Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ… ΥΠΟΓΡΑΦΗ EXCELLENCE

| Γενικά

4534837
Νέα συνεργασία για την ΟΧΕ με στόχο την ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών

Στην ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος που διοργανώθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, η Ομοσπονδία εγκαινίασε μία νέα συνεργασία που αφορά δημιουργία και ανάπτυξη δικτύου αξιολόγησης και παρακολούθησης νεαρών αθλητών. Η ανάπτυξη του δικτύου αποσκοπεί στην ανίχνευση και ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών μέσω ολοκληρωμένου και συστηματικού αθλητιατρικού και εργομετρικού ελέγχου.

Η «Αναγέννηση και Πρόοδος» αναλαμβάνει και υλοποιεί κοινωνικές δράσεις στα πλαίσια δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του προγράμματος Sports Excellence, το οποίο απολαμβάνει της έγκρισης και πιστοποίησης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ειδικότερα με την συνεργασία και την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής.

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ): «Οφείλω να ενημερώσω για την νέα συνεργασία της Ομοσπονδίας σε σχέση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την παρακολούθηση και αξιολόγηση νέων αθλητών. Ο κ.κ.. Κρανάκης και Ιατρούδης (σύμβουλοι ανάπτυξης), πήραν την πρωτοβουλία για αυτή την συνεργασία και αυτό που θα σας εξηγήσει ο ιατρός είναι το ξεκίνημα αυτής».

Παναγιώτης Κουλουβάρης (Επίκουρος καθηγητής και λέκτορας του ΕΚΠΑ): «Ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Συγχαρητήρια για όλες αυτές τις μεγάλες επιτυχίες. Το τμήμα αθλητικής αριστείας είναι μια μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς τον ελληνικό αθλητισμό και λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου. Έχουμε ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο και μια υπερσύγχρονη κινητή αθλητική μονάδα. Η εγκατάσταση είναι στο Αττικό Νοσοκομείο στο Χαϊδάρι. Έχουμε ξεκινήσει με επτά Ομοσπονδίες. Είδαμε πράγματι μια πάρα πολύ καλή οργάνωση στην ΟΧΕ. Με τους τεχνικούς συμβούλους που συναντηθήκαμε είδαμε ενδιαφέροντα πράγματα για όλους τους αθλητές. Να σας αναφέρω εν συντομία ότι έχουμε γίνει κέντρο αναφοράς για όλες τις Εθνικές ομάδες της Αυστραλίας και υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Αθλητισμού της Αυστραλίας. Έχουμε επίσης συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Radkers των ΗΠΑ όπου φοιτητές κάνουν πρακτική σε εμάς και τώρα έχουμε και όλες τις Εθνικές ομάδες ηλικίας 12-18 ετών του χάντμπολ. Εύχομαι οι επιτυχίες να συνεχιστούν και να τις αυξήσουμε».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταμτιάδης και ο Επίκουρος Καθηγητής της Α᾽ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ Παναγιώτης Κουλουβάρης υπέγραψαν το συμφωνητικό.

 



e-genius.gr ...intelligent web software