Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ολυμπιακός- ΑΕΚ 22-17

| Handball Premier

HANDBALL PREMIER HORIZONTAL
Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 22-17 την ΑΕΚ και βρίσκονται μια νίκη μακριά από το νταμπλ

Ολοκληρώθηκε στο κλειστό του Ρέντη ο 3ος τελικός της Handball Premier ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ με τους «ερυθρόλευκους» να κερδίζουν με 22-17 και να κάνουν το 2-1 στη σειρά.

Πλέον η ομάδα του Πειραιά ψάχνει μία ακόμα νίκη για να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο της νταμπλ και θα την ψάξει στον 4ο τελικό την Τρίτη (19:00) στο ΟΑΚΑ, ενώ η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να οδηγήσει την σειρά σε 5ο ματς την ερχόμενη Παρασκευή (19:00).

Οι γηπεδούχοι όπως και στον 1ο τελικό –παρότι επιθετικά είχαν θέματα- ήταν κυρίαρχοι και έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, έχοντας ως «όπλο» την άμυνα τους και τον Κώστα Τσιλιμπάρη σε καλή ημέρα με 13 επεμβάσεις.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν Αραπακόπουλος (5 γκολ), Λιάπης (4 γκολ) που ήταν πολύ καλοί τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, αλλά και ο Ρέινα με 5 γκολ, ενώ για την Ένωση ξεχώρισε ο Αργυρού με 7 γκολ, ενώ βοήθειες έδωσε και ο Δομπρής (3 γκολ).

Το ματς
Η ΑΕΚ ξεκίνησε μπροστά στο σκορ (0-1 και 1-2) με τον Αργυρού (5’), αλλά ο Ολυμπιακός με σερί 4-0 πήρε προβάδισμα (5-2) στο 14:51 και έκτοτε δεν το ξαναέχασε.
Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν σταδιακά την διαφορά στα 4 γκολ (8-4) εντυπωσιακό εναέριο γκολ του Ρέινα, από τα κορυφαία της χρονιάς στο 23:17, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο με +5 (12-7) με τέρμα του Λέμος.
Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά πήγε ακόμα και στα 6 γκολ (13-7), αλλά στην συνέχεια η ΑΕΚ βελτιώθηκε και μείωσε στα 4 γκολ (15-11) με τον Μπάλαζ στο 41:23. Η Ένωση ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τους τρείς παίκτες παραπάνω λόγω δίλεπτων αποβολών (Τσίλης, Αραπακόπουλος, Σανίκης και Λέμος από πλευράς Ολυμπιακού και Νταρσουλάντ για ΑΕΚ) με το σκορ στο 16-12 (42:41) και οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν διαφορά ασφαλείας και μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με +5 (18-13).
Οι παίκτες του Ανδρέα Τρουπή πλησίασαν στα τρία γκολ (19-16) με τον Δομπρή στο 55’ και θα μπορούσαν να μειώσουν στα δύο, αλλά ο Ζαμπούνης έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ και στην επόμενη φάση (56:30) ο Ρέινα «καθάρισε» την υπόθεση νίκη για το 20-16.

Για την ΑΕΚ αγωνίστηκε ελάχιστα ο Γιάκομπσεν που ήταν φανερό ότι δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ ο Μυλωνάς αποχώρησε προς το φινάλε με χτύπημα στο γόνατο και θα υποβληθεί σε μαγνητική.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- AEK 22-17
Τα πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 5-2, 6-3, 9-5, 12-7 (ημχ.), 13-8, 15-10, 16-12, 17-13, 19-16, 22-17
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 5, Τερλέτσκι, Κανδύλας 1, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 1, Κόντης, Λιάπης 4, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 5, Χάλαρης, Τσίλης 1
ΑΕΚ (Τρουπής): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης, Νικολαΐδης 1, Συγγάρης, Μπάλαζ 3, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 3, Μυλωνάς, Νταρσουλάντ, Αργυρού 7, Παλεβίτσιους 3, Βραζάλιτσα
Διαιτητές: Τσάκωνας- Μιχαηλίδης, Δίλεπτα: 6-7 Πέναλτι: 1/2-3/3

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν:
«Στο 42:41 του αγώνα το παιχνίδι διεκόπη για 3:15 γιατί οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στην κερκίδα πίσω από το τέρμα πέταξαν νερά στον διαιτητή Τσακώνα Δημήτριο. Αφού καθαρίστηκε και το γήπεδο το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Με τη λήξη του αγώνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι του γηπεδούχου σωματείου για να πανηγυρίσουν με την ομάδα τους. Ακολουθεί αναλυτική έκθεση».

Ο παρατηρητής του αγώνα έχει γράψει: 1) «Συμφωνώ με τα ανωτέρω. 2) α) Στο 32:07 διεκόπη το παιχνίδι από τον παρατηρητή Μεϊμαρίδη γιατί φίλαθλοι του Ολυμπιακού ανάρτησαν δύο πανό που έγραφαν τα εξής: «Τα μισά σου τμήματα παίζουν Α2, στο μπουρδ€λο της ΕΟΚ είπατε αντίο. β) Τις μάνες σας γ@μ@μ€ με 20 ευρώ και στον ερασιτέχνη ψάχνω να σε βρω». Ο συνοδός του Ολυμπιακού Δαλέζιος Ιωάννης πήγε στην κερκίδα και έκανε συστάσεις στους φιλάθλους και το πανό μαζεύτηκε. 3) Στο 45’ του αγώνα διεκόπη για ένα λεπτό περίπου το παιχνίδι γιατί φίλαθλοι του γηπεδούχου σωματείου έβρισαν και έφτυναν το διαιτητή Τσακώνα Δημήτριο λέγοντάς του: «Σφύρα καλά πουτ@ν@ς γι€».

H συνέντευξη Τύπου

 

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Συγχαρητήρια στα παιδιά και των δύο ομάδων γιατί πρόκειται για παιχνίδια τεράστιας έντασης και προσπάθειας στο τέλος της σεζόν. Υπάρχει κόπωση κι αυτό διογκώνεται όταν έρχεται και η πίεση του αποτελέσματος. Το δεύτερο που θέλω να σχολιάσω είναι η σχολαστικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο αγώνας εδώ. Var, διαιτητές, κάποια στιγμή μείναμε με δύο παίκτες και τι έγινε όταν ακουμπήσαμε το δίχτυ. Τώρα, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ήμασταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε καλύτερη και παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστική αλλά σε αυτό το μέρος δεν παίχτηκε χάντμπολ, παίχτηκε κάτι άλλο», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν υπάρχουν πιθανότητες να γίνει η στέψη στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Ζαραβίνας απάντησε: «Όλες οι ομάδες παίζουν για να κερδίσουν τα ματς. Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς στο ΟΑΚΑ, το ίδιο ήρθε να κάνει και η ΑΕΚ εδώ, σήμερα. Στο δεύτερο παιχνίδι μείναμε για 40 λεπτά κοντά στο σκορ, αλλά μετά η ΑΕΚ ξέφυγε. Εύχομαι να είμαστε καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια στο Κασιμάτης και να πάρουμε τη νίκη».


Ανδρέας Τρουπής (προπονητής ΑΕΚ): «Ήρθαμε στο γήπεδο του Ολυμπιακού και παρουσιαστήκαμε κάπως διαφορετικοί. Αν και ήμασταν μαχητικοί, μας στοίχισαν στο πρώτο ημίχρονο κάποια φάουλ, έπρεπε να είμαστε πιο δυνατοί. Κολλήσαμε στην επίθεση, κάτι που διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Ζητούσα από τους παίκτες να τρέξουν λίγο περισσότερο το παιχνίδι και κάποια στιγμή έγινε, πλησιάσαμε τον Ολυμπιακό στο σκορ. Οι πιθανότητες ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, χωρίς να αναιρώ την ποιότητα των παικτών μου. Μέσα σε μια καυτή έδρα ήρθε το αποτέλεσμα. Εμείς θα παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στο σπίτι μας και θα πάμε το πρωτάθλημα σε 5ο παιχνίδι. Κάνω κάλεσμα στον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο να μας στηρίξει», δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Μπάμπης Δομπρής (περιφερειακός ΑΕΚ): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τον σήμερα αλλά και στον Ολυμπιακό για τη δίκαιη νίκη. Σήμερα εμείς δεν καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας σε αρκετά μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Τώρα θα κάτσουμε να δούμε το παιχνίδι, θα αναλύσουμε τι πήγε λάθος και θα δουλέψουμε για να φέρουμε το πρωτάθλημα στον 5ο αγώνα», δήλωσε ο περιφερειακός της ΑΕΚ.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη διαιτησία, ο Μπάμπης Δομπρής απάντησε: «Δεν θέλω να αναλωθώ στα θέματα διαιτησίας. Σίγουρα και στις δυο έδρες πρέπει να γίνεται σχολαστικός έλεγχος για την ασφάλεια των αθλητών και του αγώνα».

Νικόλας Λιάπης (πίβοτ Ολυμπιακού): «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, ήταν αγώνας υψηλής έντασης. Σήμερα δείξαμε τον καλό μας εαυτό γιατί δουλέψαμε κάποια πράγματα τριών ημερών. Τώρα θα διεκδικήσουμε τη νίκη στην έδρα της ΑΕΚ», δήλωσε ο Νικόλας Λιάπης. Για τα γκολ που πέτυχε, ο πίβοτ του Ολυμπιακού, απάντησε: «Αυτό έγινε μέσα από τη δουλειά της ομάδας. ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου».

 

 

 

 

 

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software