Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

8ος Όμιλος: Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος 34-42

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Σαουδική Αραβία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε την Αίγυπτο αφού προηγήθηκε στο 6΄με 5-2 και στο 9΄ με 8-4 χάρις στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Abualwah. Η Αίγυπτος αντέδρασε και  με 7-1 ισοφάρισε και προηγήθηκε στο 14΄ 10-9. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ.με προηγούμενη την Αίγυπτο 21-20.

Στο β΄μέρος η Αίγυπτος μπήκε αποφασισμένη να πάρει την νίκη. Αυτό έδειξε απο το πρώτο δεκάλεπτο όπου ξέφυγε με 28-22 και 30-24. Οι αποκρούσεις  του Abualwah έδωσαν το έναυσμα στην Σαουδική Αραβία να μειώσει στο 51΄ 32-30 αλλά η Αιγυπτος με γρήγορο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντιπάλων της ξέφυγε στο 57΄ 39-32 και πήρε καθαρά την δεύτερη νίκη της με 42-34 και την Παρασκευή  θα παίξει με την Εθνική μας το τελευταίο της παιχνιδι του 8ου ομίλου.
 
MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Omar Mohamed.

Οι δηλώσεις
Juan Lopez (προπονητής Σαουδικής Αραβίας): «Νομίζω ότι υπήρχε μια μεγάλη διαφορά στη φυσική κατάσταση μεταξύ των δύο ομάδων, ειδικά σωματομετρικά. Κατά τη γνώμη μου παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, με εξυπνάδα. Στο παιχνίδι ένας με έναν είχαμε προβλήματα καθώς οι Αιγύπτιοι παίκτες είναι πιο δυνατοί από εμάς και παίζουν πολύ γρήγορα στην επίθεση. Η Αίγυπτος κέρδισε στο τέλος γιατί είναι καλύτεροι. Είμαι πολύ χαρούμενος με τους παίκτες μου γιατί έπαιξαν ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Μόνο και μόνο που είμαστε σε μια τελική φάση πρωταθλήματος είναι επιτυχία για εμάς». 
 
Elalfy Mohamed (προπονητής Αιγύπτου): «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι στην Σαουδική Αραβία. Ήταν ένα πολύ καλός αντίπαλος. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και σωματικά και πνευματικά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ροτέισον για να μην επιβαρύνουμε αρκετά τους παίκτες μας. Δοκιμάσαμε κάποια σχήματα και θέλαμε να «προστατεύσουμε» και τους παίκτες μας από  τραυματισμούς. Ευχαριστούμε το Θεό γι αυτή τη νίκη και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Τα στατιστικά


e-genius.gr ...intelligent web software