Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

7ος Όμιλος: Ισλανδία - Χιλή 35-18

| Παγκόσμιο Νέων 2023

Η Ισλανδία, με rotation ως προς τη συμμετοχή των παικτών της στον αγώνα, επικράτησε με 35-18 της Χιλής , με πολυφωνία στο σκοράρισμα ( 12 διαφορετικοί παίκτες πέτυχαν γκολ ) και 80% ευστοχία.

Από τα 35 γκολ των Ισλανδών τα 8 σημειώθηκαν σε κενό τέρμα, καθώς, η Χιλή επέμενε να επιτίθεται σε πολλές περιπτώσεις μόνο με παίκτες γηπέδου.

Η Ισλανδία μπήκε από την αρχή με σοβαρότητα στο ματς, εμφανώς πιο προσεκτική σε σχέση με την πρεμιέρα με το Μαρόκο, αλλά και με μικρότερη αντίσταση αυτή τη φορά από την αντίπαλο της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο γκολ της Χιλής στο παιχνίδι σημειώθηκε μόλις στο 17.16’’ από τον Montecino, που μείωσε σε 6-1.

Μετά το εικοσάλεπτο, οι Λατινοαμερικάνοι ήταν ανταγωνιστικοί και το ημίχρονο έληξε 12-6 ενώ άντεξαν έως το 35΄ ( 15-9 ) και στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους, οι οποίοι πήραν ουσιαστική βοήθεια από τους τερματοφύλακες τους, με ποσοστό 50% στις αποκρούσεις τους.

Ο Finnsson με 7 γκολ και ο Adalsteinsson με 6 γκολ ( και οι δύο σκόραραν μόνο στην επανάληψη ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Ισλανδών.

Για την , ενθουσιώδη αλλά και με αισθητές αδυναμίες , Χιλή περισσότερο παραγωγικός αποδείχθηκε ο Scaramelli με 6 τέρματα στο ενεργητικό του.

Οι δηλώσεις

Einar Bragi Adalsteinsson (αριστερός ίντερ Ισλανδίας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε αυτές τις δύο πρώτες νίκες στον όμιλο. Τώρα πιθανότατα θα παίξουμε εναντίον της Σερβίας για την πρώτη θέση του ομίλου. Παίξαμε μαζί τους το προηγούμενο καλοκαίρι και γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι». 
 
Daniel Montecino (αριστερός ίντερ Χιλής): «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι αρκετά νευρικά και στη συνέχεια παρουσιαστήκαμε καλύτεροι. Ξέρουμε ότι για εμάς ο σημαντικός αγώνας είναι αύριο. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι για να πάρουμε μια καλή θέση για το President's Cup».

Τα στατιστικά


e-genius.gr ...intelligent web software