Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Μίτια Γιαντς: Ο ηγέτης της Σλοβενίας συνεχίζει την οικογενειακή χαντμπολική παράδοση

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Όταν η μπάλα «καίει» την ευθύνη την αναλαμβάνει ο πιο έμπειρος, ο… μπαρουτοκαπνισμένος. Σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ21, όμως, όπως αυτό που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και στη Γερμανία, πού να βρεις τον άνθρωπο που
θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

Κι όμως, στη Σλοβενία αυτός ο παίκτης υπάρχει και ακούει στο όνομα Μίτια Γιαντς. Αν το επίθετό του σας θυμίζει κάτι, πρόκειται για τον μικρότερο αδερφό του αστέρα της Μπαρτσελόνα, Μπλαζ Γιαντς.

Ο Μίτια είναι μόλις 20 ετών, αλλά έχει προλάβει αναδειχτεί MVP στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19 του 2021 στην Κροατία, ενώ συμμετείχε και στο αντίστοιχο Κ20 του 2022.

Με το σύλλογό του, την Πιβοβάρνα Λάσκο του Τσέλιε απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία αγωνιζόμενος στο EHF Champions League και στο EHF European League.

Διόλου τυχαίο, λοιπόν, που στο καθοριστικό ματς με το Μπαχρέιν στο Ολυμπιακό Κέντρο των Άνω Λιοσίων το πήρε… πάνω του στα τελευταία 13 λεπτά πετυχαίνοντας 5 από τα 10 γκολ της ομάδας του και – κυρίως – τα δύο τελευταία που χάρισαν στη
Σλοβενία έναν πολύτιμο βαθμό (29-29), που πιθανότατα την οδηγεί στους «16».

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς γιατί το Μπαχρέιν έπαιξε εκπληκτικά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ξέραμε ότι οποιαδήποτε χαλάρωση από την πλευρά μας θα τους έδινε το δικαίωμα στο όνειρο. Πράγματι, στην άμυνα δεν είμασταν καλοί και το εκμεταλλεύτηκαν. Στο τέλος, όμως, ανταποκριθήκαμε και πετύχαμε εύκολα γκολ στο ένας εναντίον ενός. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και να στοχεύσουμε στην καλύτερη διαφορά τερμάτων, που θα κάνει τη διαφορά στην κατάταξη του ομίλου».

Ένας ταλαντούχος παίκτης όπως ο Μίτια, δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει καλύτερος, αν δεν αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο κι αν δεν έχει τους κατάλληλους συμβούλους:
«Σίγουρα έχω αποκομίσω σημαντικές εμπειρίες παίζοντας στο EHF Champions League και έχοντας δίπλα μου καταπληκτικούς συμπαίκτες, όπως το «είδωλό» μου, Άλεξ Βλαχ (πλέον μέλος της δανέζικης Άλμποργκ). Με συμβουλεύουν καθημερινά και έχουν βοηθήσει στην εξέλιξή μου. Νομίζω αυτή η παραπανίσια εμπειρία, που έχω αποκομίσει, με βοήθησε στο
ματς με το Μπαχρέιν».

Όταν ένα μέλος της οικογένειάς σου είναι ήδη διάσημο και επιτυχημένο, υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείς να ζεις στη σκιά του και να λυγίσεις από τον ανταγωνισμό και την αναπόφευκτη σύγκριση. Στην περίπτωση των αδερφών Γιαντς, όμως, αυτό δε συμβαίνει:
«Έχουμε εξαιρετική σχέση. Με τον Μπλαζ μιλάμε καθημερινά, μου δίνει συμβουλές για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσω τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Φυσικά, νιώθω πολύ υπερήφανος για ό,τι έχει πετύχει στην καριέρα του. Παλιότερα ονειρευόμουν να αντιμετωπίσω τον αδερφό μου σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Αυτό συνέβη φέτος στο EHF Champions League, εγώ ως παίκτης της Τσέλιε και ο Μπλαζ φορώντας τη φανέλα της Μπάρτσα. Τώρα ονειρεύομαι να βρεθούμε κάποια στιγμή μαζί στην ίδια ομάδα!».

Αν ο Μίτια συνεχίσει να προοδεύει με αυτούς τους ρυθμούς, τότε σίγουρα θα χρειαστεί να βρει ένα νέο όνειρο που θα τον ωθήσει να φτάσει ψηλότερα…



e-genius.gr ...intelligent web software