Τα εύσημα των μελών των ξένων αποστολών όπως και των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, για την άψογη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων σε Ρέντη και Ανω Λιόσια, δέχονται η ΟΧΕ και η Οργανωτική Επιτροπή, σε αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλονται και της αποτελεσματικότητας η οποία επιδεικνύεται, σε δύσκολες, όσο και ιδιαίτερες συνθήκες.
Ο Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Νέων Παναγιώτης Τραϊκόγλου ( ο οποίος υπηρέτησε το άθλημα ως παίκτης και παρά την αποχώρηση του σε ηλικία μόλις 23 ετών λόγω τραυματισμών , έμεινε στο χάντμπολ με πολυποίκιλη προσφορά ), με την εμπειρία ως Διευθυντής του χάντμπολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 της Αθήνας και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων του 2022 στο Ηράκλειο, εκτιμά ότι το Παγκόσμιο Νέων εύλογα χαρακτηρίζεται "μεγάλη πρόκληση" ως διοργάνωση :
‘’ Οντως ήταν πρόκληση το Παγκόσμιο Νέων, γιατί διοργανώθηκε αποκλειστικά από την ΟΧΕ, λόγω και της εκλογικής περιόδου. Επρεπε να προετοιμάσουμε τις εγκαταστάσεις μόνοι μας, όπως και ότι άλλο, δίχως κρατική βοήθεια. Η διαφορά σε σχέση με ότι έγινε στο Ηράκλειο, είναι ότι όλα εκεί ήταν έτοιμα από το κράτος καθώς είχε προηγηθεί η προετοιμασία για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Υπήρξε καθοδήγηση από μέρους μας για τις προδιαγραφές ενώ εδώ, στο Παγκόσμιο Νέων, έπρεπε να προσαρμόσουμε τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις με δικούς μας πόρους, προσπάθειες και συμμετοχή του δυναμικού της ΟΧΕ ‘’.
--Το αποτέλεσμα, πάντως, σας δικαιώνει.
--Είναι μία διοργάνωση η οποία "τρέχει" καλά αγωνιστικά και τηλεοπτικά, χωρίς ουσιαστικά προβλήματα. Όπως σε όλες τις διοργανώσεις συμβαίνει, την πρώτη ημέρα υπήρξαν ορισμένα θέματα τα οποία μας απασχόλησαν , αλλά, λύθηκαν με την άμεση αντίδραση στελεχών της Οργανωτικής Επιτροπής. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση, οι φιλοξενούμενοι μας, δίνουν συγχαρητήρια, είναι ευχαριστημένοι, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και την αμεσότητα για την αντιμετώπιση οιασδήποτε εκκρεμότητας ανακύπτει.
--Τι μένει στην Ελλάδα από αυτή τη διοργάνωση ;
---Πρωταρχικά, η συμμετοχή της Εθνικής μας, που αφήνει χρήσιμες εμπειρίες σε όλους όσοι ανήκουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μία παρακαταθήκη που θα κεφαλαιοποιηθεί αναμφίβολα. Παράλληλα, απέκτησαν δυνατές εμπειρίες και τα στελέχη μας, για διοργανώσεις υψηλού επιπέδου ενώ βοηθά και η φήμη που διεθνώς απέκτησε η χώρα μας ως συνδιοργανώτρια, μάλιστα με την Γερμανία, σε ένα γεγονός παγκοσμίου επιπέδου για το χάντμπολ. Μη ξεχνάτε ότι για πρώτη φορά υπάρχει συνδιοργάνωση στο Παγκόσμιο Νέων και δεν ήταν εύκολο ή απλό να είμαστε στην ίδια γραμμή με την Γερμανία , να παρέχουμε παρόμοιες υπηρεσίες, ωστόσο, με συνεχή επικοινωνία και μεθοδικότητα, τα καταφέραμε.Υπάρχει διαφήμιση για την Ελλάδα, παντού αναφέρονται στη χώρα μας και η προβολή είναι σαφής και δεδομένη.
--Τα οικονομικά δεδομένα της διοργάνωσης, πως αντιμετωπίσθηκαν ;
--Στηριχθήκαμε έως τώρα σε ίδιους πόρους, της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, μάλιστα, με αυξημένα κόστη λόγω ανακατασκευής εγκαταστάσεων , εκσυγχρονισμού και λειτουργικότητας τους αλλά και μίσθωσης τους επίσης. Πιστεύουμε ότι το κράτος, μπαίνοντας σε μία κανονικότητα θα σταθεί κοντά στην ΟΧΕ που έχει, άλλωστε, καταθέσει προϋπολογισμό για τη διοργάνωση και περιμένει τη συνδρομή της Πολιτείας, γιατί αλλιώς όλες αυτές οι δαπάνες δεν είναι εφικτό να καλυφθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας.
--Συγκρίνοντας τον βαθμό δυσκολίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και του Παγκοσμίου Μπιτς Χάντμπολ στο Ηράκλειο, με το Παγκόσμιο Νέων της Αθήνας, ποια θα ήταν η τοποθέτηση σας ;
--Είναι πιο δύσκολη η τωρινή διοργάνωση, το Παγκόσμιο Νέων, γιατί έπρεπε όλες τις υπηρεσίες να τις φροντίσουμε μόνοι μας, να βρούμε λύσεις σε προσωπικό, εγκαταστάσεις, διαμονή, μεταφορές, εφοδιαστική υποστήριξη ενώ για παράδειγμα το 2004, όλα αυτά ήταν λυμένα και είχαμε να ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό. Εδώ, έπρεπε να νοιασθούμε και να τακτοποιήσουμε τα πάντα και μάλιστα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, με πάρα πολύ κόσμο να εργάζεται και να είναι εν γένει διαθέσιμος, όλα έγιναν βήμα-βήμα επί 4 χρόνια. Στο Παγκόσμιο Νέων ήταν πολύ μικρό το διάστημα για την προετοιμασία.
--Το αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης πώς το αξιολογείτε ;
--Ενθαρρυντικό το επίπεδο , όντως αξιόλογο. Καλές ομάδες, καλοί παίκτες, ελπιδοφόρα παρουσία. Πάντα σε τέτοιες διοργανώσεις, υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες αλλά και οι πιο αδύνατες. Από αυτή τη διοργάνωση, σίγουρα, θα προκύψουν παίκτες οι οποίοι θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια.