Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΠΛΖΕΝ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (1,3/9)

| Διεθνή Νέα

PLZEN OSFP
Με τα ευρωπαϊκά ματς των «ερυθρολεύκων» στην Τσεχία ανοίγει η σεζόν στο ελληνικό χάντμπολ

Αρχίζει η σεζόν 2017-2018 στο ελληνικό χάντμπολ με τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, τα οποία θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του 1ου γύρου του EHF Cup. Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή βρίσκεται ήδη στην Τσεχία, όπου και θα αντιμετωπίσει την Talent Robstav M.A.T. Plzen σε δύο παιχνίδια αύριο στις 21:00 και την Κυριακή στις 18:00.

Αυτά είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό ΣΦΠ, ο οποίος επιστρέφει στο άθλημα μετά από 21 χρόνια, αφού συγχωνεύτηκε με τον πρωταθλητή Ελλάδος της σεζόν 2016-2017 ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι.

Στην διάθεση του προπονητή Γιώργου Ζαραβίνα βρίσκονται οι αθλητές Τσακνής, Κωστακίδης, Τζήρας, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Στούμπης, Κάνδυλας, Σανίκης, Αλβανός, Παπαδιονυσίου, Φάμπατς, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Τεράστια σχολή η τσέχικη χειροσφαίριση
H Τσεχία είναι μία από τις τρεις χώρες μαζί με την Γερμανία και την Δανία που γέννησαν το άθλημα του χάντμπολ. Συγκεκριμένα το τσέχικο χάντμπολ αναφέρεται για πρώτη φορά σε αθλητικό περιοδικό στην πόλη Μπρνό το 1905, ενώ οι πρώτοι κανόνες δημοσιεύθηκαν το 1908. Ήταν γνωστό ως «Hazena» και παιζόταν αρχικά σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, ενώ στην συνέχεια έδωσε πολλά στοιχεία στο χάντμπολ που γνωρίζουμε σήμερα.

Η «ακτινογραφία» της Πλζεν
Το χάντμπολ στην πόλη Πλζεν υπάρχει από το 1953 και η τοπική ομάδα θεωρείται από τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας. Το νέο της όνομα «Talent Robstav M.A.T. Plzen» το απέκτησε το 2010 μετά από την συνένωση δύο σωματείων. Έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και μάλιστα συνεχόμενα το 2014, το 2015 και το 2016, με άλλη ονομασία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια το 1998, το 1999, ενώ έχει στην κατοχή της και έναν τίτλο Τσεχοσλοβακίας το 1974.
Την περσινή σεζόν κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος «Extraliga» με 34 πόντους (16 νίκες-2 ισοπαλίες- 4 ήττες), ενώ στην έδρα της δεν έχασε ούτε βαθμό (11-0-0).
Στους τελικούς έχασε τον τίτλο, έχοντας πλεονέκτημα έδρας από την Ντούκλα Πράγας με 3-1 στις νίκες.
Στην Ευρώπη η ομάδα έχει συμμετέχει 6 χρονιές, αγωνιζόμενη σε 26 αγώνες με απολογισμό 8 νίκες-1 ισοπαλία- 17 ήττες.
Η μεγαλύτερη της διάκριση μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την σεζόν 1998-1999, καταλαμβάνοντας τελικά την τελευταία θέση χωρίς πόντο.
Πέρσι στον 1ο γύρο του EHF Cup κληρώθηκε με την Κόλντινγκ και υπέστη δύο ήττες 38-23 στην Δανία και 31-20 στην Τσεχία.

21150110 1407430516039076 1432893264390161054 n

Στέχλικ ο ηγέτης
Η Πλζεν έκανε λίγες και μετρημένες κινήσεις, ουσιαστικά κράτησε τον περσινό κορμό και πρόκειται για ένα σύνολο με ομοιογένεια.
Το καλοκαίρι έκανε μία σπουδαία μεταγραφή, αφού απέκτησε τον Γιαν Στέχλικ, ο οποίος αγωνιζόταν μία επταετία στην Γαλλική Σεν Ραφαέλ.
Πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό αθλητή με εμπειρία και σπουδαία καριέρα, έχοντας σκοράρει 83 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Είναι 32 ετών, αριστερόχειρας ίντερ με ύψος 1,90 μ.
Με την Σεν Ραφαέλ έφτασε δύο φορές στα προημιτελικά του EHF Cup, πέρσι έπαιξε στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης στο Γκέπινγκεν της Γερμανίας, ενώ έχει αγωνιστεί με την Εθνική Τσεχίας σε 51 ματς, σκοράροντας 85 φορές.
Προσοχή επίσης θέλουν τα αδέρφια Γιάκουμπ και Μίκαελ Τόναρ που παίζουν ως αριστερό ίντερ και πλέι μέικερ αντίστοιχα, αλλά και ο 30χρονος διεθνής πίβοτ Σίντελαρ.
Στο ρόστερ της παρέμεινε μόλις ένας ξένος ο 31χρονος (1,90 μ.) Σέρβος Μίλος Ίβαντσεφ που αγωνίζεται ως πλέι μέικερ, ενώ αποχώρησαν οι συμπατριώτες του Μίτιτς και Στογιάνοβιτς.

Σανίκης: «Το έργο μας είναι δύσκολο»
Ο αριστερός ίντερ του Ολυμπιακού Γρηγόρης Σανίκης μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ για τα ματς με την Πλζεν: «Πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται από παίκτες που έχουν χαντμπολικό επίπεδο, καλή τεχνική, είναι γυμνασμένοι και γρήγοροι. Είναι μια γεμάτη ομάδα από θέμα ρόστερ και προέρχονται από μία σπουδαία σχολή του χάντμπολ την Τσέχικη. Το έργο μας είναι δύσκολο, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την πρόκριση. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει για δύο εξηντάλεπτα να είμαστε αλάνθαστοι σχεδόν στα περισσότερα κομμάτια του αγώνα. Να έχουμε πειθαρχεία, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα».

*Έπειτα από επικοινωνία με τον σύλλογο της Τσεχίας, υπήρξε η ενημέρωση ότι γίνεται προσπάθεια οι αγώνες να μεταδοθούν σε live streaming. Για την έκβαση της υπόθεσης θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.talentplzen.cz/



e-genius.gr ...intelligent web software