Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Handball Premier (pregame πλει οφ 4-5/5)

| Handball Premier

HANDBALL PREMIER HORIZONTAL
Αρχίζουν τα ημιτελικά της Handball Premier και η β' φάση των πλέι άουτ- Αρχίζουν οι τελικοί των Γυναικών ΠΑΟΚ- ΟΦΝΙ

 

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (17:00- ΕΡΤSPORTS)
Πράξη πρώτη αύριο στο ΟΑΚΑ για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που συγκρούονται στα ημιτελικά της Handball Premier.

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα- αποκλεισμό κόντρα στην Μαδέιρα για τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, αλλά μεσοβδόμαδα απέκλεισε εύκολα τον Διομήδη στους «8» των πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ πορεύεται με το δικό του πλάνο από τα μέσα της σεζόν και μετά χωρίς ξένους και θα στηριχτεί στην ομοιογένεια του, έχοντας ξεκάθαρο ρόλο αουτσάιντερ.

Δηλώσεις
Τάσος Παπαδιονυσίου (πίβοτ ΑΕΚ): «Για εμάς ουσιαστικά τώρα ξεκινούν τα πλέι οφ. Τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά της κανονικής περιόδου. Η ομάδα που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη την συγκεκριμένη περίοδο είναι αυτή που θα έχει και τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με την νίκη και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και το 1-0 στη σειρά»

Βαγγέλης Αραμπατζής (δεξιός εξτρέμ ΠΑΟΚ): «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια πολύ δύσκολη έδρα, γνωρίζουμε ότι έχουμε απώλειες αλλά είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε σκληρά όλο τα παιχνίδι και να πάρουμε ότι μας αναλογεί από το ντέρμπι».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ MAN DYNAMIC (17:00)
Από το Κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» θα ξεκινήσει η σειρά των ημιτελικών στο ζευγάρι Ολυμπιακός – Αερωπός Έδεσσας. Στην προηγούμενη φάση ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα τις δύο νίκες επί της Δράμας και πέρασε στην τετράδα των πλέι οφ, ενώ η ομάδα της Έδεσσας έκανε το 2-0 με τον Δούκα και για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε στα ημιτελικα.

Δηλώσεις
Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Ολυμπιακού): «Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια γιατί θα μας οδηγήσουν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Θέλουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι από τα προηγούμενα ματς και πηγαίνοντας προς τους τελικούς να είμαστε σε ακόμα καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να παρουσιαστούμε στο καλύτερο επίπεδο σε αυτά τα παιχνίδια».
Γιάννης Πηλαλίδης (τεχνικός Αερωπού): «Η συμμετοχή στους ημιτελικούς αποτελεί την επιβράβευση για την επίτευξη του στόχου να μπούμε στην τετράδα, κάτι που το είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τελείωσε η χρονιά. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν κίνητρα και πλέον έχοντας απαλλαγεί από οποιοδήποτε άγχος η ομάδα έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγάλει στο γήπεδο την ποιότητα της».


ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΧΑΝΘ (5/5, 16:00)
Σημαντικό παιχνίδι για την παραμονή στη Handball Premier θα διεξαχθεί την Κυριακή ανάμεσα στον Άρη Νίκαιας και τη ΧΑΝΘ.
Οι Νικαιώτες έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία αφού στην προηγούμενη φάση έχασαν 2-1 στις νίκες από τον Φίλιππο Βέροιας. Η ομάδα της Νίκαιας έχει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά καθώς είχε τερματίσει στη 10η θέση, ενώ η ΧΑΝΘ που νίκησε τον Φοίβο με 2-0 με μειονέκτημα έδρας έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή και έχει σαν στόχο να κάνει ένα ακόμα μπρέικ.
Δηλώσεις
Ο Γιώργος Μελετάκος (πλέι μέικερ Άρη) «Με το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής γνωρίζαμε ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τη διαδικασία των πλέι άουτ. Επιπλέον ο Φίλιππος έχοντας περισσότερη εμπειρία σαν ομάδα κατάφερε κ εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική που του δίνει η έδρα του και παρέμεινε στην κατηγορία. Στο παιχνίδι της Κυριακής είναι μονόδρομος η νίκη για εμάς έτσι ώστε να διατηρήσουμε αρχικά αήττητη την έδρα μας και να πάρουμε «κεφάλι» στη σειρά. Χρειαζομαστε και ψυχολογικά μια νίκη που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση μας καθώς η ήττα από τον Φίλιππο ήρθε με σκληρό τρόπο».

Αντώνης Τσιρογιάννης (εξτρέμ ΧΑΝΘ): «Φτάσαμε στην τελική ευθεία των πλέι άουτ. Κατεβαίνουμε στην Αθήνα γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι, το ηθικό της ομάδας είναι ανεβασμένο όμως. Νομίζω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα όλη την εβδομάδα και θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε το πλεονέκτημα της έδρας».

ΠΑΟΚ MATECO- ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ (18:00)
Στο κλειστό της Νεάπολης θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός της Α1 Γυναικών ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία που συναντιούνται για 4η συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς με τον τίτλο να κρίνεται στις τρεις νίκες.
Η Νέα Ιωνία κατακτά το πρωτάθλημα πέντε σερί χρονιές με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να δείχνει βάσει αποτελεσμάτων πιο σταθερός την φετινή σεζόν, έχοντας κερδίσει το πλεονέκτημα έδρας από την κανονική διάρκεια και όλα τα ματς με την αντίπαλο του.
Ο «δικέφαλος» επικράτησε 26-19 στη Νέα Ιωνία και 22-16 στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα και 20-17 στην Αθήνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου.
Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενος την έδρα του θέλει να φτάσει στο νταμπλ, έχοντας κατακτήσει ήδη το κύπελλο φέτος, αλλά και να πάρει το δεύτερο του πρωτάθλημα μετά το 2013.

 

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software