Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

5ος Όμιλος: Δανία – Νορβηγία 33-22

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Δανία νίκησε την Νορβηγία στο Σκανδιναβικό ντέρμπι του 5ου ομίλου με 33-22 και δίκαια πανηγύρισε την σπουδαία νίκη της στην πρεμιέρα του 24ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων 2023 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Με αυτή την επιτυχία της η Δανία έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στην Β’ φάση, ενώ η Νορβηγία θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση στο επόμενο αγώνα της με την Ουγγαρία για να ελπίζει στην πρόκριση.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα 15΄λεπτά του αγώνα (7-7). Η Δανία ήταν καλύτερη στην συνέχεια και  ξέφυγε στο 23΄ με 12-8 και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 16-12.

Στο β’ μέρος η ανωτερότητα της Δανίας σε άμυνα και επίθεση ήταν εμφανής.

Οι Νορβηγοί προσπαθούσαν να μειώσουν το σκορ και έμειναν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 38΄(20-16) αλλά δεν άντεξαν. Οι Δανοί με ηγέτη τον πλέι μέικερ Μάντς Κνούντσεν και με πολλούς σκόρερ στην επίθεση (σημείωσαν γκολ οι 12 παίκτες της), αποσπάστηκε στο 52’ με 28-19 και πήρε τη νίκη της με 33-22.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Δανός τερματοφύλακας Μίκελ Λόβκβιστ που είχε 42% ποσοστό αποκρούσεων (13/31).

Δηλώσεις:

Lovkvist Mikkel Moller (τερματοφύλακας Δανίας): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι με πολύ νευρικότητα. Νομίζω ξεκινήσαμε καλά, στη συνέχεια ανεβάσαμε ρυθμούς, κοντρολάραμε τον αντίπαλο και φτάσαμε στη νίκη. Χαίρομαι πολύ για το βραβείο του MVP, είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Στο επόμενο παιχνίδι θα συναντήσουμε ένα δυνατό αντίπαλο (σ.σ. Αργεντινή) και ανυπομονούμε να παίξουμε μαζί τους».

Zarko Pejovic (προπονητής Νορβηγίας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το παιχνίδι κάναμε ότι μπορούσαμε. Η Δανία έπαιξε με τους καλύτερούς της παίκτες καθ’ όλη τη διάρκεια και ο τερματοφύλακας τους ήταν φανταστικός. Η επόμενη ομάδα που παίζουμε είναι επίσης πολύ καλή (Ουγγαρία). Οι περισσότεροι παίκτες της παίζουν Champions League, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αγαπάμε την Ελλάδα και χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ».

Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software