Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

6ος Όμιλος: Σλοβενία-Γροιλανδία 48-23

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της Σλοβενίας στο 24ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21, καθώς επικράτησε στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων της Γροιλανδίας με 48-23, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου.

Η Σλοβενία ήταν εμφανώς καλύτερη, πιο έμπειρη και νίκησε χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Για τη εθνική ομάδα της Γροιλανδίας, που ως χώρα έχει πληθυσμό μόλις 55.000 κατοίκων, η συμμετοχή στο Παγκόσμιο αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία.

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Σλοβένος Cirivic που πέτυχε 6 τέρματα με ποσοστό 75% (6/8)

Δηλώσεις

Angutimmarik Kreutzmann (προπονητής Γροιλανδίας): «Πάντα θέλουμε να παίζουμε καλά ενάντια σε κάθε αντίπαλο. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε το φαβορί και οι παίκτες μας είναι νέοι σε ηλικία, αλλά είμαστε περήφανοι. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Στην αρχή το παλέψαμε αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Οι παίκτες μας ήταν πολύ μικροί ηλικιακά αλλά και σωματικά σε σχέση με τους αντιπάλους. Ήμασταν γρήγοροι, τρέξαμε αρκετά αλλά σωματικά υπήρχε διαφορά.»

Sasa Praprotnik (Προπονητής Σλοβενίας): «Ήμασταν όπως έπρεπε στο παιχνίδι και η άμυνα μας λειτούργησε σωστά. Είμαστε ευχαριστημένοι με την εικόνα μας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου. Η διοργάνωση στην Ελλάδα είναι πολύ καλή, μας φιλοξένησαν όπως θα έπρεπε και το φαγητό είναι εξαιρετικό. Πλέον, καλούμαστε να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι, ώστε να πάρουμε και από εκεί βαθμούς».

Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software