Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ (14/9, 19:00, ΕΡΤSPORTS 1)

| Super Cup

Ανοίγει αύριο στο κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης η αυλαία της αγωνιστικής σεζόν στο ελληνικό χάντμπολ με τον 4ο τελικό του Σούπερ Καπ Ανδρών Λουξ ανάμεσα στον Πρωταθλητή Ολυμπιακό/όμιλο Ξυνή και τον Κυπελλούχο ΠΑΟΚ.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 19:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από τη Δημόσια Τηλεόραση (EΡΤSPORTS 1) με διαιτητές τους διεθνείς Μ. Τζαφερόπουλο- Α. Μπέτμαν και παρατηρητές τους Σ. Μίγκα- Δ. Τσάκωνα.

Η έδρα του τελικού του 4ου Σούπερ Καπ Λουξ οριστικοποιήθηκε στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ την 1η Σεπτεμβρίου μετά από συμφωνία της διοργανώτριας αρχής και των δύο ομάδων.

Οι δύο σύλλογοι θα βρεθούν αντιμέτωποι δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα, αφού η κλήρωση του πρωταθλήματος τους έφερε αντιμέτωπούς και στην πρεμιέρα της Handball Premier το επόμενο Σαββατοκύριακο με τον «Δικέφαλο» να είναι γηπεδούχος.

Για τον 10ο τίτλο ο Ολυμπιακός για τον 8ο ο ΠΑΟΚ
Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα δύο από τα τρία Σούπερ Καπ, αυτά που έχουν διεξαχθεί στη νεότερη εποχή, στην αναβίωση του θεσμού μετά από 23 χρόνια, καθώς το 1ο Σούπερ Καπ πραγματοποιήθηκε το 1999 ανάμεσα σε Ιωνικό ΝΦ και ΑΣΕ Δούκα (26-20).
Ο Ολυμπιακός νίκησε το 2022 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στην Ηλιούπολη και το 2023 την ΑΕΚ στο Δαϊς και έτσι είναι ο πολυνίκης του θεσμού, αγωνιζόμενος για 3η φορά στον τελικό με στόχο τον 10ο τίτλο στην ιστορία του (4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ).
Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί για 1η φορά στον τελικό Σούπερ Καπ, έχοντας ως στόχο να πανηγυρίσει τον 8ο τίτλο του (3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα).

Παπάζογλου και Τσιγαρίδας απέναντι στους «πρώην»
Στο αυριανό παιχνίδι θα γίνουν και τα αγωνιστικά «αποκαλυπτήρια» των δύο ομάδων για τη νέα σεζόν.
Ο Ολυμπιακός κράτησε τον βασικό του κορμό και πρόσθεσε στο ρόστερ του, τους πίβοτ Λιάπη και Βούγιοβιτς, τους αριστερόχειρες ίντερ Βέγιν και Θ. Παπάζογλου και τον πλέι μέικερ Πέριτς.
Ο ΠΑΟΚ έκανε 9 ανανεώσεις και απέκτησε τους περιφερειακούς Τσιγαρίδα, Τριανταφυλλίδη, Κόρμπελ, Γκεοργκιέφσι, τον δεξιό εξτρέμ Ιωάννου και τον πίβοτ Ζαφείρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Παπάζογλου και ο Χρήστος Τσιγαρίδας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις περσινές τους ομάδες, μόλις στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, ενώ μοιραία ο Θανάσης θα βρεθεί αντίπαλος με τον αδερφό του Λευτέρη, τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

Η ΟΧΕ βραβεύει την all star team
Πριν την έναρξη του τελικού η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα βραβεύσει τους κορυφαίους της περσινής περιόδου 2023-2024 όπως αυτοί ψηφίστηκαν από τους προπονητές και τους αρχηγούς της Handball Premier και ανακοινώθηκαν στην κλήρωση του Ιουλίου.
Η βράβευση του Βαγγέλη Αραμπατζή, καλύτερου δεξιού εξτρέμ, θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ, ενώ η βράβευση του Αχιλλέα Τόσκα (καλύτερος δεξιός ίντερ, νέος Κ21 και πρώτος σκόρερ) που αγωνίζεται πλέον στη Μπουντεσλίγκα, θα γίνει με την επιστροφή του στην Ελλάδα για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ανδρών τον Νοέμβριο.

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software