ενώ από την άλλη πλευρά, η Αργεντινή την Νορβηγία, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τους πρώτους πόντους στη διοργάνωση. Τα δύο παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων. 
 
Οι δηλώσεις
Atlason Arnór (προπονητής Δανίας): Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και τους δύο βαθμούς. Σήμερα αξιοποιήσαμε καλύτερα τις ευκαιρίες μας, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο.  Η αποδοτικότητά μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή, όμως στο δεύτερο μισό βελτιώσαμε την εμφάνισή μας.
 
Arnoldsen Thomas Sommer (παίκτης Δανίας): Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε από πριν ότι η Αργεντινη ήταν δυνατός αντίπαλος.Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μπροστά με 8 τέρματα διαφορά και κατάφεραν να μας πλησιάζουν.  Ωστόσο πήραμε τους δυο πόντους και αυτό είναι το σημαντικό. Η παραμονή μας στην Ελλάδα ως τώρα είναι μία χαρά. Το φαγητό είναι πολύ νόστιμο και το γήπεδο είναι τεράστιο. 
  
Jung Rodolfo (προπονητής Αργεντινής): Αν και η επίθεσή μας ήταν πολύ καλή, η Δανία είναι μία ισχυρή ομάδα, με έναν πολύ δυνατό τερματοφύλακα. Ωστόσο, από την πλευρά μου θεωρώ ότι οι διαιτητές σήμερα δεν πήραν σωστές αποφάσεις. Έχουμε περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας για αυτή τη διοργάνωση. 
 
Garay Gomez Tomas Martin (παίκτης Αργεντινής): Νιώθω καλά διότι η ομάδα μου έδωσε τον καλύτερό της εαυτό. Δυστυχώς δεν σταθήκαμε τυχεροί, γιατί πέσαμε σε έναν όμιλο με πολύ δύσκολες ομάδες. Ωστόσο, παραμένουμε ψύχραιμοι και κάθε φορά προσπαθούμε για το καλύτερο.
 


e-genius.gr ...intelligent web software