Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Αίγυπτος - Ελλάδα: Το... τρίτο ημίχρονο

| Παγκόσμιο Νέων 2023
Όσα ειπώθηκαν μετά τον αγώνα Αίγυπτος - Ελλάδα, που βρήκε νικητές τους "φαραώ" με 36-30, στο κλειστό του Ρέντη.

Νίκος Γεωργιάδης ( προπονητής Εθνικής Ελλάδας ) : Στο πρώτο μέρος παίξαμε πάρα πολύ καλά. Παρουσιασθήκαμε πολύ καλά στημένοι σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού ενώ μπορούσαμε να προηγηθούμε με μεγαλύτερη διαφορά από τα 3 γκολ της ανάπαυλας, εάν παρουσιαζόμασταν πιο αποτελεσματικοί σε προσπάθειες μας. Η Αίγυπτος που γνωρίζουμε όλοι ότι είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα και με πληθώρα επιλογών, αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς, στην επανάληψη, φαίνεται ότι μείναμε στα αποδυτήρια. Εγιναν πολλά λάθη στην άμυνα, σε αιφνιδιασμούς, είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση, παρουσιασθήκαμε πολύ διαφορετικοί σε σχέση με το πρώτο μέρος. Θα προσπαθήσουμε τώρα να κερδίσουμε οπωσδήποτε το πρώτο από τα δύο ματς που ακολουθούν, ώστε όλα να κριθούν για την πρόκριση στο τελευταίο. Όλα είναι ανοικτά". 

Πανταλέων Αλεξανδρίδης (πλέι μέικερ Εθνικής Ελλάδος): «Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πάρα πολύ. Μπήκαμε στο πρώτο μέρος πάρα πολύ δυνατά, παρόλ’αυτά στο δεύτερο μέρος κάποια λάθη στην άμυνα, κάποια αβίαστα στην επίθεση στον ενδιάμεσο χώρο και αρκετά χαμένα σουτ από τα έξι μέτρα στοίχησαν στη συγκέντρωσή μας και κατ’επέκταση στο παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Αιγύπτου αλλά και στους συμπαίκτες μου έναν προς έναν για την προσπάθειά μας. Το ξεχνάμε γιατί βρισκόμαστε σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια  πολύ δύσκολα και σημαντικά. Θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε και τα δύο».

Δημήτρης Μπαμπατζανίδης (τερματοφύλακας Εθνικής Ελλάδος): «Νομίζω ότι κατά κύριο λόγο άλλαξε η ψυχολογία μας στο δεύτερο ημίχρονο και πέρασε στους Αιγύπτιους. Στο πρώτο μέρος είχαμε ενέργεια πάθος και βγήκαν σχεδόν όλες οι προσπάθειες. Στο δεύτερο μέρος όμως όλα άλλαξαν. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε έτσι ώστε να το ανατρέψουμε αλλά δεν τα καταφέραμε.  Όλοι όσοι ήταν στην αποστολή είτε έπαιξαν είτε όχι έδωσαν το 100% αλλά χρειαζόμαστε και λίγη τύχη στο τέλος. Πάμε στη συνέχεια να δώσουμε το 110% και να κάνουμε δύο νίκες».

Δημήτρης Παναγιώτου ( αθλητής Εθνικής Ελλάδας ) : "Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε. Με νίκη θα είχαμε πάρει σημαντικότατο προβάδισμα για την πρόκριση. Μπράβο στην ομάδα μας για το πρώτο ημίχρονο, όπου παίξαμε πολύ συγκεντρωμένα, κάναμε όσα είχαμε πεί και δε χάσαμε το μυαλό μας. Αντίθετα, έγιναν περισσότερα λάθη από εμάς στην επανάληψη σε σχέση με τους Αιγύπτιους και εκεί κρίθηκε το ματς. Στο δεύτερο μέρος χάσαμε τη συγκέντρωση μας, δεν υπήρχε στο κεφάλι μας αυτό που είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε και δεν βρήκαμε λύσεις. Όμως, στα 2 παιχνίδια που ακολουθούν θα παλέψουμε για το καλύτερο ώστε να προκριθούμε στους 8 της διοργάνωσης. Χαίρομαι γιατί σταθήκαμε καλύτερα από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια και θεωρώ ότι παίξαμε χειρότερα σε σχέση με ότι θα παρουσιάσουμε στο επόμενο. Ας κάναμε τώρα την μία και τελευταία ήττα μας…"

 
Νίκος Δικαιούλιας ( αθλητής Εθνικής Ελλάδας ) :  "Ενώ μπήκαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, με πείσμα και θέληση, στο δεύτερο μέρος ήταν λες και πιστέψαμε ότι είχαμε ήδη πάρει τη νίκη…Είμαι ιδιαίτερα στεναχωρημένος, όπως όλοι μας, από την ήττα…Πάμε για 2 νίκες στα 2 παιχνίδια που έρχονται, ώστε να προκριθούμε".
 
OmarHussein(πίβοτ Αιγύπτου): «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πάρα πολλά προβλήματα ειδικά στην άμυνα. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε μεταξύ μας και καταφέραμε να τα λύσουμε και να κάνουμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Όλοι οι παίκτες μας στο δεύτερο μέρος έπαιξαν με κίνητρο καθώς είχαμε και τον τραυματισμό του Abousalem. Είπαμε ότι θα παίξουμε  όλοι σαν μια γροθιά και και γι αυτόν και για όλους μας. Πραγματικά στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε μέταλλο πρωταθλητή και αυτό θέλουμε να κρατήσουμε και για την συνέχεια».

AdamElbeshry (αριστερός εξτρέμ Αιγύπτου): «Το πρώτο ημίχρονο για εμάς δεν ήταν καθόλου καλό, είχαμε μικροπροβλήματα στην άμυνα και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Πήγαμε στα αποδυτήρια, μιλήσαμε με τους προπονητές μας και προσπαθήσαμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά, βρήκαμε λύσεις στην επίθεση βελτιώσαμε κατά πολύ την άμυνά μας και καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη που μας κάνει πολύ χαρούμενους».


Mohamed Elalfy ( προπονητής Εθνικής Αιγύπτου ) : "Κερδίσαμε δίκαια έναν πολύ καλό και δυνατό αντίπαλο, μπροστά στο κοινό του, στο γήπεδο του. Είναι μία εξαιρετική επιτυχία για εμάς. Η Ελλάδα προηγήθηκε στο ημίχρονο παίζοντας καλύτερα, αλλά, στην επανάληψη αλλάξαμε παίκτες, σταθήκαμε καλύτερα στην άμυνα, είχαμε αλλαγές και στην οργάνωση του παιχνιδιού όπως και στις επιλογές επίθεσης και φθάσαμε στην επιτυχία, παρά την ελληνική προσπάθεια".


e-genius.gr ...intelligent web software