Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

ΑΕΚ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 20-26

| Handball Premier

HANDBALL PREMIER HORIZONTAL
Πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων»

Σπουδαία νίκη 26-20 επί της ΑΕΚ σημείωσε ο Δούκας στο κατάμεστο γήπεδο χάντμπολ της αίθουσας «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία και πήραν τους δύο πόντους με κορυφαίους τους Αραπακόπουλο και Νταρσουλάντ που ήταν και οι πρώτοι σκόρερ, πετυχαίνοντας από 6 τέρματα.
Ο Δούκας είχε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, ενώ παράλληλα «εγκλώβισε» αμυντικά την ΑΕΚ, η οποία σκόραρε για πρώτη φορά στο 12:39 με τον Πέρρο, μειώνοντας σε 1-4!
Η διαφορά έφτασε και τα 7 γκολ (2-9) στο 23:09 με την ΑΕΚ να μειώνει σε 5-9 (28:44) με τον Χόγκας που μετακινήθηκε σε δεξιός ίντερ αντί δεξιός εξτρέμ στη θέση του Άντρεγιτς που βρέθηκε σε κακή ημέρα.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 5-10 και στο δεύτερο μέρος παρά την πίεση της ΑΕΚ, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα τέσσερα γκολ (7-11 στο 33’, 9-13 στο 39:44, 13-17 στο 45:44) με τον Δούκα να έχει τον έλεγχο και να... κλειδώνει την νίκη στο 49:30, όταν έκανε το 14-21 με τον Νταρσουλάντ.
Πλέον ο Δούκας κρατάει την τύχη στα χέρια του για την 2η θέση της ειδικής βαθμολογίας στα πλέι οφ που οδηγεί στον τελικό, αφού έφτασε τους 18 πόντους. Η «Ένωση» πάντως διατηρεί ελπίδες για την 2η θέση, ειδικά από την στιγμή που έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας, έχοντας δύο νίκες από την κανονική διάρκεια.

ΑΕΚ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 20-26
Τα πεντάλεπτα: 0-2, 0-3, 1-5, 1-6, 3-9, 5-10 (ημχ.), 7-11, 9-13, 12-17, 15-20, 18-23, 20-26
ΑΕΚ (Κώστας Τούτσης): Χ. Νικολαΐδης 3, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 5, Γεωργιάδης 3, Χόγκας 3, Μακρυγιάννης, Π. Νικολαΐδης 3, Συγγάρης, Καραστέργιος, Αντωνιάδης, Σταύρου, Βαμβακάς 3, Άντρεγιτς, Μπαλάσκας, Φίλιππας, Αλικάκος.
ΑΣΕΔ (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Μωραΐτης, Τόμπρος, Τζηράς 4, Ζαμπούνης 3, Μανουσέλης, Ντιντερέγγερ, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 3, Μπάρμπας, Ντούνης, Μπάγιος, Ζιβούλοβιτς, Νταρσουλάντ 6, Αραπακόπουλος 6, Μυλωνάς 4.
Διαιτητές: Τσάκωνας- Τόλιος, Κόκκινη: 56:49 Τόμπρος (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 3-8, Πέναλτι: 1/1-1/2

Δηλώσεις
Ανδρέας Αραπακόπουλος (αθλητής Δούκα): «Είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αλλά δεν αρκεί για μπούμε στους τελικούς.
Θέλω να συγχαρώ τον κόσμο και τον δικό μας και της ΑΕΚ που γέμισε το γήπεδο. Το χάντμπολ χρειάζεται γεμάτα γήπεδα.
Οι δύο ήττες με την ΑΕΚ μας κόστισαν και αγωνιστικά και ψυχολογικά και έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι.
Έχουμε προβάδισμα για τον τελικό, αλλά στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ, αυτή είναι που έχει το πλεονέκτημα. Οπότε όλα είναι ανοιχτά για το ποιος θα βρεθεί στον τελικό. Με αυτή την άμυνα δεν φοβόμαστε κανένα».

Γιάννης Αλικάκος (αθλητής ΑΕΚ): «Σε μεγάλο βαθμό φταίει και η διαιτησία για την ήττα. Τους δώσαμε κι εμείς το δικαίωμα γιατί μπήκαμε νωθρά. Πιστεύω όμως ότι η διαιτησία ήταν εχθρική απέναντι μας. Μένουν δύο παιχνίδια. Δύο τελικοί. Έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Αν νικήσουμε και χάσει ο Δούκας ένα παιχνίδι τότε έχουμε το πάνω χέρι στην ισοβαθμία».



e-genius.gr ...intelligent web software