Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

6ος Όμιλος: Γροιλανδία – Σουηδία 12-50

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Σουηδία εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αφού, όπως αναμενόταν, η Γροιλανδία ήταν αδύνατο να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση.

Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν 50-12 (2 γκολ λιγότερα από τα 52 που έχει πετύχει στον 3ο όμιλο η Πορτογαλία κόντρα στην Κόστα Ρίκα) έχοντας υψηλά ποσοστά σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Οι Γροιλανδοί κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες στο μέτρο των δυνατοτήτων τους με τους συγγενείς τους - που έχουν κάνει το μακρινό ταξίδι από τη χώρα τους - να επευφημούν κάθε πετυχημένη προσπάθεια.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Σουηδία είχε 50/65 σουτ (77%), έβγαλε 15 επιτυχημένους  αιφνιδιασμούς, έχοντας 11 κλεψίματα, ενώ οι τερματοφύλακές της τέλειωσαν το ματς με 22/34 επεμβάσεις (65%).

Στον τελευταίο αγώνα του ομίλου αύριο κόντρα στη Σλοβενία, στη Σουηδία αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας για της εξασφαλίσει την πρωτιά, αλλά δεδομένα θα πάει για τη νίκη ώστε να μπει με το μέγιστο των βαθμών στην επόμενη φάση.

MVP του αγώνα – και για δεύτερη φορά στη διοργάνωση - αναδείχθηκε ο Σουηδός αριστερόχειρας περιφερειακός Palmer με 8 γκολ και 5 ασίστ.

Οι δηλώσεις
Dennis Sandberg
( προπονητής Σουηδίας ) : Λίγα μπορούμε να πούμε για αυτή τη συνάντηση. Ζήτησα από τους παίκτες μου να παίξουν καλή άμυνα και να κυνηγήσουμε το γκολ στην κόντρα και αυτό έκαναν. Ανταποκρίθηκαν καλά. Η Γροιλανδία είναι μία νέα ομάδα που προσπαθεί, αλλά, ακόμα έχει δρόμο μπροστά της. Η πολύ μεγάλη διαφορά στα γκολ ήλθε φυσιολογικά. Το χάντμπολ εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και είναι μοιραίο να ανοίγει η ψαλίδα όσο παρουσιάζονται περισσότερες ομάδες, όμως, είναι μία καλή λογική να βλέπουμε καινούριες παρουσίες στο άθλημα μας.

Kelvin Roberts ( αθλητής Σουηδίας ) : Ηταν σα ένα φιλικό ματς. Για 5-10 λεπτά βρήκαμε αντίσταση, αλλά, στη συνέχεια φάνηκε ότι η απόσταση ήταν μεγάλη. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο αυτό το παιχνίδι, έχουμε καλύτερη ομάδα και κερδίσαμε με διαφορά έναν άπειρο αντίπαλο.

Kreutzmann Angutimmarik ( προπονητής Γροιλανδίας ) : Από το πνεύμα και την αγωνιστικότητα των παικτών μου έμεινα ικανοποιημένος, όμως, κάναμε πολλά λάθη και φθάσαμε σε μία βαριά ήττα. Μεγάλες οι διαφορές μας με την Σουηδία που είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς δουλεύουμε μαζί από πέρσι, δεν έχουμε πείρα και εμπειρίες από αγώνες. Παρουσιασθήκαμε ανέτοιμοι και δεχθήκαμε πολλά γκολ.
Nicklas Andersen ( αθλητής Γροιλανδίας ) : Παίξαμε καλά για 10 λεπτά στην αρχή, αλλά, στη συνέχεια η Σουηδία επέβαλε τον ρυθμό της. Εχουμε μεγάλη πληθυσμιακή διαφορά, εμείς είμαστε ένα πολύ μικρό μέρος, είναι δύσκολο να παρουσιασθούμε ανταγωνιστικοί, ωστόσο, προσπαθούμε έστω και αν έχουμε λίγα παιχνίδια και περιορισμένες εμπειρίες. Περιμένω ότι θα βελτιωνόμαστε όμως όσο περνά ο καιρός.
 


e-genius.gr ...intelligent web software