Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΤΑΣΟΒΑ (24-25/2)

| Διεθνή Νέα

mchallenge
Για την πρόκριση στον προημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ θα παίξει αύριο και μεθαύριο η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων»

Ιστορία θέλει να γράψει ο ΑΣΕ Δούκα, ο οποίος υποδέχεται την Τουρκική Τάσοβα για τους «16» του Τσάλεντζ Καπ σε δύο αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δαϊς αύριο στις 19:00 και το Σάββατο στις 19:30.
Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει σαν στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ο Δούκας που είναι από τις πιο έμπειρες ελληνικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης με 52 παιχνίδια, στο παρελθόν έφτασε κοντά στους «8» σε έξι περιπτώσεις, πέντε στο Τσάλεντζ Καπ και μία στο EHF Cup.

Όταν ξαναέφτασε κοντά στους «8»
Την περίοδο 2000-2001 απέκλεισε την Ζελέζνιτσαρ (Βοσνία) και στην συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει την Ιβρί, αφού έχασε στη Γαλλία 26-21 και νίκησε στην Ελλάδα 25-23.
Την επόμενη χρονιά (2001-2002) στο EHF Cup άφησε εκτός θεσμού την Μπράγκα (Πορτογαλία) και την ASKI Άνκαρα (Τουρκία), αλλά τον σταμάτησε η Νορβηγική Ντράμεν (ήττα 29-21 εκτός, νίκη 23-18 εντός).
Την σεζόν 2006-2007 μετά την πρόκριση επί της Λιθουανικής Γκρανίτας, ο Δούκας αποκλείστηκε από την Πολωνική Ζαγκλεμπιέ με δύο ήττες (40-25 και 36-37)
Ακολούθησαν τρεις συνεχόμενες χρονιές (2011-2012, 2012-2013, 2013-2014), όπου η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» άγγιξε την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά δεν τα κατάφερε. Την πρώτη περίοδο έχασε δύο φορές από την Μακάμπι (27-26 και 20-21), την δεύτερη αποκλείστηκε από την BB Άνκαρα (ήττα εκτός 29-23, νίκη 28-25 εντός) και την τρίτη αποκλείστηκε με δύο ήττες (17-27 και 34-21) από την Ουκρανική Ζαπορόζιε.

0718
«Κίνητρο τα ευρωπαϊκά ματς»
Ο προπονητής του ΑΣΕΔ Γιώργος Κρανάκης επεσήμανε: «Μας περιμένουν δύο πολύ σημαντικοί αγώνες κόντρα σε μια ομάδα η οποία αναμένεται να παραταχθεί ενισχυμένη μιας και πριν από λίγες ημέρες πρόσθεσε στο ρόστερ της δύο ακόμα παίκτες. Η αποστολή μας είναι δύσκολη καθώς αντιμετωπίζουμε και προβλήματα με τραυματισμούς παικτών όμως όπως και να έχει είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε μέχρι τέλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια αποτελούν κίνητρο για όλη την ομάδα. Είναι αγώνες – γιορτή για αυτό και πρέπει να διεξάγονται σε γεμάτες κερκίδες και οι φίλαθλοι μας, που έρχονται να τα παρακολουθήσουν, να τα ευχαριστιούνται. Είναι λοιπόν δύο αγώνες πρόκληση στους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε ότι μας αξίζει από τη φάση των 16 του Τσάλεντζ Καπ. Οι φίλοι του ΑΣΕΔ μας δίνουν πάντα ώθηση για τη νίκη για αυτό και τους καλούμε να βρεθούν τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο στο Δαΐς και να στηρίξουν την Ευρωπαϊκή προσπάθεια που κάνουμε φέτος».

Από την πλευρά του ο παίκτης του ΑΣΕ Δούκα, Γιώργος Τόμπρος δήλωσε: «Για κάθε ελληνική ομάδα, είναι τιμή και μεγάλη πρόκληση η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Γνωρίζουμε ότι απέναντι στην Τάσοβα έχουμε πολύ δύσκολο έργο, όμως είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Άλλωστε σε αυτή την Ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν εκπροσωπούμε μόνο τον Σύλλογο μας αλλά και όλο το Ελληνικό χάντμπολ. Στην προσπάθεια μας αυτή θα θέλαμε κοντά μας κάθε φίλο του αθλήματος. Ελπίζω και εύχομαι να γίνουν δύο ποιοτικά παιχνίδια, να διεκδικήσουμε στα ίσα την πρόκριση και να τα καταφέρουμε».

Σε καλό... φεγγάρι η Τάσοβα
Άπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η αντίπαλος του Δούκα, αφού μόλις η πρώτη χρονιά της στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Στους «32» απέκλεισε την Ριβιέρα από την Μολδαβία με 32-29 και 33-27, αλλά και τα δύο ματς έγιναν στην Τουρκία.
Στο πρωτάθλημα της χώρας διανύει κάκιστη σεζόν, αφού είναι 11η στις 14 ομάδες με 12 πόντους, έχοντας νικήσει 6 ματς, ενώ έχει ηττηθεί σε 12 παιχνίδια.
Βέβαια τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αφού προέρχεται από τέσσερις νίκες σε πέντε ματς, η τελευταία μάλιστα την Κυριακή επιτεύχθηκε εκτός έδρας με 34-23 κόντρα στην Μίλι Πιγιάνκο.
Στηρίζεται στους ξένους αθλητές, πέντε Ουκρανούς τρεις Σέρβους και έναν Σλοβάκο.
Ανάμεσα τους είναι ο Σέρβος τερματοφύλακας Στάνκο Κλιάιτς, ο οποίος τη σεζόν 2008-2009 φόρεσε την φανέλα του Δούκα.

Γνώριμοι στις ελληνικές ομάδες
Διαιτητές και των δύο αναμετρήσεων θα είναι οι Αλεξάνταρ Γιόβιτς και Νεντίμ Aρναούτοβιτς με παρατηρητή τον Σλόμο Κόχεν από το Ισραήλ. Οι Βόσνιοι διαιτητές σφύριξαν το 2014 την νίκη της Εθνικής Ανδρών επί της Κύπρου με 27-25 στη Πάτρα για το EURO 2018. Επίσης ήταν οι διαιτητές των αναμετρήσεων της Νέας Ιωνίας με την Κούμπαν Κράσνονταρ (31-24 και 36-24 υπέρ των Ρωσίδων) τον περασμένο Σεπτέμβριο για το EHF Cup, ενώ «σφύριξαν» και την ήττα του Ποσειδώνα με 24-23 στο Λουτράκι από την Σασιά (Τσάλεντζ Καπ) πέρσι τον Φεβρουάριο.



e-genius.gr ...intelligent web software