Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Handball Premier (12η αγωνιστική- Προαναγγελία)

| Handball Premier

 Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΑΕΚ
(Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Μεϊμαρίδης)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=CNVF0jTXBQc

Άλλη ομάδα θα είναι η πρωταθλήτρια ΑΕΚ στο Β’ γύρο της Handball Premier, καθώς έκανε αρκετές αλλαγές στην διακοπή, αρχής γενομένης από τον προπονητή με τον Γάλλο Φρεντερίκ Μπουζόν να αναλαμβάνει αντί του Ντράγκαν Τζούκιτς.
Επίσης ήρθαν ο Ισραηλινός τερματοφύλακας Τέπερ, ο Γάλλος αριστερός ίντερ Μίλερ και επέστρεψε ο Γάλλος αριστερός εξτρέμ Τικ, ενώ αποχώρησαν ο τερματοφύλακας Μάτσκεβιτς και ο πίβοτ Ζάμπιτς.
Η Ένωση ξεκινάει την προσπάθεια της στο Β’ γύρο με εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην πάντα υπολογίσιμη Πυλαία που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε «κακό δαίμονα», ενώ δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ΑΕΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ με το οριακό 22-21.
Η ομάδα της Πυλαίας δεν έχει αλλαγές στο ρόστερ της και ουσιαστικά περιμένει να επιστέψουν στο 100% οι τραυματίες Παλάσκας και Τ. Τριανταφυλλίδης, Καβουσανάκης, Καραγκιοζόπουλος με τον πρώτο να έχει πιθανότητες να αγωνιστεί αύριο για ένα διάστημα.

Φρεντερίκ Μπουζόν (τεχνικός ΑΕΚ):
«Η περίοδος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πάντα αποτελεί μία… ειδική περίοδο. Οι Έλληνες αθλητές μας ήρθαν την προηγούμενη εβδομάδα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία ισορροπία, να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να διατηρήσουμε κάποιες σταθερές απ’ όσα είχαν δουλευτεί στο παρελθόν. Και φυσικά, να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες μας. Υπάρχουν πολλά θετικά δείγματα στις προπονήσεις και ανυπομονούμε να δείξουμε τι μπορούμε στο πρωτάθλημα. Πάμε ΑΕΚ».

 Μπάμπης Ανανιάδης (προπονητής Πυλαίας):
«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα- αίνιγμα που έχει νέο προπονητή και πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Η ΑΕΚ φυσικά παραμένει το φαβορί. Εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα τραυματισμών και το βασικό είναι να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες μας. Θα ευχηθώ σε όλες τις ομάδες υγεία γιατί ήταν κάτι που μας έλειψε στον Α΄ γύρο, έχοντας μόνιμα απουσίες». 

ΟΑΚΑ 17:00, ΑΣΕ Δούκα- ΠΑΟΚ
(Κινατζίδης- Φωτακίδης, Κατσίκης)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=ZFpT5jOM7p0

Σπουδαίο ματς στην πρεμιέρα της Β’ φάσης του πρωταθλήματος με τον 3ο Δούκα (16 β.) να υποδέχεται τον 5ο ΠΑΟΚ (13 β.) στο ΟΑΚΑ και όχι στη φυσική τους έδρα το Δαϊς.
Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» στη μετα-Μυλωνά εποχή θα προσπαθήσει να κρατήσει την 3η θέση και ένα από τα κομβικά παιχνίδια που θα κρίνουν την πορεία της είναι και το αυριανό.
Ο Δούκας δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στο ρόστερ του, εν αντιθέσει με τον ΠΑΟΚ που απέκτησε τους περιφερειακούς Ταμπαγκέ (Γκαμπόν) και Τιούτιν (Ουκρανία) -οι οποίοι θα κάνουν αύριο ντεμπούτο- στη θέση των Μποτσκάρεφ και Λαδάκη (τραυματίας).
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά θα προσπαθήσει στο β’ γύρο να καλύψει το χαμένο έδαφος από το κακό ξεκίνημα της σεζόν και να μπει στα πλέι οφ, ξέροντας ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια με Δούκα και Δράμα που είναι και οι βασικοί ανταγωνιστές του, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του.

Ανδρέας Γερουλάνος (περιφερειακός Δούκα):
«Επιστροφή στην αγωνιστική δράση με ένα κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα μας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκμεταλλευτήκαμε τη διακοπή του πρωταθλήματος και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ξέρουμε ότι θα είναι ντέρμπι στο οποίο θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην άμυνα μας και να αποφύγουμε τα τεχνικά λάθη στην επίθεση για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ):
«Να ευχηθώ πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του β’ γύρου. Ο Δούκας διανύει πολύ καλή σεζόν, ξέρουμε ότι για να κάνουμε το βήμα παραπάνω πρέπει να πετύχουμε μεγάλες νίκες. Οι νεοαποκτηθέντες παίκτες δείχνουν καλά στοιχεία, αλλά στο γήπεδο θα φανεί πως θα προσαρμοστούν και πως θα μας βοηθήσουν».

Ηλιούπολης 17:00, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- Bianco Monte Δράμα
(Σκλαβενίτης- Βήτας, Μίγκας)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=RXCIm7DgJoM

Να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε θέλει ο Ολυμπιακός που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μισό της σεζόν με 16/16 σε όλες τις διοργανώσεις (Ευρώπη, πρωτάθλημα, Σούπερ Καπ). Με την τελευταία του μάλιστα χρονικά νίκη επί της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια σκαρφάλωσε μόνος πρώτος στην κορυφή της Handball Premier και έγινε το μεγάλο φαβορί για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Απέναντι του είναι η ομάδα της Δράμας που επίσης είχε έναν πολύ καλό Α’ γύρο και ειδικότερα στο φινάλε με 6/6 κατάφερε να αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμη (16 π.) με τον 3ο Δούκα.

Πέτρος Κανδύλας (αρχηγός Ολυμπιακού):
«Καλή χρονιά σε όλους! Ξεκινάμε πάλι τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, μετά από έναν μήνα διακοπής. Απέναντι μας έχουμε την Δράμα, μια ομάδα που σταθερά τα τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. Από την μεριά μας, πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί, να πάρουμε τους δύο βαθμούς και έπειτα, να προετοιμαστούμε για το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ, την ερχόμενη Τετάρτη».

Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας)
«Αρχικά οφείλουμε να συγχαρούμε τα παιδιά της Εθνικής ομάδας και το τεχνικό επιτελείο για την συμμετοχή τους στο ΕURO 2024. Ξεκινάει ένα νέο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή. Η πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό αποτελεί ένα δυνατό τεστ ενόψει των επόμενων αγώνων. Είμαστε ρεαλιστές, αλλά θα διεκδικήσουμε όλες πιθανότητες που έχουμε».

Πανελληνίου 17:00, Πανελλήνιος ΓΣ- Ιωνικός Affidea
(Γερουλάνος- Γερουλάνος, Τσάκωνας)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/@panellinioshandballtv4021/streams

Ντέρμπι από τα παλιά στην Κυψέλη με τον Πανελλήνιο να φιλοξενεί τον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι καίγονται για τους βαθμούς της παραμονής, πιο άνετη αλλά όχι εξασφαλισμένη η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ψάχνει και αυτή τους πόντους για να έχει μια καλύτερη παρουσία, έχοντας εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ.
Ο σκοπιανός περιφερειακός Τραικόφσκι και ο πλέι μέικερ Βαμβακάρης είναι οι νέες προσθήκες του Πανελληνίου, ενώ αποχώρησαν Χατζηγιάννης, Τοκατζόγλου, Δανέζης, Ψαρρός και Παπαδημητρίου.

Νίκος Σαμαράς (τεχνικός Πανελληνίου)
«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που σε κάθε ματς θα πρέπει να διεκδικούμε βαθμούς. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, πρέπει να είμαστε σοβαροί 60 λεπτά. Πιστεύω μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη».

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής Ιωνικού):
«Θεωρώ ότι η ομάδα μας ήταν καλά, απλώς δεν βρήκαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε στον Α’ γύρο, τα οποία πιστεύω θα τα βρούμε στο Β΄ και θα έχουμε μία καλύτερη παρουσία. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα ματς. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν κινδύνους και ειδικά όταν πρόκειται για παιχνίδια μετά από μεγάλη διακοπή. Περιμένουμε δύσκολο ματς, αλλά πιστεύω έχουμε τον πρώτο λόγο».

Νέα Κίος 17:00, Διομήδης Άργους- ΓΑΣ Κιλκίς
(Ζήσης- Χαραλαμπίδης, Ανταλής)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=pccWVa8Kzpc

Νέο ξεκίνημα θέλει να κάνει ο Διομήδης Άργους που δεν ολοκλήρωσε καλά τον Α’ γύρο με αποτέλεσμα να πέσει στην 7η θέση. Οι «Λύκοι» χωρίς αλλαγές στο ρόστερ τους θα υποδεχθούν τον ΓΑΣ Κιλκίς που έχει μια σημαντική προσθήκη από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τον Ρώσο πλέι μέικερ Ντανίλ Μποτσκάρεφ που στο πρώτο μισό αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, έχοντας 41 γκολ σε 11 παιχνίδια. Στον αντίποδα αποχώρησαν οι Ραντόισιτς και Γιαννακόπουλος.
Οι φιλοξενούμενοι έχουν τον πρώτο λόγο για την παραμονή έναντι των Πανελληνίου και Αερωπού Έδεσσας, ωστόσο θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, κάτι που δεν έκαναν (0-2-4) στον α’ γύρο

Γιώργος Ζαραβίνας (τεχνικός Διομήδη):
«Είναι ένα πρωτάθλημα που ακόμα όλα είναι ρευστά για τις πρώτες θέσεις, τα πλέι οφ και την παραμονή. Θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια που είναι στα μέτρα μας και να έχουμε ένα πιο σταθερό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που δείξαμε στον Α’ γύρο».

Νίκος Γεωργιάδης (τεχνικός ΓΑΣ Κιλκίς):
«Στον Α’ γύρο φανήκαμε επηρεασμένοι από την παρουσία της ομάδας στην Α2 Ανδρών. Δεν μας βοήθησε και το πρόγραμμα που ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή. Η ομάδα έχασε την αυτοπεποίθηση της από τις συνεχόμενες ήττες. Στη συνέχεια θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και παραπάνω πόντους, τους οποίους πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε στο β’ γύρο, ώστε να φτάσουμε στο στόχο της παραμονής. Το παιχνίδι στην Αργολίδα είναι πολύ δύσκολο, αντιμετωπίζουμε μία δυνατή ομάδα, ειδικότερα στην έδρα της».

Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Ζαφειράκης Νάουσας
(Γράψας- Κυριακού, Παρτεμιάν)
Μετάδοση: https://www.youtube.com/@EdessaNewsTV/streams

Μεγάλο ματς με το «καλημέρα» για τον Αερωπό Έδεσσας που μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία και για αυτό επιστρατεύτηκε ένας πολύ έμπειρος τεχνικός ο Χρήστος Τζουβάρας που επέστρεψε στην ομάδα μετά από 11 χρόνια.
Στην προσπάθεια αυτή ο Αερωπός θα έχει ένα σημαντικό «όπλο» στη «φαρέτρα» του τον Φώτη Μισαηλίδη που επέστρεψε στην ομάδα της γενέτειρας του και θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Ζαφειράκη Νάουσας με τον οποίο πραγματοποίησε έναν καταπληκτικό Α’ γύρο με 56 γκολ σε 11 αγώνες.
Από την άλλη πλευρά ο Ζαφειράκης Νάουσας με 12 βαθμούς από τον Α’ γύρο σαφέστατα έχει ένα μεγάλο μαξιλάρι ασφαλείας που του έχει αποβάλει το άγχος της παραμονής, παρότι θα έχει έναν πολύ δύσκολο Β’ γύρο χωρίς τον ηγέτη (Μισαηλίδη) της ομάδας και τον πολύτιμο πίβοτ Βαφείδη που τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Χρήστος Τζούβαρας (τεχνικός Αερωπού)
«Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς. Πιστεύω να δείξουμε ενέργεια και πάθος για να πάρουμε τους βαθμούς που τόσο πολύ μας χρειάζονται. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο και θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

Κώστας Δεληγιάννης (προπονητής Ζαφειράκη)
«Σίγουρα έχουμε μια καλή συγκομιδή βαθμών από τον Α΄ γύρο. Η πραγματικότητα είναι ότι οι επιλογές μας έχουν περιοριστεί αισθητά. Παρόλα αυτά δουλέψαμε καλά στη διακοπή και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα κεκτημένα».



e-genius.gr ...intelligent web software