Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ολυμπιακός- ΑΕΚ 22-21

| Handball Premier

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών της Handball Premier

Mια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ολυμπιακός που νίκησε 22-21 την ΑΕΚ στο κλειστό της Χαλκίδας και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Handball Premier.

Ο 3Ος τελικός ΑΕΚ- Ολυμπιακός θα διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο την Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 20:00 (ΕΡΤ3)

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο έως το 32’ (10-14), αλλά ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με την άμυνα του, αλλά και τους Τόμας Μπάουερ και Γιώργο Παπαβασίλη να μπαίνουν αλλαγή και να κάνουν μεγάλο ματς.

Ο Αυστριακός είχε 50% αποτελεσματικότητα με 9 επεμβάσεις, ενώ ο διεθνής αριστερός εξτρέμ σημείωσε 7 τερματα.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά σκόραρε μόλις 7 γκολ σε 28 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο νέος τεχνικός της Ένωσης Αλέξης Αλβανός είχε στη διάθεση του τον Λέμος που επέστρεψε, άφησε εκτός αποστολής τον Ηλιόπουλο, ενώ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τους Άντζελιτς και Καλόμοιρο.

Πιο συγκεντρωμένη η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 1-3 στο 3’ με τον Στεφάνοβιτς και 2-4 στο 5΄ με τον Παπαδιονυσίου, ο Παπαδόπουλος μείωσε 3-4, ενώ ο Πλάθα έκανε το 3-5 στο 6’.
Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την πρωτοπορία στο σκορ έως το 14’ όταν ο Ουγκάλντε έκανε το 5-7 με τον Ολυμπιακό να αντιδράει ισοφαρίζοντας 7-7 με τον Μοντόρο στο 16’.
Ακολούθησε ένα πολύ καλό 12λεπτο για την Ένωση, η οποία επιθετικά πραγματοποίησε σερί 4-0 με γκολ του Τζηρά και τρία πέναλτι του Κεδέρη, φτάνοντας στο 7-11 (28’), ενώ αμυντικά κράτησε τους «ερυθρόλευκους» χωρίς γκολ.
Καραμπουρνιώτης και Παπαδόπουλος μείωσαν σε 9-11 για τους γηπεδούχους στο 29’, πριν ο Μυλωνάς με ατομική ενέργεια κάνει το 9-12 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Για τον Ολυμπιακό ξανά καλός ήταν ο τερματοφύλακας Κοτανίδης (7 αποκρούσεις), ενώ για την ΑΕΚ ξεκίνησε ο Άντζελιτς (3 επεμβάσεις), αλλά στο 15΄αντικαταστάθηκε από τον Μπουκονίνα, ο οποίος έκανε άλλες 4 επεμβάσεις έως το 30’.

Ανατροπή Ολυμπιακού με Μπάουερ και Παπαβασίλη
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιώργος Καρασαββίδης πέρασε στο ματς τους Μπάουερ (αντί Κοτανίδη) και Παπαβασίλη (αντί Παπαδόπουλου), οι οποίοι και ήταν πρωταγωνιστές στην ανατροπή με σερί 5-0 του Ολυμπιακού από το 10-14 (32’) στο 15-14 (40’). Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν άριστα το αριθμητικό πλεονέκτημα από τις δίλεπτες των Πλάθα και Παπαδιονυσίου και πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο ματς, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ έμεινε χωρίς γκολ για 12 λεπτά.
Το 15-14 έμεινε για πέντε λεπτά, πριν σκοράρει ο Κεδέρης σε αιφνιδιασμό στο 44’ για το 15-15, αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν και αυτοί δύο γκολ στη κόντρα με τους Παπαβασίλη και Καραμπουρνιώτη κάνοντας το σκορ 17-15 στο 47’
Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 17-17 στο 50’ με Αραμπατζή και Μυλωνά, αλλά ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 11-4 (από το 10-14), έφτασε στο +3 (21-18) στο 55’ με εντυπωσιακό γκολ του Παπαβασίλη.
Η ΑΕΚ αντέδρασε και με τους Ουγκάλντε και Λέμος μείωσε 21-20 στο 57’. Ακολούθησαν ένα γκολ για κάθε ομάδα με τον Δομπρή (22-20 στο 57:30) και τον Στεφάνοβιτς (22-21) στο 58:34.
Ο Ολυμπιακός έχασε την επίθεση και η ΑΕΚ είχε στη διάθεση της περισσότερο από ένα λεπτό να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε με τους γηπεδούχους να παίζουν καλή άμυνα, αναγκάζοντας τους παίκτες της ΑΕΚ να εξαντλήσουν τις έξι πάσες του παθητικού που είχε υποδεχθεί από τους διαιτητές.

ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 22-21
Τα πεντάλεπτα: 2-4, 4-5, 6-7, 7-8, 7-10, 9-12 (ημχ), 13-14, 15-14, 15-15, 17-17, 21-18, 22-21
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 7, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος, Παπαδόπουλος 3, Δομπρής 2, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος 1, Πασσιάς 1, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα 1, Μιχαηλίδης, Οστρούσκο 3, Μπάουερ.
ΑΕΚ (Αλβανός): Aραμπατζής 2, Στεφάνοβιτς 2, Τζηράς 1, Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 1, Άντζελιτς, Μυλωνάς 3, Μπουκοβίνας, Πλάθα 1, Μόγια 1, Κοτσιώνης, Παπαδιονυσίου 1, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος 3, Κεδέρης 4.
Διαιτητές: Φωτακίδης- Κινατζίδης, Δίλεπτα: 2-5, Πέναλτι: 2/2– 3/3

Δηλώσεις στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ
Γιώργος Καρασαββίδης (προπονητής Ολυμπιακού): «Περίμενα το παιχνίδι να εξελιχθεί ακριβώς έτσι. Περιμέναμε ότι το καινούργιο τεχνικό τιμ της ΑΕΚ θα βάλει κάποια διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι της. Μέχρι να προσαρμοστούμε θα είχαμε μία δυσκολία και θέλαμε να είμαστε κοντά στο σκορ μέχρι αυτό να συμβεί. Περιμέναμε επίσης ένα μεγάλο ματς από τον Μπάουερ, ενώ ο Παπαβασίλης μεγάλωσε αθλητικά και χαιρόμαστε πολύ για αυτόν. Εν κατακλείδι νομίζω ότι αυτή η άμυνα και αυτή η ομάδα αξίζει να πάρει πρωτάθλημα».

Αλέξης Αλβανός (τεχνικός ΑΕΚ): «Ήταν κομβικό το σημείο που δεχθήκαμε τα δύο απανωτά δίλεπτά και χάσαμε τη διαφορά από το 10-14. Μετά υπήρξε εκνευρισμός και πήγαμε περισσότερο στο ατομικό παιχνίδι και ενώ είχαμε παίξει πολύ καλά έως εκείνο το σημείο. Με κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση τους δώσαμε την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπιστοσύνη οι τερματοφύλακες τους και η άμυνα τους. Παρόλα αυτά το κυνηγήσαμε μέχρι το τέλος, είχαμε την δυνατότητα να το γυρίσουμε, κάποια κομβικά πράγματα που έγιναν πρέπει να τα δούμε στο βίντεο, ώστε να διαπιστώσουμε τι μας στοίχησε. Οι τελικοί έτσι είναι, σίγουρα ο χρόνος που είχαμε να προετοιμαστούμε ήταν μόλις τρεις ημέρες. Τώρα έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε και να δούμε πως θα στήσουμε την ομάδα. Όλοι έχουμε πίστη στην ομάδα και τα πάντα είναι εφικτά».

Γιώργος Παπαβασίλης (αριστερός εξτρέμ Ολυμπιακού): «Καλή εμφάνιση από την ομάδα μας, πολύ θετικό ότι ανακάμψαμε από το 10-14. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και ο κόσμος που μας βοήθησε. Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε τη δουλειά για να μπούμε τη Δευτέρα στο γήπεδο και να κάνουμε το 3-0».

Μπάμπης Δομπρής (αριστερός ίντερ Ολυμπιακού): «Πολύ μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα μας. Μείναμε πίσω στο σκορ με τέσσερα γκολ, ξέραμε ότι η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να βγάλει αντίδραση, είναι μια ομάδα και αυτή με προσωπικότητες, όπως και η δική μας. Δείξαμε συγκέντρωση, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας, βγάλαμε μέταλλο στο γήπεδο, πράγμα εντυπωσιακό για μια ομάδα που ουσιαστικά το καλοκαίρι χτίστηκε από το μηδέν. Είμαι πολύ περήφανος από τους συμπαίκτες μου. Φυσικά δεν έχει τελειώσει τίποτα, είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα»

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software