Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

5ος Όμιλος: Ουγγαρία – Αργεντινή  30-22

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Ουγγαρία νίκησε την Αργεντινή με 30-22 στον πρώτο της αγώνα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων (5ος όμιλος) και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες φάνηκαν ισοδύναμες και συμβάδιζαν στο σκορ με προηγούμενη την Ουγγαρία 13-12.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η Ουγγαρία μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και με 9-2 ξέφυγε στο 40΄ 21-14 δείχνοντας ότι θα έπαιρνε την νίκη, όπως και έγινε. Η Αργεντινή δεν μπόρεσε να την ακολουθήσει στο σκορ, ενώ ήταν πολύ άστοχη από τα έξι μέτρα.

Οι Ούγγροι έφτασαν την διαφορά στα 9 γκολ στο 48΄ 25-16 και πήραν την πολύτιμη για αυτούς νίκη με 30-22 βλέποντας με αισιοδοξία την πρόκρισή τους η οποία μπορεί να σφραγιστεί την Πέμπτη (22/6) με αντίπαλο την Νορβηγία.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Ουγγαρίας Κριστόφ Πάλασιτς 38% (9 επεμβάσεις σε 24 σουτ στην εστία του).

Οι δηλώσεις

Kristóf Palasics (Τερματοφύλακας Ουγγαρίας): «Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά, στο πρώτο ημίχρονο, αφού ήμασταν πολύ κοντά στο σκορ. Όμως μετά μπήκαμε με καλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι και ανοίξαμε τη διαφορά. Ήταν μια δύσκολη αρχή και το γεγονός πως κερδίσαμε είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Είμαι χαρούμενος που αναδείχθηκα MVP και έδωσα ότι μπορούσα για την ομάδα μου, αλλά έχουμε ακόμα πολλά παιχνίδια μπροστά μας και μπορώ να δώσω ακόμα περισσότερα. Η διοργάνωση στην Ελλάδα είναι εξαιρετική, είναι ωραία να παίζεις εδώ. Όσον αφορά, την επόμενη αναμέτρηση με την Νορβηγία, είναι πάντα δύσκολο να αγωνίζεσαι με Σκανδιναβούς παίκτες, γιατί είναι δυνατοί. Παρόλα αυτά, θα βάλουμε τα δυνατά μας».

Rodolfo Jung (Προπονητής Αργεντινής): «Στο 1ο ημίχρονο ήμασταν καλοί και ήμασταν μόλις ένα γκολ πίσω, ειδικά με τον τερματοφύλακα που έχουν. Στο 2ο ημίχρονο αρχίσαμε να έχουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών και αλλάξαμε παίκτες. Εκεί διαπιστώσαμε τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software