Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Φινλανδία- Λουξεμβούργο 24-27

| Διεθνή Νέα

IMG 5615 copy
Πρώτη νίκη σε επίσημη διοργάνωση για το Λουξεμβούργο

Με μία πολύ μεγάλη έκπληξη ξεκίνησαν τα προκριματικά EURO 2020 γυναικών στο «Φιλίππειο» της Βέροιας.

Το Λουξεμβούργο, στην παρθενική του εμφάνιση σε επίσημη διοργάνωση γυναικών μετά από 25 χρόνια, νίκησε την Φινλανδία με 27-24 και με το καλημέρα έβαλε… φωτιά στον όμιλο.
Το αποτέλεσμα έφερε ξέφρενους πανηγυρισμούς στις τάξεις του Λουξεμβούργου που είχαν στο πλευρό τους δέκα συμπατριώτες τους.
Πρωταγωνίστρια για την ομάδα του Λουξεμβούργου ήταν η τερματοφύλακας Έβα Ετόγκα, η οποία μπήκε στα μέσα του πρώτου μέρους και έδωσε ώθηση στις συμπαίκτριές της.
Η Φινλανδία, που άργησε πολύ να μπει στο ρυθμό του αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με 13-18. Στο δεύτερο η ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο για την ομάδα του Λουξεμβούργου που ξέφυγε με 15-21. Οι παίκτριες της Εθνικής Φινλανδίας αντεπιτέθηκαν και ισοφάρισαν σε 22-22. Οι επεμβάσεις της Ετόγκα και κυρίως αυτή σε πέναλτι στο 58:12 με το σκορ στο 24-26, ήταν καθοριστικές και έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Λουξεμβούργου.

Φινλανδία – Λουξεμβούργο 24-27 (ημ. 13-18)
Φινλανδία (Σουορανιέμι): Άαρνιο 3, Μπακ, Γκάμαλς 2, Γκούσταφσον, Χίλι 7, Χολοπάινεν, Κούλιου 3, Λάασιο 1, Λίντχολμ 2, Ναράκα 3, Νιέμι, Νόργκραν 1, Σαλοκίβι 1, Βάρινεν 1, Βίλεν, Γολφ.
Λουξεμβούργο (Στοτ): Νταουταζ, Ντίκς 1, Ετόγκα, Γραν, Χουρέμιοβιτς, Γιουνγκ, Κιρτζ, Μοντέιρο 1, Ράντοντσιτς, Σιλτ 6, Βέλτερ 8, Βίλεμς 3, Τζ. Βιρτζ 3, Κ. Βιρτζ 4, Ζέιμετζ 1, Ζουκ.
Διαιτητές; Μίτροβιτς – Καζανέγκρα (Μαυροβούνιο). Δίλεπτα: 4-2. Πέναλτι: 2/5 – 4/5

Ο προπονητής του Λουξεμβούργου Άντριαν Στότ είπε: «Το τελευταίο παιχνίδι μας ήταν την δεκαετία του ’90. Το γυναικείο χάντμπολ στη χώρα δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένο και χρειαζόμασταν χρόνο για να φτιάξουμε κάτι καινούργιο. Ήταν έκπληξη για εμάς αυτή η νίκη, θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου. Ήταν εντυπωσιακό το πρώτο μας ημίχρονο, βγήκε όλη η δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις».

Ο τεχνικός της Φινλανδίας Τόμι Σουορανιέμι δήλωσε: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από την απόδοση μας και την ήττα. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα, ωστόσο πρέπει να βρούμε την δύναμη να συνεχίσουμε».

 



e-genius.gr ...intelligent web software