Μία γεννημένη πρωταθλήτρια, μία σπουδαία φυσιογνωμία του χάντμπολ, η Σλοβένα Ανια Φρέζερ επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια, αυτή τη φορά με ρόλο παρατηρητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.
Η Φρέζερ, στον ενάμιση χρόνο ( από τον Ιανουάριο του 2009 έως το καλοκαίρι του 2010 ) που έπαιξε ως δεξί ίντερ με την Ορμή Πατρών, κατέκτησε δύο νταμπλ. Στην Ελλάδα ήλθε σε ηλικία 35 ετών έχοντας στο ενεργητικό της τρείς τίτλους Champions League ( 2 με την Μέρκατορ και 1 με την Στάγκελσε ) και ένα EHF Cup ( με την Ολίμπια ) και ενώ είχε αποφασίσει να σταματήσει το χάντμπολ προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της στα Οικονομικά.
Εντέλει, η Ορμή την έπεισε να συνεχίσει, πήρε το πτυχίο της και δύο νταμπλ ενώ έκλεισε την καριέρα της το καλοκαίρι του 2011 στην Τουρκία, με την Μιλιμπιάνκο. ‘’ Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια, γιατί πέρασα όμορφα, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την χώρα σας και εξαιρετικές φιλίες ‘’ λέει η Φρέζερ η οποία υποστηρίζει για το ελληνικό χάντμπολ : ‘’ Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την κατάσταση του αθλήματος στην Ελλάδα, αλλά, έμαθα για τον θάνατο του Σάσα Ζιβούλοβιτς που με λύπησε πολύ ενώ γνώρισα στη Σλοβενία την Λαμπρίνα Τσάκαλου ως παίκτρια της Μέρκατορ. Θέλω να δώ σε μεγάλες διοργανώσεις το ελληνικό χάντμπολ Γυναικών και εύχομαι να πάρει ώθηση το άθλημα στην Ελλάδα από αυτή τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων. Αλλωστε, για τις γυναίκες είναι πιο εύκολο και καλύτερο να παίζουν χάντμπολ παρά μπάσκετ ‘’.
Η Φρέζερ, που ζεί στην πατρίδα της, στο Σέλνιτσα Ντράβι, πόλη 5.000 κατοίκων, είναι σήμερα τιμ μάνατζερ για όλες τις Εθνικές ομάδες Γυναικών της Σλοβενίας ενώ παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως παρατηρητής στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
Η φανέλα που φορούσε στην Ορμή, βρίσκεται στο μουσείο χάντμπολ Πάτρας που έχει φτιάξει ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος της Ακαδημίας των Σπορ και τη δώρισε ο τότε γυμναστής της Ορμής Ακης Λιβιέρης.
Με την Ελένη Ποιμενίδου, συμπαίκτριες στην Ορμή.