Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

5ος Όμιλος: Νορβηγία – Ουγγαρία 22-31

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε και στη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του τον χαρακτηρισμό του φαβορί για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων επικρατώντας της Νορβηγίας 31-22 και αύριο (23/6) κόντρα στη πανίσχυρη Δανία θα παλέψει για την πρωτιά.

Οι Μαγυάροι συνάντησαν αντίσταση από τους Σκανδιναβούς που έδειξαν βελτιωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα τους και την ήττα με 11 γκολ από τους Δανούς.

Η Ουγγαρία παίζοντας με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση αλλά και δυνατή άμυνα έχτισε από το πρώτο μέρος μια σημαντική διαφορά – στο ημίχρονο προηγήθηκε 19-12 – την οποία διαχειρίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν επέτρεψε στους Νορβηγούς να γίνουν απειλητικοί ακόμη κι όταν προσπάθησαν να κλείσουν την ψαλίδα.

MVP αναδείχθηκε ο Ούγγρος πλέι μέικερ Peter Lukacs ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6/6 προσπάθειες για γκολ, 2 ασίστ, 2 κερδισμένες δίλεπτες αποβολές, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ σε 35 λεπτά αγώνα.

Οι δηλώσεις

Sverre Ottesen (αριστερός ίντερ Νορβηγίας): «Κάναμε ένα κακό ξεκίνημα η αλήθεια είναι και μετά την άσχημη αρχή ήταν δύσκολο για εμάς να ακολουθήσουμε το σκορ του αγώνα. Είχαμε ένα καλύτερο ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όπως είπα ήταν δύσκολο να μπορέσουμε να πλησιάσουμε αρκετά. Στη συνέχεια της διοργάνωσης θέλουμε να κρατήσουμε την αγωνιστικότητα και την μαχητικότητά μας. Η επίθεσή μας είναι καλή, αλλά στην άμυνα μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά».
 
Peter Lukacs (πλέι-μέρικερ Ουγγαρίας): «Ξέραμε από την αρχή ότι το παιχνίδι απέναντι στη Νορβηγία θα είναι δύσκολο γιατί είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα και γενικότερα το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό για εμάς. Καταφέραμε λοιπόν να πάρουμε μια διαφορά και αν εξαιρέσουμε μερικά σημεία, να την κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι μετά τη σημερινή νίκη, ήταν σημαντική για εμάς. Τώρα θα παίξουμε με την Δανία για την πρώτη θέση στον όμιλο που έχει μεγάλη σημασία. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κερδίσουμε και το αυριανό παιχνίδι. Οι επόμενοι αγώνες είναι δύσκολοι και πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πρόσωπο».


e-genius.gr ...intelligent web software