Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Οι ταξιδιώτες από τον αρκτικό κύκλο…

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Το μεγαλύτερο νησί του κόσμου διαθέτει μόλις  56.000 κατοίκους και οι 12 από αυτούς βρέθηκαν στο γήπεδο στα Λιόσια για να υποστηρίξουν τα νεαρά αστέρια της χώρας τους. Ο λόγος φυσικά για τους οπαδούς της Γροιλανδίας, οι οποίοι δεν υπολόγισαν χρήματα, χιλιόμετρα και... προβλέψεις, προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό της επίσημης αγαπημένης τους.
Μπορεί η Σλοβενία και η Σουηδία να επικράτησαν εντός γηπέδου με ευκολία επί της Γροιλανδίας, ωστόσο  η κερκίδα των Γροιλανδών ήταν εκείνη που «κέρδισε» εξωαγωνιστικά. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι 12 οπαδοί πανηγύριζαν σε κάθε γκολ της ομάδας τους, ενώ ένας μικρός φίλαθλος δεν πήρε τόσο καλά την ήττα της χώρας του. Ο γιος του βοηθού προπονητή, Ostermann-Søholm Muusaarannguaq, αν και είναι μόλις τριών ετών, στο ματς ενάντια στην Σλοβενία έβαλε τα κλάματα στο ημίχρονο, όταν αντιλήφθηκε ότι η ομάδα του μπαμπά του βρίσκεται πίσω στο σκορ. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η σύζυγός του, ο μικρός ήθελε να τρέξει στον πατέρα του διότι πίστευε ότι είχε στεναχωρηθεί.Στο ακριβώς αντίθετο...mood ωστόσο, ήταν η οικογένεια του  Johansen Carl-Christian, οι οποίοι καθόντουσαν μόλις λίγες θέσεις πιο κει. Ο πατέρας και οι αδελφές του 16χρονου παίκτη - οι οποίες είναι επίσης αθλήτριες χάντμπολ- δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους σε κάθε γκολ της Γροιλανδίας, ακόμη και αν η διαφορά τερμάτων ήταν μη αναστρέψιμη. 

Το χάντμπολ έχει ιδιαίτερη θέση στην χώρα τους, καθώς είναι το πιο δημοφιλές άθλημα! Το μεγαλύτερο μέρος της Γροιλανδίας ασχολείται με το χάντμπολ, το οποίο αποτελεί το εθνικό τους σπορ, με το ποδόσφαιρο, τον στίβο και το σκι να ακολουθούν. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαίισης της Γροιλανδίας ιδρύθηκε το 1974, ενώ το πρωτάθλημα της χώρας αποτελείται από έξι ομάδες. Η πιο επιτυχημένη από αυτές είναι η Νουκ, της οποίας το γήπεδο αποτελεί και έδρα για την εθνική ομάδα.

Μπορεί οι μικροί παίκτες του Angutimmarik Kreutzmann να μην ήταν εκ των φαβορί, όμως ο κόσμος δεν παύει να στηρίζει την ομάδα. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες  αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα 14 ακόμη φίλαθλοι, οι οποίο θα «ολοκληρώσουν» την εξέδρα της ομάδας στο τελευταίο ματς κόντρα στο Μπαχρέιν. Με άλλα λόγια, σχεδόν 30 άτομα ταξίδεψαν στη χώρα μας για να απολαύσουν το χάντμπολ. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε, έχουν νοικιάσει και δύο βανάκια, αποκλειστικά για την μεταφορά τους στο γήπεδο.Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο, είναι ότι έχουν έρθει στην χώρα μας με δική τους πρωτοβουλία αλλά και δικά τους έξοδα. Παρά τα περίπου 7.000 χλμ και τις πολλές ώρες ταξιδιού, οι Γροιλανδοί δεν δίστασαν να κάνουν το τεράστιο αυτό ταξίδι για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

TZAL8382



e-genius.gr ...intelligent web software