Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Handball Premier (pregame 9η αγωνιστική)

| Handball Premier

HANDBALL PREMIER HORIZONTAL
Σούπερ ντέρμπι στου Ρέντη και μεγάλα ματς σε Δαϊς, Έδεσσα, Δράμα και Συκιές

 

Το πρόγραμμα
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018
Δαϊς 17:00, ΑΣΕ Δούκα- Διομήδης Άργους
(Τσάκωνας- Φωκίτης, Μίγκας)
Κραχτίδης 18:00, BIANCO MONTE Δράμα 1986- Φίλιππος Βέροιας
(Δελόγλου- Θεοδοσίου, Χατζηγεωργίου)
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
ΟΑΚΑ 16:00, ΑΕΚ- ΧΑΝΘ
(Ανταλής- Ζήσης, Κυριακούλιας)
Συκεών 16:00, Φοίβος Συκεών- Άρης Νίκαιας
(Πατιός- Τσιάνας, Παρτεμιάν)
Μελίνα Μερκούρη 18:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (ΕΡΤ3)
(Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης- Μπεμπέτσος)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΑΕΣΧ Πυλαίας
(Λινάρδος- Νικολαϊδης, Σίσκου)

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ
Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής της Handball Premier θα είναι αυτό ανάμεσα σε Δούκα και Διομήδη Άργους αύριο (17:00) στο Δαϊς.
Οι δύο ομάδες είναι ξεκάθαρο πως είναι οι μοναδικές που στην καλή τους μέρα μπορούν να κοντράρουν την τριάδα Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.
Και οι δύο ερίζουν ουσιαστικά για την 4η θέση που θα τους δώσει πλεονέκτημα έδρας στην Α’ φάση των πλέι οφ.
Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» προέρχεται από ήττα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας, ενώ ο Διομήδης από πολύ καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ στη Νέα Κίο.
Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα παραταχθούν πλήρεις, εκτός φυσικά από τον Μπότσαρη (Διομήδης) που είναι γνωστό εδώ και καιρό πως θα επιστρέψει το νέο έτος.

Δηλώσεις
Κωστής Μπούνας (προπονητής Δούκα): «Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, τόσο σε αγωνιστική φιλοσοφία όσο και σε τακτικά επιμέρους στοιχεία σε άμυνα και επίθεση. Προφανώς και υπάρχουν πλεονεκτήματα από αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, τα οποία και θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε, αλλά υπάρχουν και αδυναμίες στις οποίες θα στοχεύσουμε. Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πέρα από τη διάθεση και το πάθος που τα θεωρώ δεδομένα, ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν οι τακτικές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Είναι ένα ακόμα παιχνίδι με μια δυνατή ομάδα και θέλουμε μέσα στην έδρα μας να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει χαρακτήρας τελικού, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Προσκαλούμε όλους τους φίλους που στηρίζουν φέτος την ομάδα να βρεθούν στο γήπεδο και να μας βοηθήσουν για ακόμα μια φορά . Περιμένουμε ένα γεμάτο Δαϊς, με ενθουσιασμό και θετική ενέργεια, ώστε να ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα στη δύσκολη αναμέτρηση».

Νίκος Τότος (δεξιός εξτρέμ Διομήδη): «Προερχόμαστε από θετικά αποτελέσματα, πράγμα το οποίο έχει βοηθήσει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με νεανικό ρόστερ, που φέτος έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Από τη μεριά μας, εμείς πρέπει να μπούμε 100% συγκεντρωμένοι, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια και πιστεύω πως αυτό θα μας δώσει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ερέκλε Αρσενασβίλι (πίβοτ Διομήδη): « Η ομάδα προέρχεται από καλά αποτελέσματα, πράγμα που μας δίνει έξτρα κίνητρο για το παιχνίδι στον Δούκα. Τώρα είναι η ευκαιρία μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να πορευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μέχρι την διακοπή των γιορτών. Το ματς του Σαββάτου δεν θα είναι εύκολο, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά, χωρίς λάθη και με δυνατή άμυνα. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και εύχομαι να καταλήξει με δική μας νίκη».

BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αγώνας με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον θα γίνει αύριο στη Δράμα καθώς η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας (8/12, 18.00). Ο Φίλιππος Βέροιας έχει μέχρι στιγμής 6 πόντους στο πρωτάθλημα ενώ η Δράμα 5.
Από την πλευρά των γηπεδούχων ερωτηματικό για τον τεχνικό της ομάδας Σάκη Βαλαβάνη θα είναι ο Χαϊτίδης, του οποίου η συμμετοχή θα κριθεί την τελευταία στιγμή.
Από την πλευρά των φιλοξενούμενων εκτός από τον Τάσο Τριανταφυλλίδη που υπέστη ρήξη χιαστών δεν θα ταξιδέψει στη Δράμα και ο Τσαμουρίδης.

Δηλώσεις:
Ευγένιος Τουνγκελίδης (αθλητής Δράμας): «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Φίλιππο Βέροιας. Μια δυνατή και μαχητική ομάδα. Ερχόμαστε από μια κακή εμφάνιση στον ΠΑΟΚ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και θέλουμε να βγάλουμε αντίδραση σε αυτό το ματς. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα αυτές τις δύο εβδομάδες, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 60 λεπτά και να στοχεύσουμε σωστά στις αδυναμίες του Φίλιππου, για να πάρουμε στο τέλος τους δύο σημαντικούς βαθμούς. Πρέπει να παίξουμε και με πάθος αλλά και έξυπνα. Θέλουμε τους Δραμινούς όλους δίπλα μας. Παίζουμε για την πόλη μας».

Ευθύμης Πιπελίδης (προπονητής Φιλίππου Βέροιας): «Είναι μια έξοδος επικίνδυνη για εμάς σε μία ενισχυμένη ομάδα φέτος με προσωπικότητες και στόχο. Θα έχουμε την σοβαρή απουσία του Τσαμουρίδη που είναι ο πυρήνας της άμυνας μας. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Εύχομαι να γίνει καλό ματς και να κερδίσει ο καλύτερος».

 

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV

Την Κυριακή στις 18:00 στο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Βεργίνα TV στο σούπερ ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής στην Handball Premier.

Oι «ερυθρόλευκοι» που είναι αήττητοι, όπως και η ΑΕΚ θα έχουν στη διάθεση τους τον Γρηγόρη Σανίκη που μπήκε σε ρυθμό προπονήσεων την τελευταία εβδομάδα.

Παράλληλα θέλουν να κλείσουν τον πρώτο γύρο χωρίς απώλειες κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, κάτι που θα καταφέρουν αν κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, αφού θα είναι έκπληξη μεγατόνων αν χάσουν πόντους από Φίλιππο ή Άρη Νίκαιας στην 11η και 12η αγωνιστική αντίστοιχα.

Ο «Δικέφαλος» από την άλλη πλευρά βρίσκεται μαζί με την ΑΕΚ στην 2η θέση με 14 πόντους και έχει μπροστά του εκτός από αυτό το ματς και την αναμέτρηση με την Ένωση στη Θεσσαλονίκη, δύο ματς πολύ κρίσιμα για την κατάταξη του όχι μόνο στον πρώτο γύρο, αλλά πιθανότατα και γενικά στην κανονική διάρκεια.

 

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ

Για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Handball Premier ο Αερωπός Έδεσσας θα υποδεχθεί τον ΑΕΣΧ Πυλαίας (9/12, 18.00) σε ένα παιχνίδι που θα έχει όχι μόνο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά και αγωνιστικό.
Οι γηπεδούχοι έχουν αρχίσει σιγά σιγά να βρίσκουν τα πατήματά τους και θέλουν τη νίκη κυρίως για βαθμολογικούς λόγους μιας και έχουν μείνει λίγο πίσω στον βαθμολογικό πίνακα. Επίσης αναμένεται να έχουν τη στήριξη του κόσμου τους όπου με τη βοήθειά του θέλουν να φτάσουν στη νίκη.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Πυλαίας που έχει την ψυχολογία με το μέρος της μετά την σημαντική νίκη απέναντι στον Δούκα θέλει να πάρει ακόμη μια νίκη που θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση εν όψει της συνέχειας των αγωνιστικών της υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Δηλώσεις:
Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού Έδεσσας): «Θα είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Η Πυλαία βρίσκεται δίκαια στην βαθμολογική θέση που είναι γιατί έχει έμπειρους παίκτες που στο παρελθόν έκαναν πρωταθλητισμό σε συνδυασμό με ταλαντούχους που θέλουν να διακριθούν. Εμείς βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας περιόδου που έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε ρυθμό. Θέλουμε τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους και είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».
Γιάννης Καλόμοιρος (αθλητής ΑΕΣΧ Πυλαίας): «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Έδεσσα έχει μια πολύ ποιοτική και αθλητική ομάδα με έμπειρους παίχτες που παίζουν χρόνια στη κατηγορία. Δουλέψαμε πολύ αυτήν την εβδομάδα και θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε μια ισχυρή έδρα όπως αυτή της Έδεσσας».

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Φοίβος και Άρης Νίκαιας συγκρούονται το μεσημέρι της Κυριακής στις Συκιές (16:00) για την 9η αγωνιστική της Handball Premier, σε μία αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Στο στρατόπεδο του Φοίβου γνωρίζουν ότι η αναμέτρηση του Σαββάτου είναι «must win», καθώς η ομάδα των Συκεών βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ένα βαθμό και ενώ επίκειται η απόφαση για τον αγώνα στο Άργος με τον Διομήδη, που μπορεί να επιφέρει και αφαίρεση ενός βαθμού.
Ο Φοίβος ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και ειδικά μετά την απώλεια βαθμού στην εντός έδρας ισοπαλία με τη Δράμα, δεν έχει περιθώρια για άλλα στραβοπατήματα στην έδρα του, απέναντι στις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή.
Στον Άρη Νίκαιας η βαθμολογική συγκομιδή είναι καλύτερη έως τώρα, με τους τέσσερις βαθμούς που φέρνουν τους νεοφώτιστους στη δέκατη θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, για το συγκρότημα του Τάκη Μελετάκου μία νίκη στον αυριανό αγώνα θα ισοδυναμεί με… τετράποντο.

Δηλώσεις
Γιώργος Δεληζάνος (διεθνής εξτρέμ Φοίβου): «Ο αγώνας με τον Άρη Νικαίας είναι πολύ σημαντικός για εμάς, τόσο βαθμολογικά, όσο και για να ανέβει η ψυχολογία της ομάδας. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα με πολύ εμπειρία. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 60 λεπτά και να βγάλουμε πάθος. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και θα το δείξουμε αυτό στο γήπεδο»
Δημήτρης Μελετάκος (πλέι μέικερ Άρη Νίκαιας): «Προερχόμαστε από μια βδομάδα χωρίς δράση, καθώς δεν αγωνιστήκαμε στο κύπελλο. Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά πάνω στον αγώνα με τον Φοίβο. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση μας σε επίθεση και άμυνα και να δείξουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τέτοια παιχνίδια μακριά από το σπίτι μας. Σίγουρα δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις δυο ομάδες. Είναι αγώνας 4 βαθμών και τον θέλουμε πολύ»

 

AEK- XANΘ

Να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Διομήδη θέλει η ΑΕΚ που φιλοξενεί την Κυριακή στις 16:00 τη ΧΑΝΘ στο ΟΑΚΑ

Η Ένωση θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα, ενώ η ΧΑΝΘ θα έρθει σχεδόν… αποδεκατισμένη, αφού θα απουσιάσουν οχτώ αθλητές, οι περισσότεροι λόγω τραυματισμών.

Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη θα μείνουν οι Δινάλης (υπέστη ρήξη χιαστών στο ματς με Ιωνικό), Ιωαννίδης, Σαρηγιαννίδης (κακώσεις), Στίγγας (ίωση), Βασιάδης, Κεσίδης, Ρίζος και Ρεμπελάκος.

Δηλώσεις
Διονύσης Γεωργιάδης (αριστερός εξτρέμ ΑΕΚ): «Είναι ένα ματς που θεωρητικά είναι από τα εύκολα. Όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και σε αυτό πρέπει να είμαστε σοβαροί και να βρούμε καλό αγωνιστικό ρυθμό, ώστε να είμαστε 100% έτοιμοι για το ματς με τον ΠΑΟΚ».

Κώστας Τούτσης (τεχνικός ΧΑΝΘ): «Έχουμε αρκετές απουσίες. Είναι ξεκάθαρο ότι παίζουμε με μία από τις πιο ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος. Το παιχνίδι αυτό δεν ήταν στα πλάνα μας, ωστόσο θα βάλουμε τα δυνατά μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε παίκτες για τον δεύτερο γύρο».

 



e-genius.gr ...intelligent web software