Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Handball Premier: Η προαναγγελία της 10ης αγωνιστικής (26-27/11)

| Handball Premier

 Με τις αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο η δράση στο πρωτάθλημα της Handball Premier, που αποδεικνύεται ως ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών με έντονο ανταγωνισμό και εκπλήξεις.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

ΧΑΝΘ- Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή

Γήπεδο ΧΑΝΘ - 17:00
Διαιτητές: Θεοδοσίου- Παπούλιας
Μετάδοση: https://youtu.be/2am6TSsZQ9M
Η 10η αγωνιστική της Handball Premier ξεκινά με την αναμέτρηση ανάμεσα στην ουραγό της βαθμολογίας ΧΑΝθ και τον δεύτερο Ολυμπιακό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι ερυθρόλευκοι είναι ξεκάθαρο φαβορί στην αναμέτρηση και διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (273 γκολ), ενώ η ΧΑΝΘ έχει τη χειρότερη επίθεση (205 γκολ) και τη χειρότερη άμυνα με παθητικό 282 τερμάτων. Ζητούμενο για τους γηπεδούχους είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση, ενώ στον Ολυμπιακό βλέπουν την αναμέτρηση ως μια καλή ευκαιρία για να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι νεότεροι αθλητές. Όπως τόνισε ο προπονητής Γιώργος Καρασαββίδης, «μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Wacker Thun, αρχίζοντας από τον αγώνα με τη ΧΑΝΘ. Είναι νεανική ομάδα και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τους νεότερους της ομάδας μας, να πάρουν χρόνο συμμετοχής και επίδρασης στο παιχνίδι μας. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ψηλά το κίνητρο μας, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και να συνεχίσουμε τη βελτίωση του τρόπου που αγωνιζόμαστε».

Ζαφειράκης Νάουσας- ΑΕΚ
Γήπεδο Νάουσας - 18:00
Διαιτητές: Σαπανίδης- Ηλιάδης
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=gz-N5iYghAk
Στο ανακαινισμένο κλειστο της Νάουσας, που είναι κατάμεστο στους αγώνες του Ζαφειράκη, θα δοκιμαστεί η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Ο Ζαφειράκης έχει κερδίσει έδαφος στη βαθμολογία με τις συνεχόμενες νίκες επί της ΧΑΝΘ και του Δούκα, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στην 7η θέση έχοντας 7 βαθμούς. Σταδιακά η ομάδα του Κώστα Δεληγιάννη βρίσκει ρυθμό και θέλει να ξεφύγει από τις επικίνδυνες θέσεις. Ωστόσο σε αυτή την αναμέτρηση το πρώτο λόγο θα έχει η ΑΕΚ, που παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα έχοντας την καλύτερη επίθεση (275 γκολ) και μακράν την καλύτερη άμυνα (203 γκολ). Όπως τόνισε ο περιφερειακός της Ένωσης, Θέμης Ηλιόπουλος «για τον επόμενο μας αγώνα ταξιδεύουμε εκτός, για να παίξουμε σε μια επικίνδυνη ομάδα που είναι δυνατή στην έδρα της, τον Ζαφειράκη. Δουλεύουμε σκληρά όλη την εβδομάδα, έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο μας και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

Bianco Monte Δράμα- Αερωπός Έδεσσας ManDynamic
Γήπεδο Κραχτίδη - 18:00
Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος
Μετάδοση: https://www.youtube.com/channel/UCyCP15QarRd_nNmANUAdY-w
Ενδιαφέρον ματς, ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες θα γίνει στη Δράμα με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τον Αερωπό Έδεσσας. Οι γηπεδούχοι πήραν εύκολο διπλό στην έδρα της Πυλαίας και σκαρφάλωσαν στην 4η θέση (11 πόντοι) και δείχνουν ικανοί να παραμείνουν εκεί, αφού είναι μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χάσει μόνο από τρεις πρώτους (ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ). Ο Αερωπός (8η θέση- 6 πόντους) λίγο έλειψε να υποχρεώσει τον ΠΑΟΚ σε στραβοπάτημα με την καλή του εμφάνιση. Βάσει αποτελεσμάτων πάντως τα πηγαίνει καλύτερα εκτός έδρας με 2 νίκες σε 5 αγώνες. Τουνγκελίδης, Καβάζης, Δεμερτζίδης είναι νοκ- άουτ για τη Δράμα, πλήρεις θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι.
Δηλώσεις
Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): «Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Ο Αερωπός απαρτίζεται από ένα σύνολο ποιοτικών αθλητών με βάθος στο ρόστερ. Εμείς αν θέλουμε να βρισκόμαστε στις υψηλές θέσεις θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και ενέργεια. Δεν θέλουμε να έχουμε απώλειες στην έδρα μας. Παρά τα όποια προβλήματα μικροτραυματισμών, οι αθλητές μας ανταποκρίνονται στο δύσκολο πρόγραμμα και αυτό περιμένουμε και αύριο».
Κώστας Τούτσης (προπονητής Αερωπού): «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, όπως όλα τα ματς. Είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις, βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Η Δράμα είναι και ψηλά στη βαθμολογία και έχει δυνατό ρόστερ με αξιόλογους παίκτες. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα πιστεύω κατάλληλα, μιας και πλέον έχω την ευκαιρία να δουλέψω περισσότερο με την ομάδα. Είναι ένα ματς που αν το πάρουμε, ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη εξάδα».

Ιωνικός Affidea- ΑΕΣΧ Πυλαίας
Γήπεδο Ιωνικού -18:00
Διαιτητές: Ζήσης- Χαραλαμπίδης
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=olXByZwn5OY
Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ιωνικό να υποδέχεται την Πυλαία. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τη σεζόν με διαφορετικούς στόχους, αλλά αυτή τη στιγμή, λίγο πριν το τέλος του Α’ γύρου ισοβαθμούν με 5 πόντους στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Ιωνικός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση έχοντας μαζέψει πολύτιμους βαθμούς κόντρα σε ΧΑΝΘ, Δούκα και Ζαφειράκη, ενώ η Πυλαία έχει μία νίκη και μια ισοπαλία (με Βριλήσσια εντός και Δούκα εκτός) στα τελευταία 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ προέρχεται και από εντός έδρας ήττα από τη Δράμα.
Δηλώσεις
Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής Ιωνικού): «Ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, η Πυλαία είναι καλή ομάδα. Θεωρώ πως έχουμε τον πρώτο λόγο γιατί παίζουμε στην έδρα μας. Όπως είναι το πρωτάθλημα, όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους, με εξαίρεση τις πρώτες τρεις ομάδες που είναι σε ένα άλλο επίπεδο. Έτσι θα πάει όλη τη χρονιά και πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτό».
Διονύσης Καραγκιοζόπουλος (περιφερειακός Πυλαία): «Θα είναι πολύ δύσκολο ματς με πολύ ένταση. Οι δύο ομάδες καίγονται για τους βαθμούς. Ίσως είναι και ένα ματς όπως έχει εξελιχθεί… ο θάνατος σου, η ζωή μου. Έχουμε δουλέψει καλά πάμε καθαρά για τη νίκη. Πιστεύω θα κριθεί στη συγκέντρωση και στις ειδικές καταστάσεις και κυρίως να μην δεχθούμε εύκολα γκολ.

ΑΣΕ Δούκα- ΕΣΝ Βριλησσίων
Γήπεδο ΟΑΚΑ - 18:00
Διαιτητές: Γράψας- Κυριακού
Μετάδοση: https://www.youtube.com/@asedoukas
Στην Αίθουσα «Γεώργιος Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί το ντέρμπι των Βορείων Προαστίων ανάμεσα στον ΑΣΕ Δούκα και τα Βριλήσσια. Ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες είναι έτοιμες για να διεκδικήσουν το νικηφόρο αποτέλεσμα το οποίο θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία στον βαθμολογικό πίνακα. Οι γηπεδούχοι, θέλουν να κλείσουν την κακή παρένθεση μέσα στην Νάουσα και έχοντας τον κόσμο τους στο πλευρό τους να διεκδικήσουν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, η ομάδα του Θάνου Τούτση προέρχεται από ένα μεγάλο «διπλό» μέσα στο Άργος και θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και να κυνηγήσει μια ακόμα εκτός έδρας επικράτηση. Το παιχνίδι έχει και τις ιδιαιτερότητες του, μιας και ο Γιώργος Τόμπρος που φόρεσε για περισσότερα από 20 χρόνια τη φανέλα του ΑΣΕΔ επιστρέφει ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ.
Δηλώσεις
Κώστας Ντούνης (Παίκτης ΑΣΕ Δούκα): «Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε εντός έδρας την ομάδας των Βριλησσίων. Πρόκειται για μια επικίνδυνη ομάδα που στην καλή της μέρα δείχνει ότι μπορεί να πάρει μεγάλα αποτελέσματα. Εμείς από την πλευρά μας προερχόμαστε από ένα σερί αγώνων που αντεπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά, με εξαίρεση το τελευταίο ματς. στη Νάουσα που παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών δώσαμε το 100%. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά παραμένοντας πιστοί στο πλάνο μας και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να πάρουμε τους δύο βαθμούς. Για εμένα το παιχνίδι του Σαββάτου έχει την ιδιαιτερότητα του καθώς θα βρεθώ για πρώτη φορά αντίπαλος με τον πρώην παίκτη του ΑΣΕΔ και νυν των Βριλησσίων, Γιώργο Τόμπρο. Ένας άνθρωπος με τον οποίο ήρθα πολύ κοντά από την πρώτη μέρα που ενσωματώθηκα στον Δούκα, μας συνδέει στενή φιλία και έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα μας. Σίγουρα θα είναι μια ακόμα ξεχωριστή στιγμή από αυτές που μόνο ο αθλητισμός μας προσφέρει».
Θάνος Τούτσης (προπονητής Βριλησσίων): Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι που έρχεται έπειτα από μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα του Διομήδη Άργους. Επιβάλλεται να διαχειριστούμε τον ενθουσιασμό της νίκης μας και να μείνουμε προσηλωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο. Ο Δούκας είναι μια ομάδα που για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα πρέπει τόσο η αμυντική όσο και η επιθετική μας λειτουργία να κυμανθούν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Είμαστε το αουτσάιντερ αλλά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα έχουν δείξει πως αυτός ο τίτλος μας ταιριάζει».

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
ΠΑΟΚ- Διομήδης Άργους

Σπίτι του Χάντμπολ - 16:00
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Τόλιος
Μετάδοση: https://www.youtube.com/watch?v=mFm4LMmSmtg
Με σπουδαίο ματς θα κλείσει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής, καθώς την Κυριακή ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ (15 β.), θα υποδεχθεί τον πέμπτο Διομήδη (10 β.). Οι γηπεδούχοι δείχνουν σταθερότητα έως τώρα στο πρωτάθλημα και έχουν χάσει βαθμούς μόνο από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ενώ ο Διομήδης που ξεκίνησε δυνατά, έχασε έδαφος στη βαθμολογία και προέρχεται από ήττα-σοκ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τα Βριλήσσια. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχθεί 226 γκολ, ενώ ο Διομήδης έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση με 271 γκολ. Τελευταία φορά που ο Διομήδης κέρδισε στη Θεσσαλονίκη ήταν την περίοδο 2019-20 (24-29), ενώ στις δύο προηγούμενες ο ΠΑΟΚ πήρε τους βαθμούς της νίκης.

 



e-genius.gr ...intelligent web software