Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

7ος Όμιλος: Ισλανδία - Μαρόκο 17-15

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Δραματικός ήταν ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», καθώς η Ισλανδία επικράτησε του Μαρόκου με 17-15. Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δύο λεπτά με ήρωες για τους νικητές τους Gunnarson (σκόραρε δύο τέρματα μετατρέποντας το 14-15 σε 16-15) και Sigurjonsson (απέκρουσε τετ α τετ των Μαροκινών στο 59:55 και ενώ το σκορ ήταν 16-15).

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στον αγωνιστικό χώρο και το σκορ του ημιχρόνου (7-5) είναι ενδεικτικό. Οι Ισλανδοί υπερείχαν ξεκάθαρα σε ύψος και δύναμη, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν και να ξεφύγουν στο σκορ, καθώς είχαν πολλά ατομικά λάθη, ενώ αρκετές προσπάθειές τους σταμάτησαν στον Μαροκινό τερματοφύλακα El Mouaddar. Στο 25:36’ δόθηκε η πρώτη κόκκινη κάρτα της διοργάνωσης, στον Ισλανδό Adalsteinsson για χτύπημα στο πρόσωπο αντιπάλου. Οι Μαροκινοί, από την πλευρά τους έβρισκαν τείχος στις προσπάθειες από τα εννιά μέτρα, καθώς τα μπλοκ των Ισλανδών ήταν απροσπέλαστα, ενώ παρά την καλή εμφάνισή του τερματοφύλακά τους, δεν κατάφεραν να τρέξουν σε αιφνιδιασμούς και αυτό εξηγεί τη χαμηλή τους παραγωγικότητα στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν ανάλογη, με τη διαφορά ότι οι Μαροκινοί με πρωταγωνιστή τον El Mouaddar κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά σε 12-11 στο 47’ και πέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ στο 57:30 με 14-15. Από εκεί και πέρα, όμως ανέλαβε δράση ο πανύψηλος (2.08) Gunnarson που έκανε το 16-15 και ο Sigurjonsson με την απόκρουση στο σουτ του Ouzrour από τα έξι μέτρα. Το τελικό 17-15 διαμόρφωσε με πέναλτι σε νεκρό χρόνο ο Oscarsson.

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Μαροκινός El Mouaddar που είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 43% (13 επεμβάσεις σε 30 σουτ στην εστία του).

Δηλώσεις
Brynjar Sigurjonsson (τερματοφύλακας Ισλανδίας): «Άπλωσα τα χέρια μου στην κατάλληλη στιγμή και ήλθε μία επέμβαση που θα θυμάμαι καιρό γιατί νομίζω ότι πράγματι βοήθησα την ομάδα μου να φθάσει στο στόχο της. Τρία λεπτά πριν από τη λήξη, πράγματι, φοβόμουν ότι μπορεί να χάναμε, αλλά, είμαστε η Ισλανδία, έχουμε τεράστια παράδοση στο χάντμπολ και πρέπει να προχωρήσουμε, οπότε, πήραμε στο τέλος αυτό που θέλαμε, έστω και αν κάναμε κακή εμφάνιση. Πολύ καλός ήταν ο γκολκίπερ του Μαρόκου, χάσαμε πολλά σουτ, ευτυχώς, δεν ήλθε η καταστροφή...».

Mohammed Berrajaa (προπονητής Μαρόκου): «Δίκαιη ήττα για την ομάδα μου, έστω και αν πιστέψαμε ότι αξίζαμε καλύτερη τύχη σε αυτό το ματς, όπου παίξαμε πολύ καλά. Δεν έχω παράπονο από κανέναν αθλητή μου, όλοι έκαναν σπουδαία προσπάθεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Μία ήττα με 2 γκολ από την Ισλανδία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα, ασφαλώς, γιατί ο αντίπαλος μας είναι σπουδαίος, ωστόσο, ίσως μπορούσαμε να καταφέρουμε να φύγουμε με την νίκη και να γράψουμε ιστορία».


Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software