Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

6ος Όμιλος: Σουηδία – Μπαχρέιν 35-17

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Σουηδία νίκησε το Μπαχρέιν με 35-17 και την Πέμπτη με νίκη επί της Γροιλανδίας περνάει στις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δυο εισιτήρια για την Γερμανία. Στον τελευταίο αγώνα της  με την Σλοβενία θα κριθεί ποια ομάδα θα πάρει τους δυο βαθμούς για την β΄ φάση.

Οι Σουηδοί μετά το 15ο λεπτό (7-6) προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 21-11 και έφτασαν εύκολα στην νίκη με 35-17.

Το Μπαχρέιν δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην παραγωγική επίθεση της Σουηδίας ενώ και επιθετικά είχε αστοχία.

Είχε και δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Αχμέτ Καντέμ χτύπησε στον ώμο και ο Γιασίμ Χαμίς έπαθε διάστρεμμα.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Σουηδός Κάσπερ Πάλμαρ που στα 23 λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε 5 τέρματα, τα 3 έξω από τα εννιά μέτρα (είχε και δύο εύστοχα πέναλτι), έδωσε 4 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και κέρδισε μια δίλεπτη αποβολή.  

Δηλώσεις:

Kasper Palmar (Δεξιός ίντερ Σουηδίας): «Ήταν ένα πολύ καλό πρώτο παιχνίδι και κάναμε όσα έπρεπε για τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο του MVP, έδωσα ότι μπορούσα για τη νίκη της ομάδας μου, αλλά όλοι οι συμπαίκτες μου ήταν εξαιρετικοί. Στο επόμενο παιχνίδι που είναι με τη Γροιλανδία, δεν ξέρουμε τίποτα, δεν έχουμε ξαναπαίξει ποτέ μαζί τους, όμως όπως και να έχει θα πάμε για τη νίκη. Είμαστε ευχαριστημένοι με την διοργάνωση και ο καιρός στην Ελλάδα είναι πολύ καλός».

Abdulla Esam (Προπονητής Μπαχρέιν): «Δεν παίξαμε καλά. Ξεκινήσαμε άσχημα και μετά το τάιμ άουτ μειώσαμε από 7-2 σε 7-6 ,αι πηγαίναμε καλά, αλλά στη συνέχεια χάσαμε τρεις μπάλες κι αν το κάνεις αυτό κόντρα σε μια ομάδα όπως η Σουηδία τιμωρείσαι. Η διαφορά ανέβηκε 5-6 τέρματα και κάναμε κι άλλα λάθη και χάσαμε κι ένα πέναλτι και έναν αιφνιδιασμό. Ετσι βρεθήκαμε πίσω στο ημίχρονο με 10 γκολ. Ως ομάδα δεν έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Πρώτα τραυματίστηκε ο Χαμίς και μετά ο Κάντεμ έτσι αναγκαστικά χρειάστηκε να τους αλλάξω και να δώσω στη συνέχεια την ευκαιρία να παίξουν κι άλλοι παίκτες, και για να μην υπάρξουν κι άλλοι τραυματισμοί. Εχουμε άλλα δύο ματς μπροστά μας και περιμένω να παίξουμε καλύτερα,. Σαφώς η Σουηδία είναι καλύτερη από εμάς, αλλά και εμείς έχουμε περισσότερες δυνατότητες και να παίξουμε ως ίσος προ ίσο. Κόντρα στη Σλοβενία θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την Γροιλανδία. Σαφώς χτίζουμε το μέλλον, αλλά θεωρώ πως πρέπει να πάμε καλύτερα».

Τα στατιστικά



e-genius.gr ...intelligent web software