Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Οι δηλώσεις μετά την πρόκριση

| Παγκόσμιο Νέων 2023
Όσα ειπώθηκαν μετά τη νίκη της Εθνικής Νέων επί της Κούβας με 42-26 και την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U21.

Nίκος Γεωργιάδης ( ομοσπονδιακός προπονητής) : ‘’ Τα παιδιά αξίζουν τη συμπαράσταση, είχαμε καλή ενέργεια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση τους στο ματς με την Κούβα. Νιώθω μεγάλη χαρά για το γεγονός ότι προκριθήκαμε στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Βεβαίως, τα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν με θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες και το επίπεδο θα είναι υψηλότερο στις επόμενες, καθοριστικές, αναμετρήσεις μας. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση απέναντι σε θεωρητικά πιο δυνατές ομάδες την Παρασκευή, την Κυριακή και την Δευτέρα, αλλά, θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε, καθώς, άλλωστε έως τώρα δεν έχω δεί από τις αντιπάλους μας συνταρακτικές εμφανίσεις. Στόχος μας είναι να διακριθούμε. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Αίγυπτο, την οποία τελευταία δεν είδαμε κόντρα σε ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά, ξέρουμε τις δυνατότητες της, ως έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο με πληθώρα λύσεων. Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε. Θα έχουμε και τον Τόσκα, ο οποίος βγήκε κυρίως για προληπτικούς λόγους και είναι εντάξει ‘’. 

Αλέξανδρος Κουκουλάς (αθλητής Εθνικής): ‘’ Εφυγε το άγχος, παίξαμε πολύ καλά, κρατήσαμε τη συγκέντρωση μας ακόμα και όταν λίγο έλειψε να την χάσουμε σε ένα κομμάτι του δεύτερου ημιχρόνου. Είχαμε ρυθμό και τώρα θα τα δώσουμε όλα σε ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στην Αίγυπτο ‘’.

Λευτέρης Παγιάτης (αθλητής Εθνικής):  ‘’ Παρουσιασθήκαμε βελτιωμένοι μετά την πρεμιέρα, όπου κυριάρχησε η νευρικότητα. Ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι, απειλήσαμε περισσότερο στα σουτ, κάναμε λιγότερα λάθη, πήραμε την νίκη και αισθανόμαστε πολύ καλά για τη συνάντηση με την Αίγυπτο. Παίζουμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μία κορυφαία διοργάνωση και θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να πάμε στην τετράδα. Ποιος ξέρει άλλωστε πόσοι και ποιοί από εμάς θα παίξουμε ξανά σε τέτοια διοργάνωση…  ‘’.

Γιάννης Βασιλείου-Τσάφος (αθλητής Εθνικής): ‘’ Θα τα δώσουμε όλα με την Αίγυπτο, όμως, είναι πολύ βασικό ότι σε μία μεγάλη διοργάνωση όπου κανένα ματς δεν είναι εύκολο, κάναμε ότι έπρεπε και παράλληλα νιώσαμε ευχαρίστηση. Μη σας ξεγελά το σκορ. Τίποτα σε αυτό το επίπεδο δεν έρχεται δίχως σοβαρή προσπάθεια.  Ελπίζουμε σε νίκη με την Αίγυπτο ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για πρόκριση ως μία από τις 4 ομάδες από καλύτερη θέση ‘’. 

Αρμάντο Σίνα (αθλητής Εθνικής): ‘’ Στοχεύουμε στην πρωτιά στον Ομιλο μας και είμαστε σε θέση να την κατακτήσουμε. Είναι ντέρμπι ασφαλώς με την Αίγυπτο, ωστόσο, όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι και εκείνη που θα κερδίσει. Περιμέναμε αυτή την εμφάνιση με την Κούβα σε έναν αγώνα με ωραίο ρυθμό. Προσπαθούμε όλοι στο 100% και διψάμε για τη διάκριση σε ένα θεσμό όπου πολλοί από εμάς δεν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ξανά, άλλη χρονιά ‘’.

Αχιλλέας Τόσκας (αθλητής Εθνικής): "Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά από την αρχή. Θέλαμε πολύ τη νίκη αυτή. Στόχος μας ήταν να περάσουμε τον όμιλο, κάτι που εν τέλει έγινε. Θέλω να πω ένα μπράβο στους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό team. Τα δώσαμε όλα μέσα στο γήπεδο και αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, ή ακόμα και καλύτερους, την Παρασκευή πιστεύω θα κερδίσουμε και την Αίγυπτο".

Luis Michel Alexis (Προπονητής Κούβας): "Είναι η πρώτη φορά μας σε τέτοια διοργάνωση. Προσπαθήσαμε πολύ για το αποτέλεσμα. Θέλει υπομονή και κουράγιο το κάθε παιχνίδι, ωστόσο είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που κάναμε και μας αξίζουν συγχαρητήρια".



e-genius.gr ...intelligent web software