Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

EHF European Cup Ανδρών (2ος γύρος- Προαναγγελία)

| Διεθνή Νέα

Στη «μάχη» της πρόκρισης στον 3ο γύρο του EHF European Cup Ανδρών ρίχνονται αυτό το διήμερο και οι πέντε ελληνικές ομάδες.

ΑΕΚ- Φαζάνο
Την δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας Φαζάνο θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ σε δύο αναμετρήσεις η ΑΕΚ.
Η Ένωση έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στους Ιταλούς, οι οποίοι δεν έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, αφού βρίσκονται στην 8η θέση με 7 πόντους (3-1-3) σε 7 αγώνες.
H Φαζάνο έχει μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία με 7 χρόνια παρουσίας στα Κύπελλα Ευρώπης με καλύτερη της πορεία να είναι μέχρι τους «16» του European Cup τη σεζόν 2022-2023.
Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την 15η σεζόν της στην Ευρώπη, έχοντας κατακτήσει το European Cup το 2021, ενώ ήταν φιναλίστ στο Τσάλεντζ Καπ το 2018.
Ο Φρεντερίκ Μπουζόν (τεχνικός ΑΕΚ): «Ανυπομονούμε για τα παιχνίδια! Είναι το τέλος ενός πρώτου κύκλου, που ξεκίνησε το καλοκαίρι και δεν ήταν εύκολος για εμάς, όμως η ΑΕΚ είναι εδώ για τα καλά. Ευελπιστούμε να προκριθούμε και να… κλείσουμε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν θετικά, δίνοντας χαρά στους φιλάθλους μας που μας στηρίζουν παντού και πάντα. Ανυπομονούσα πολύ καιρό να δω την ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα τα δώσουμε όλα και τις δύο μέρες για να ευχαριστήσουμε μαζί και την διοίκηση που έχει χτίσει μία σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς ανθρώπους. Πάμε ΑΕΚ».

ΠΑΟΚ- Ανόρθωση
Σημαντική πρόκληση για τον ΠΑΟΚ στην Κύπρο στο ξεκίνημα της 13ης σεζόν του στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά έχει ως παρακαταθήκη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2009-2010, ενώ δύο φορές έφτασε έως τους «16» του Τσάλεντζ Καπ/European Cup.
H Ανόρθωση στα μόλις 6 χρόνια παρουσίας της στην Ευρώπη έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις, όπως η συμμετοχή στα ημιτελικά του European Cup το 2021, αλλά και στους «16» του ίδιου Κυπέλλου τη σεζόν 2022-2023.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στους πρωταθλητές Κύπρου αγωνίζονται πολλοί αθλητές με παρελθόν και διακρίσεις στον ΠΑΟΚ.
Ο τερματοφύλακας Κώστας Γουργούμης με τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα, ο πίβοτ Χρύσανθος Τσαναξίδης που κατέκτησε το περσινό κύπελλο, ο εξτρέμ Παντελής Κωστακίδης και φυσικά ο πλέι μέικερ Λευτέρης Σεϊρεκίδης, που είναι γιος του τεχνικού του «Δικεφάλου» Στέλιου Σεϊρεκίδη και έτσι θα υπάρχει και μία ωραία οικογενειακή αθλητική μονομαχία.
Γιάννης Μπάτζιος (διεθνής πίβοτ): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε και φέτος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εύχομαι να ξεκινήσουμε με το... δεξί το ευρωπαϊκό μας ταξίδι φέτος. Παίζουμε κόντρα στην Ανόρθωση, η οποία είναι μία πολύ καλή ομάδα και τα τελευταία χρόνια έχει καλή παράδοση στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Από τη μεριά μας, έχουμε δουλέψει αρκετά, και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την πρόκριση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα της Ανόρθωσης, για την φιλοξενία της, τις μέρες αυτές».

Φάιβερς- Ολυμπιακός
Στην Αυστρία βρίσκεται ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή, καθώς το Σάββατο στις 21:00 θα αντιμετωπίσει στη Βιέννη, τη Φάιβερς, για το δεύτερο ματς του 2ου γύρου του EHF European Cup.
Μετά τη νίκη με εννιά γκολ διαφορά (30-21) στο πρώτο ματς στη Χαλκίδα, οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι το μεγάλο φαβορί της πρόκρισης.
Πάνος Παπαντωνόπουλος (διεθνής τερματοφύλακας): «Το Σάββατο, αντιμετωπίζουμε ξανά τη Φάιβερς, αυτή τη φορά στην Αυστρία, σε ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα τους, παρά τα εννιά γκολ της νίκης που μας δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση. Όλη την εβδομάδα, δουλέψαμε πολύ πάνω στην Φάιβερς, ώστε να είμαστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι στο εκτός έδρας ματς, που στόχος είναι μόνο η νίκη και φυσικά, η πρόκριση στον επόμενο γύρο».

Δράμα- Άρενταλ
Ιστορική πρόκληση για τη Bianco Monte Δράμα που υποδέχεται στις 19:00 στο κατάμεστο "Κραχτίδης¨ την Άρενταλ από τη Νορβηγία.
Η ελληνική ομάδα θέλει να ανατρέψει την ήττα της με 37-35 και να προκριθεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, όπως έκανε και τη σεζόν 2021-2022
Σάκης Βαλαβάνης (τεχνικός Δράμας): «Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα μας και όλη την πόλη. Κάναμε τεράστια προσπάθεια στη Νορβηγία για να έχουμε ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς. Περιμένουμε ένα δυσκολότερο παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες είναι πλέον υποψιασμένες και έχουν διαβάσει το παιχνίδι η μία της άλλης. Όποια ομάδα ελέγχει το ρυθμό θα έχει τον πρώτο λόγο. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το γεγονός ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, κλειδί της πρόκρισης θα είναι η άμυνα μας σε συνδυασμό με τον τερματοφύλακα μας, καθώς όπως έχουμε δει η Άρενταλ σκοράρει πολλά γκολ και αυτό πρέπει να το περιορίσουμε».

Διομήδης- Βίσε
Μετά το επιβλητικό 26-21 στο Βέλγιο, ο Διομήδης καλείται να ολοκληρώσει την εξαιρετική του προσπάθεια και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Εuropean Cup, υποδεχόμενος το Σάββατο (18:00) τη Βίσε στη Νέα Κίο.
Γιώργος Ζαραβίνας (τεχνικός Διομήδη): «Περιμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Σίγουρα η Βίσε θα αντιδράσει. Δεν πρέπει να μείνουμε στο σκορ του πρώτου αγώνα, θα παίξουμε για τη νίκη σαν να είναι το πρώτο ματς. Δεν έχουμε εικόνα αν θα επανέλθουν κάποιοι τραυματίες που είχε η αντίπαλος μας. Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο και θέλουμε μπροστά στον κόσμο μας να κάνουμε ένα καλό ματς και να πάρουμε την πρόκριση».

Το πρόγραμμα
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
ΟΑΚΑ 19:30 Φαζάνο- ΑΕΚ
Λάρνακα 20:00, Ανόρθωση- ΠΑΟΚ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Βίσε (Βέλγιο)
Κραχτίδης 19:00, Bianco Monte Δράμα- Άρενταλ (Νορβηγία)
ΟΑΚΑ 19:30 ΑΕΚ- Φαζάνο (Ιταλία)
Λάρνακα 20:00 ΠΑΟΚ- Ανόρθωση (Κύπρος)
Βιέννη 21:00, Φάιβερς (Αυστρία)- Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software