ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

4534620
Δέκα υποτροφίες του «Make Place For One More Woman» για το γυναικείο χάντμπολ σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Εδώ και μήνες η ομοσπονδία του χάντμπολ πρωτοπορεί με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Make Place For One More Woman» και οι συγκεκριμένες δράσεις υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς.
Οι κοινές δράσεις ΟΧΕ και προγράμματος παρουσιάστηκαν στην ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας, ενώ σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ δόθηκαν δέκα υποτροφίες σε κοπέλες που ασχολούνται με το ελληνικό χάντμπολ.

«Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον γυναικείο αθλητισμό καταρχήν στο άθλημά μας. Σε συνεργασία με την πρόεδρο των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη και τον υπεύθυνο επικοινωνίας Γιάννη Σταθόπουλο έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειες και μία από αυτές ήταν η δημιουργία του σποτ για το πρόγραμμα. Το δεύτερο ήταν ότι ζητήσαμε απ’ όλα τα σωματεία της Ελλάδος ακριβώς αυτό, να κάνουν χώρο για μία ακόμη γυναίκα, μια νεαρή κοπέλα που θα εγγράψουν στις ακαδημίες τους δωρεάν, χωρίς συνδρομή. Το επόμενο βήμα είναι η εξασφάλιση δέκα υποτροφιών από τον Όμιλο Ξυνή (ΙΕΚ ΑΛΦΑ) για νεαρές αθλήτριες και διαιτητές, πέντε στην Αθήνα και πέντε στη Θεσσαλονίκη. Να θυμάστε ότι ο δρόμος προς τα αστέρια περνάει πάντα από το χαμόγελο και τη ματιά μιας γυναίκας», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σταθόπουλος επισήμανε ότι «από το 2015 η Βούλα Κοζομπόλη με άλλες εμβληματικές γυναίκες του αθλητισμού τάχθηκαν υπέρ της προσπάθειας για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό, στην προπονητική καθοδήγηση και στη διοικητική στελέχωση, ώστε να έρχονται περισσότερες επιτυχίες, όπως ήταν η πρόσφατη πρωτιά της Εθνικής ομάδας του μπιτς χάντμπολ. Η ΟΧΕ ήταν η πρώτη ομοσπονδία που συνέδραμε τις προσπάθειες μας. Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας είναι απαραίτητο τα κορίτσια να λάβουν μεγαλύτερη εκπαίδευση. Έτσι απευθυνθήκαμε σε έναν από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς ομίλους και πλέον οι τομείς προπονητικής, φυσικοθεραπείας και διοίκησης επιχειρήσεων του ΙΕΚ ΑΛΦΑ διέθεσαν στο πρόγραμμα «make place for one more woman» δέκα υποτροφίες για δέκα κορίτσια του χάντμπολ, ώστε να αξιοποιήσουν στο άθλημα τις γνώσεις που θα λάβουν. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ξυνή γι’ αυτή την προσφορά».

Τις υποτροφίες στις Νικολέτα Λαμπρίνα Βελάνη, Έρικα Ζενερλή, Λένα Μούρνου, Σεβαστή Μπράμου, Αγγελική Μάγκου, Μαρία Μαυροσαββίδη, Νικολέτα Κόντου, Σοφία Ιωαννίδου, Ευλαμπία Σέσερλη παρέδωσε η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη που λάμπρυνε την εκδήλωση με την παρουσία της. «Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το προετοιμάζουν», σχολίασε χαρακτηριστικά η Βούλα Ζυγούρη και προέτρεψε τις αθλήτριες να αξιοποιήσουν τις υποτροφίες τους.