Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Η συνέντευξη Τύπου για το 11ο Loux Cup και την Εθνική Γυναικών Beach Handball

| Beach Handball

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η επίσημη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με αφορμή την αναχώρηση της Εθνικής Γυναικών Beach Handball –πρωταθλήτριας κόσμου το 2018- για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κίνα (18-23 Ιουνίου) και το 11ο Loux Cup (21-23 Ιουνίου) που θα διεξαχθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, ο Πρόεδρος του ΑΕΣΧ Πυλαίας Γιώργος Μπαμπαράτσας, η Ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη, η διεθνής τερματοφύλακας Μάγδας Κεπεσίδου –που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024- ο υπεύθυνος ανάπτυξης αγοράς της Λουξ Αναστάσιος Στασινόπουλος και ο συντονιστής του διεθνούς τουρνουά Άγγελος Μαυρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της συνέντευξης Τύπου έγινε και η παρουσίαση της εμφάνισης της Εθνικής Γυναικών με την οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Στέλιος Αγγελούδης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης):
«Είμαι χαρούμενος που υποδέχθηκα στο Δημαρχείο την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2018 και 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 Εθνική Γυναικών Beach Handball, μαζί με τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή, τον Πρόεδρο του ΑΕΣΧ Πυλαίας και Αντιδήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη Γιώργο Μπαμπαράτσα, παλιούς και νέους συνεργάτες. Θέλω να σταθώ στην ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη και την αθλήτρια Μάγδα Κεπεσίδου με τις οποίες έχουμε μοιραστεί μεγάλες επιτυχίες και πλέον ετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί ανακοινώνουμε ένα ακόμη αθλητικό γεγονός στην πόλη και συγκεκριμένα τη διοργάνωση του 11ου Κυπέλλου Ελλάδος Beach Handball στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες κάνει το αυτονόητο, να παραχωρεί εμβληματικές πλατείες για μεγάλα event που θα φέρουν τον κόσμο κοντά στα αθλήματα. Μεταφέρουμε ουσιαστικά την παραλία στο κέντρο της πόλης με πολλές διοργανώσεις αθλημάτων στην άμμο που θα φιλοξενηθούν στην ομορφότερη πλατεία της χώρας.
Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουν και το Beach Handball, ένα ιδιαίτερα θεαματικό άθλημα που μας έχει χαρίσει ως χώρα μεγάλες διακρίσεις και είμαι υπερήφανος γιατί κάποιες από αυτές τις έζησα και στη διαδρομή μου ως Πρόεδρος της ΟΧΕ».

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος ΟΧΕ):
«Δήμαρχε ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, ξέρουμε πόσο αγαπάς το άθλημα μας και ότι παρακολουθείς στενά την εξέλιξη τόσο του χάντμπολ, όσο και του beach handball. Το Beach Handball κατά τη θητεία σου έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα και μπήκαν οι βάσεις για τις μετέπειτα επιτυχίες. Ξέρουμε καλά πόσο αντιλαμβάνεσαι τη σημασία να διεξάγονται μεγάλα αθλητικά event με τη συμμετοχή της κοινωνίας σε εμβληματικά σημεία. Συμβαίνει σε πολλές πόλεις τις Ευρώπης και ειδικότερα το άθλημα μας έχει προνομιακούς χώρους σε πολλά ευρωπαϊκά event. Τώρα είναι η σειρά μας και για πρώτη φορά το Beach Handball θα παρουσιαστεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Δήμαρχε ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία αυτή που μας δίνετε, όπως και την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού την κ. Γιαννακίδου, τον κ. Μπαμπαράτσα και τον κ. Μαυρίδη που τόσο επέμειναν σε αυτή τη διοργάνωση.
Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική Γυναικών ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας, θα υπερασπιστούν μια υψηλή θέση, την 4η στον κόσμο που κατέκτησαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Θα ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι οι Μαρία Καραντώνη και Μάγδα Κεπεσίδου θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό beach handball στους Ολυμπιακούς αγώνες Παρίσι 2024, έχοντας επιλεγεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ. Θέλω να τις ευχαριστήσω για την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια, την επιμονή τους να στηρίξουν το Beach handball και φυσικά να τις ευχηθώ καλή επιτυχία στο Παρίσι.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μας τη Λουξ που μας στηρίζει τόσο στη σάλα, όσο και στο Beach Handball».

Κυριακή Γιαννακίδου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού):
«Με ένα Δήμαρχο που προέρχεται από τον αθλητισμό δεν μπορείς παρά να διοργανώνεις συνεχώς αθλητικά γεγονότα. Θέλω να σταθώ στην επιμονή της Ομοσπονδίας, του ΑΕΣΧ Πυλαίας στην πραγματοποίηση του Beach Handball στην Αριστοτέλους. Ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τον Πρόεδρο της ΟΧΕ Κώστα Γκαντή και τον Πρόεδρο του ΑΕΣΧ Πυλαίας Γιώργο Μπαμπαράτσα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στη διοργάνωση, αλλά και στην Εθνική Γυναικών που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας».

Γιώργος Μπαμπαράτσας (Πρόεδρος ΑΕΣΧ Πυλαίας):
«Δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα διεξάγονταν διοργανώσεις αθλημάτων της άμμου στην πλατεία Αριστοτέλους, χωρίς το Beach Handball με Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Στέλιο Αγγελούδη.
Ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο, την Ομοσπονδία, την Αντιδήμαρχο για την αποδοχή της πρότασης. Ο ΑΕΣΧ Πυλαίας είναι πρωτοπόρος και στο Beach Handball, πέρσι κατακτήσαμε το νταμπλ σε Άνδρες και Γυναίκες.
Θα είμαστε όλοι εκεί και θέλω να πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά θα μείνει στην ιστορία και θα γίνει θεσμός».

Άγγελος Μαυρίδης (συντονιστής διεθνούς τουρνουά):
«Είναι ευλογία για το άθλημα μας να έχουμε Δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Στέλιο Αγγελούδη. Είναι άνθρωπος του χάντμπολ και του αθλητισμού. Το 11ο Loux Cup είναι ενταγμένο και στο European Beach Tour. O κυριότερος λόγος που ως ΑΕΣΧ Πυλαίας επιμείναμε στη διοργάνωση αυτού του τουρνουά στην πλατεία Αριστοτέλους είναι γιατί θέλαμε να γνωρίσει περισσότερος κόσμος το Beach Handball. Κάνουμε κάλεσμα στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους να παίξουν, να χαρούν και να διασκεδάσουν. Πρεσβευτής του τουρνουά είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών Γιάννης Λαζαρίδης. Η διοργάνωση θα αρχίσει το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου με τουρνουά μικρών ηλικιών και το απόγευμα της Παρασκευής θα ξεκινήσει το επίσημο τουρνουά. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική Γυναικών και να μας κάνουν για μια ακόμη φορά υπερήφανους».

Αναστάσιος Στασινόπουλος (Υπεύθυνος ανάπτυξης αγοράς Λουξ)
«Ευχαριστούμε την ΟΧΕ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, αλλά και τους συνδιοργανωτές του τουρνουά Beach Handball στην Πλατεία Αριστοτέλους, το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον ΑΕΣΧ Πυλαίας.
Μετά το χάντμπολ η Λουξ στηρίζει και το Beach Handball. Θα είμαστε μαζί με την Εθνική Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, αλλά και στο 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και 11ο Loux Cup, ως χορηγός ονομασίας.
Η Λουξ, μια εταιρεία αμιγώς ελληνική έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι στηρίζει με πράξεις τον ελληνικό αθλητισμό και ακόμα περισσότερο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που ξέρουμε πόσο το έχει ανάγκη».

Μαρία Καραντώνη (Ομοσπονδιακή προπονήτρια Εθνικής Γυναικών):
«Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη που βρίσκεται στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστούμε το χορηγό μας τη Λουξ και τους υποστηρικτές μας την Agrotech και το ΑCT American College of Thessaloniki, στις εγκαταστάσεις του οποίου προετοιμαζόμαστε εδώ και δύο εβδομάδες.
Ελπίζουμε το τουρνουά να γίνει θεσμός, είναι σημαντικό να γνωρίσει όλο και περισσότερος κόσμος το άθλημα μας. Είμαι σίγουρη ότι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα ενθουσιαστούν.
Όσον αφορά το Παγκόσμιο, έχουμε μπροστά μας τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών, καθώς βρισκόμαστε σε έναν όμιλο με τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες Γερμανία και Βραζιλία. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Μάγδα Κεπεσίδου (τερματοφύλακας Εθνικής Γυναικών):
«Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, κάθε χρόνο περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη που τη θεωρούμε σπίτι μας. Είναι σημαντικό το τουρνουά στην πλατεία Αριστοτέλους να γίνει θεσμός. Κάνω και εγώ από την πλευρά μου κάλεσμα στους γονείς και τους κατοίκους της πόλης να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να γνωρίσουν το άθλημα. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας. Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε μπροστά μας ένα απαιτητικό παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρη πως θα δώσουμε το 100%».

Το καλεντάρι το φετινού καλοκαιριού
25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Handball Λουξ
21-23 Ιουνίου 11ο Loux Cup (Πλατεία Αριστοτέλους)
12-14 Ιουλίου «Altion Tonovit- Preveza Beach Handball 2024» (Λούτσα Πρέβεζας)
27-28 Ιουλίου Final4- Avant Garde Sports Club (Καρδία Θεσσαλονίκης)

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software