Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ολυμπιακός- ΑΕΚ 23-15

| Handball Premier

HANDBALL PREMIER HORIZONTAL
Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 1-0 στην σειρά των τελικών της Handball Premier

 

O Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή επικράτησε 23-15 της ΑΕΚ στο κλειστό του Ρέντη για τον 1ο τελικό της Handball Premier και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν αμυντικά με την ΑΕΚ να μην μπορεί να βρει λύσεις, ενώ είχαν και σε καλή ημέρα τον Κώστα Τσιλιμπάρη
με 11 επεμβάσεις που έπαιζε με ποσοστά άνω του 50% για αρκετή ώρα!
Εκτός 16αδας για την ΑΕΚ ήταν ο Αργυρού που είναι άρρωστος, ενώ ο Ρέινα από πλευράς Ολυμπιακού έμεινε στον πάγκο για μεγάλο διάστημα, αφού γύρισε το δάχτυλο του χεριού του, αλλά ο Μπούμπαλο που τον αντικατέστησε είχε πολύ θετική παρουσία.
Για την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Μπάγιος που σημείωσε και ένα καταπληκτικό γκολ για το 20-13, ενώ ο Γιάκομπσεν αποχώρησε τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο 2ος τελικός της σειράς θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στο ΟΑΚΑ.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε, έχοντας το προβάδισμα 2-0 με τους Τσίλη και Σανίκη (στην κόντρα) στο 3:53, αλλά η ΑΕΚ γρήγορα αντέδρασε και με σερί 3-0 και τα τέρματα των Βραζάλιτσα και Γιάκομπσεν (2) πέρασε μπροστά (2-3) στο 10:04. Η άμυνα των γηπεδούχων, καθώς και ο Τσιλιμπάρης έδωσαν αρκετές μπάλες και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ξεφύγουν 6-3 (16:10) με σερί 4-0, σκοράροντας δις με τον Αραπακόπουλο και τους Τζηρά, Λέμος, ενώ διεύρυναν το προβάδισμα στα πέντε γκολ (9-4) με τον Βραζιλιάνο στο 22:35. Η ΑΕΚ μείωσε με τον Αλβανό (9-5) και λίγο αργότερα με τον Δομπρή (10-6), αλλά ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με +6 (12-6) με τα τέρματα των Τζηρά και Μπούμπαλο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την διαφορά στα 7 γκολ (13-6) με τον Σανίκη. Για το επόμενο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα 6-7 τερμάτων, που για πρώτη φορά έφτασε τα 8 (18-10) στο 43:33 με τον Μπούμπαλο. Η Ένωση μείωσε σε 18-12 με τους Μπάγιο και Ζαμπούνη για να επανέλθει η διαφορά στα 8 γκολ (20-12) με τους Τζηρά και Τσίλη στο 49:24. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μετά από πολύ ώρα στα 5 γκολ (20-15) στο 53:06 με φανταστικό εναέριο γκολ του Μπάγιου και τους Βραζάλιτσα, Ζαμπούνη.
Ωστόσο το τέρμα του Ρέινα (21-15), η επέμβαση του Άρσιτς σε πέναλτι του Παλεβίτσιους στο 55’ και το γκολ του Κρητικού (22-15) με μεγάλη ευθύνη του Ραντούλοβιτς, ουσιαστικά «κλείδωσαν» την νίκη για τους «ερυθρόλευκους», η οποία ήρθε με το τελικό 23-15.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΑΕΚ 23-15
Τα πεντάλεπτα: 2-0, 2-2, 5-3, 7-4, 10-6, 12-6 (ημχ.), 13-7, 16-9, 18-11, 20-12, 21-15, 23-15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 5, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 1, Κανδύλας 1, Σανίκης 3, Μπούμπαλο 4, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης 2, Τσίλης 3.
ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 2, Νικολαΐδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 2, Μπάγιος 2, Γιάκομπσεν 2, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 3, Μυλωνάς, Νταρσουλάντ, Ροζαβόλγκι, Παλεβίτσιους 2, Βραζάλιτσα 2.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, Δίλεπτα: 8-6, Πέναλτι: 2/3-3/4

Η συνέντευξη Τύπου
Νίκος Γραμματικός (προπονητής ΑΕΚ): «Τελείωσε ο πρώτος αγώνας της σειράς και ο Ολυμπιακός σήμερα κέρδισε δίκαια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να αλλάξουμε τον δικό μας εαυτό και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στους επόμενους αγώνες, κυρίως ψυχολογικά. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και πάμε για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς, την Τρίτη στο ΟΑΚΑ».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει κάποιο παράπονο από τη φιλοξενία του Ολυμπιακού, ο Νίκος Γραμματικός απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, όπως επίσης και όσον αφορά τα πανό στην αρχή».
Σε ερώτηση για το τι έφταιξε για τη σημερινή εικόνα της ΑΕΚ, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι τελειώσαμε με 12 λάθη, με πολύ λίγα φάουλ στην αρχή, αν και στο ξεκίνημα ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί κι αυτό γιατί μας κράτησε η άμυνα. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεκριμένοι και να μείνουμε πιστοί σε αυτά που λέμε».


Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή): «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Σήμερα έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Ήταν ένα δυνατό ματς, αντάξιο και των ομάδων αλλά και των τελικών. Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Σίγουρα είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι το επόμενο. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα για το παιχνίδι, σίγουρα όμως δεν είμαι ευχαριστημένος σε κάποια σημείου του αγώνα. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε περισσότερο, στις αλλαγές του ρυθμού, στις διακοπές και σε οποιονδήποτε άλλο εξωγενή παράγοντα. Αυτά τα παιχνίδια έχουν τέτοια στοιχεία μέσα κι εμείς δεν πρέπει να χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Πάντως, είμαι ευχαριστημένος από τη γενική προσπάθεια των παιδιών αλλά επειδή γνωρίζω την ομάδα σε κάποια σημεία περιμένω να βελτιωθούμε περισσότερο».
Σε ερώτησε για το ποσό διαφορετικό θα είναι το παιχνίδι της Τρίτης, ο Γιώργος Ζαραβίνας απάντησε: «Δεν μπορώ να προβλέψω γιατί οι έδρες παίζουν σημαντικό ρόλο. Τα πάντα κρίνοντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα εμείς σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα πρέπει να φανούμε συνεπείς σε αυτά που έχουμε πει».


Διονύσης Γεωργιάδης (αρχηγός ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν μια καθαρή νίκη. Η διαφορά του σκορ δεν αντιπροσωπεύει τη δυναμικότητα των δύο ομάδων και σίγουρα δεν μας τιμά. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να κοιτάξουμε τα λάθη και να τα διορθώσουμε. Ήταν απλά μια ήττα που είναι στο χέρι μας να αναστρέψουμε».

Γρηγόρης Σανίκης (αριστερός ίντερ): «Συγχαρητήρια στη ΑΕΚ, είναι αξιόμαχος αντίπαλος και πάντα μας βάζει δύσκολα. Σήμερα ήταν η αρχή και το εκμεταλλευτήκαμε όπως έπρεπε. Αυτά όμως πολύ εύκολα αλλάζουν. Γνωρίζουμε τη δυναμική της ΑΕΚ και δεν πρόκειται να επαναπαυτούμε. Εύχομαι στον Γιάκομπσεν να είναι καλά και να τον δούμε στο επόμενο παιχνίδι».
Σε ερώτηση για τον κόσμο του Ολυμπιακού και την ατμόσφαιρα στο γήπεδο ο έμπειρος ίντερ απάντησε: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι πάντα απαραίτητος και τον χρειαζόμαστε. Η ΑΕΚ είναι άξιος αντίπαλος με όλη την έννοια της λέξης και όταν βγαίνουμε στο ΟΑΚΑ είναι πολύ διαφορετική η κατάσταση».

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software