Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Χάρης Μάλλιος: «Χρυσή ευκαιρία αυτό το Παγκόσμιο»

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Στο πλευρό της Εθνικής Νέων γι' άλλη μια φορά βρίσκεται ο αρχηγός της Εθνικής χάντμπολ Ανδρών Χάρης Μάλλιος. Τόσο από την αρχή της προετοιμασίας, αλλά και τώρα κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών ο πολύπειρος πλέι μέικερ δεν έχει σταματήσει λεπτό να υποστηρίζει τους νεαρούς διεθνείς.

«Εγώ δεν είχα την τύχη στις μικρότερες ηλικίες να αγωνιστώ σε μια μεγάλη διοργάνωση, είχα όμως αρκετούς συμπαίκτες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στη Θεσσαλονίκη το 2011. Για εμένα είναι πραγματικά χαρά μου να βρίσκομαι μαζί τους και να το ζω όλο αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην μέχρι τώρα αγωνιστική τους πορεία αναφέροντας ότι είναι λογικό να έχουν άγχος, το οποίο όμως βλέπει πως από παιχνίδι με παιχνίδι αρχίζει και γίνεται δημιουργικό την ώρα του αγώνα. Τόνισε ιδιαίτερα δε ότι είναι σίγουρος πως τώρα που θα κρίσιμα παιχνίδια (αυτό με την Αίγυπτο για την πρωτιά του ομίλου, αλλά και τους αγώνες με την Ισλανδία και τη Σερβία για την δεύτερη φάση της διοργάνωσης) θα δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η Εθνική Νέων μπορεί να εξασφαλίσει την παρουσία της στην προημιτελική φάση στα γήπεδα της Γερμανίας. «Είναι καθαρά πλέον στο χέρι μας μετά τις δύο νίκες. Είναι σημαντικό που τα παιδιά έχουν αγωνιστικό ρυθμό, εμπειρίες που είναι πολύ σημαντικές», δήλωσε.

Έχουμε εξασφαλίσει και με την Εθνική Ανδρών την συμμετοχή μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην οποία έχουμε ήδη τρία παιδιά από την Εθνική Νέων και στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά. Ευχή όλων μας είναι να έχουμε μια δυνατή ομάδα και να είναι στο προσκήνιο.

«Μας λείπουν οι μεγάλες διοργανώσεις, να εμπιστευτούμε τους Έλληνες προπονητές».

Κλείνοντας τόνισε πως είναι μια τεράστια ευκαιρία για όλους στο ελληνικό χάντμπολ θεωρώντας πως σημαντικός παράγοντας  είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να βρίσκεται σε μεγάλες διοργανώσεις και μόνο έτσι θα πετύχουν.

«Όπως είπα είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για όλο το ελληνικό χάντμπολ, την οποία πρέπει να την εκμεταλλευτούμε πλήρως. Νομίζω ότι αυτό μας έλειπε όλα αυτά τα χρόνια κι εμείς θα έχουμε την τύχη να ζήσουμε δύο (στους νέους και τους Άνδρες). Ακόμα και η Εθνική Νέων έχει αρκετά νεαρά παιδιά και τα επόμενα δέκα χρόνια, φυσικά με την στήριξη όλων και  της Ομοσπονδίας είναι καθαρά στο χέρι μας να έχουμε κι άλλες επιτυχίες. Τέλος, θέλω να εξάρω το έργο των Ελλήνων προπονητών που εμπιστεύονται αυτά τα παιδιά. Πρέπει όλοι μας να εμπιστευτούμε τους Έλληνες προπονητές και παίκτες και τα αποτελέσματα θα έρθουν από μόνα τους.».



e-genius.gr ...intelligent web software