Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Handball Premier (20-21/4, pregame)

| Handball Premier

HANDBALL PREMIER HORIZONTAL
Αρχίζουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στο πρωτάθλημα των ανδρών

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Handball Premier και την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής, αρχίζουν τα πλέι οφ και τα πλέι οουτ.

 

Πλέι οφ
ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (20/4, 20:30)
Από το κλειστό της Νεάπολης θα ξεκινήσει η σειρά των προημιτελικών στην Handball Premier.
Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τρεις φορές φέτος, με τον ΠΑΟΚ να μετρά ισάριθμες νίκες. Οι δύο ήταν για το πρωτάθλημα (37-18 και 24-29), ενώ η τρίτη και πιο δύσκολη ήταν στα προημιτελικά του Κυπέλλου (23-24).
Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια, έναντι της έκτης θέσης της Πυλαίας και είναι το λογικό φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά, ωστόσο για τους γηπεδούχους ο αγώνας του Σαββάτου κρύβει δυσκολίες. Αυτό συμβαίνει καθώς αμφίβολοι για τον ΠΑΟΚ είναι οι Κυπραίος, Νικολαΐδης και Καραγκιοζόπουλος που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Στο στρατόπεδο της Πυλαίας, που πραγματοποίησε μία άκρως επιτυχημένη σεζόν έως τώρα, απών αναμένεται να είναι ο Χρήστος Ζαφείρης, εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο, ενώ αμφίβολος είναι και ο Μπάτζιος.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (21/4, 15:00, ΕΡΤ3)
Την Κυριακή ο Δούκας θα υποδεχθεί τον Αερωπό Έδεσσας σε ένα παιχνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον, στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ τους για τα προημιτελικά των πλέι οφ της Handball Premier.
Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη, 24 Απριλίου. Αν χρειαστεί και τρίτος θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Δαϊς καθώς ο Δούκας κατέχει το πλεονέκτημα έδρας αφού τερμάτισε τέταρτος με 26 βαθμούς. Ο Αερωπός Έδεσσας τερμάτισε πέμπτος με 24 βαθμούς. Ο νικητής του ζευγαριού στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ολυμπιακός – Δράμα ‘86.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές φέτος, με την καθεμία να μετρά κι από μία νίκη.

Δηλώσεις
Μάριος Μωραΐτης (περιφερειακός Δούκα): «Ξέρουμε ότι η Έδεσσα είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα κι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουμε δουλέψει σκληρά αυτές τις ημέρες με τη διακοπή. Πιστεύω αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Παναγιώτης Τζουβάρας (περιφερειακός Αερωπού): «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Κατεβαίνουμε στην Αθήνα πάνοπλοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Σίγουρα θα θέλαμε το πλεονέκτημα έδρας αλλά με το στραβοπάτημα στο Άργος αυτό δεν κατέστη δυνατό. Τώρα, στοχεύουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ- BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ 1986 (21/4, 15:00)
Το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην ημιτελική σειρά της Handball Premier είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος την Κυριακή υποδέχεται την ομάδα της Δράμας στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, καθότι κατέκτησαν την πρωτιά στο πρωτάθλημα, ενώ η Δράμα κατέλαβε την 8η θέση σε μία ομολογουμένως αρκετά καλή σεζόν, στην οποία κατάφερε να παραμείνει με άνεση στην κατηγορία που ήταν ο βασικός στόχος.

 

Πλέι άουτ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (20/4, 18:00)
Η υπόθεση παραμονή περνάει αρχικά από το ζευγάρι του Φιλίππου με τον Άρη Νίκαιας. Ο νικητής του ζευγαριού αυτού εξασφαλίζει αυτόματα την παραμονή και ο χαμένος θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία καθώς θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ζευγαριού με πλεονέκτημα έδρας.
Η ομάδα της Βέροιας έχει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά καθώς είχε τερματίσει στην 9η θέση, ενώ ο Άρης Νίκαιας στην 10η. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι την Μ. Τετάρτη στην έδρα του Άρη και εφόσον χρειαστεί και τρίτο τότε η σειρά επιστρέφει στην Βέροια. Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη στις μεταξύ τους συναντήσεις στο πρωτάθλημα και αναμένονται συναρπαστικά παιχνίδια στη μεταξύ τους σειρά.

Δηλώσεις
Διογένης Αποστολίδης (περιφερειακός Φιλίππου Βέροιας): «Εμείς σαν Φίλιππος Βέροιας σε κάθε παιχνίδι πρέπει να έχουμε στόχο τη νίκη. Η κατάσταση που ζούμε φέτος είναι πρωτόγνωρη για το 90% των παικτών. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας καθώς είναι μια αξιόλογη και αξιόμαχη ομάδα. Από εκεί και πέρα περιμένουμε τον κόσμο κοντά μας για να μας δώσει ώθηση για τη νίκη. Ελπίζουμε να είμαστε εμείς οι νικητές της σειράς».

Γιώργος Μελετάκος (αθλητής Άρη Νίκαιας): Είμαστε πάνοπλοι και έτοιμοι για το παιχνίδι στη Βέροια. Σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση που έχει ο Φίλιππος αλλά πρέπει να μείνουμε στην κατηγορία. Δεν σκαφτόμαστε τις δεύτερες ευκαιρίες. Στόχος μας είναι το διπλό αύριο και το ζευγάρωμα στις νίκες την Μ. Τετάρτη για να μείνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κατηγορία. Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε στο αυριανό παιχνίδι την τακτική που δουλεύουμε αυτές τις βδομάδες και στο τέλος να είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε».

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΧΑΝΘ (20/4, 18:00)
Ο Φοίβος υποδέχεται τη ΧΑΝΘ στις Συκιές στην πρώτη μεγάλη μάχη για την παραμονή στη Handball Premier.
Ο πρώτος από τους «τελικούς» της παραμονής θα παιχτεί το απόγευμα του Σαββάτου στις Συκιές. Η ομάδα που θα πάρει δύο νίκες από αυτό το ζευγάρι θα διεκδικήσει την παραμονή απέναντι στον ηττημένο του ζευγαριού Φίλιππος Βέροιας – Άρης Νίκαιας, ενώ εκείνη που θα ηττηθεί θα γίνει η πρώτη που θα αγωνιστεί στην Α2.
Στο στρατόπεδο του 11ου της βαθμολογίας, Φοίβου, είναι νωπή ακόμη η εκτός έδρας νίκη επί του Διομήδη, που έφερε την ομάδα των Συκεών στην 11η θέση της βαθμολογίας και έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στις αναμετρήσεις με τη ΧΑΝΘ.
Η ΧΑΝΘ, ουραγός της βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, νίκησε δύο φορές φέτος τον Φοίβο, εντός και εκτός έδρας με 30-24 και 26-30, γεγονός που της δίνει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Δηλώσεις
Ο Αντώνης Τσολάκος (προπονητής Φοίβου): «Όλοι οι αγώνες από εδώ και πέρα έχουν ένα ειδικό βάρος. Έχει σημασία να βγει στον αγωνιστικό χώρο η προσωπικότητα των παικτών, να αποτυπωθεί στο παιχνίδι μας η θέληση για τη νίκη και να έχουμε καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση, ώστε να περιοριστούν τα λάθη».

Κώστας Τούτσης (τεχνικός ΧΑΝΘ): «Σίγουρα οι δύο νίκες μας στο πρωτάθλημα έχουν μία αξία, όμως παράλληλα τα πλέι άουτ αποτελούν μία ξεχωριστή διαδικασία με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Κυρίαρχο ρόλο έως το τέλος αυτής της διαδικασίας θα παίξει η ετοιμότητα και η καλή μέρα στην οποία θα βρεθούν οι ομάδες. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι από καιρό περιμέναμε ότι θα έχουμε εμείς το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα γινόταν και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ξεπεράσαμε κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών που μας ταλαιπωρούσαν, προκειμένου να παρουσιαστούμε όσο γίνεται πιο έτοιμοι».

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software