Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

«Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ»

| Γενικά

esxthimerida
Περισσότεροι από 100 συντελεστές του αθλήματος στην ημερίδα της ΕΣΧΘ

 Με σύνθημα το «Η Θεσσαλονίκη μια Ομάδα», μέσα σε κλίμα ενότητας και διάθεσης και μπροστά στην εντυπωσιακή προσέλευση 100 και πλέον συντελεστών του αθλήματος, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η Αναπτυξιακή ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης και η επιστημονική ομάδα Ανάπτυξης στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, Ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημητρης Σαουλίδης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους ανέπτυξε με επικεφαλίδες τις προτεινόμενες δράσεις της Ένωσης στην τρέχουσα σεζόν στο καινούργιο πνεύμα που διέπει το νέο συμβούλιο της ΕΣΧΘ. Ο ειδικός γραμματέας και πρόεδρος Ανάπτυξης της ΕΣΧΘ, Μανώλης Ανδρεαδάκης, εν συντομία παρουσίασε τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η Αναπτυξιακή δομή της Ένωσης και καλωσόρισε τον επιστημονικό συνεργάτη του αθλήματος Χρήστο Κοτζαμανίδη. Στο πάνελ παραβρέθηκε και ο Αναπτυξιακός προπονητής Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης, που έχει ως τεχνικός την ευθύνη των δράσεων της ΕΣΧΘ. Ο Χρ. Κοτζαμανίδης αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του από την ανταπόκριση που έδειξαν τα σωματεία της δύναμης της ΕΣΧΘ οριοθέτησε την κορύφωση των δράσεων σε δύο events που θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη δίνοντας το κεντρικό σύνθημα «Η Θεσσαλονίκη μια Ομάδα».

«Grasshandball, Πλατεία Αριστοτέλους και πρωτάθλημα γονέων»
Η λογική που αναπτύχθηκε ήταν η δημιουργία, στο μεσοδιάστημα μέχρι την Άνοιξη, μικρών εκδηλώσεων, είτε με μορφή streethandball ή άλλων δράσεων που στόχο θα έχουν την προσέλκυση νέων παιδιών στο άθλημα, ανά σύλλογο και περιοχή που εκπροσωπούν, με τελικό προορισμό την πραγματοποίηση δύο μεγάλων εκδηλώσεων, η μία σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου (grassHandball) και η άλλη στην Πλατεία Αριστοτέλους μιας από τις δημοφιλέστερες δηλαδή πλατείες της Ευρώπης ως συνέχεια και με οδηγό το περσυνό πετυχημένο εγχείρημα. Οι δράσεις αυτές θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα BeActiveενώ ξεκίνησε ήδη και η προσπάθεια δημιουργίας εθελοντικού κινήματος για την ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή με συμμετοχή των παραγόντων, των διαιτητών, των γονέων, όλου του ΤΕΦΦΑ αλλά και αθλητών των συλλόγων. Ως πρώτο βήμα ήταν η χαρτογράφηση των δημοτικών σχολείων της πόλης ανά σύλλογο και η δημιουργία της συντονιστικής επιτροπής που θα έχει μέλη εκτός από τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΣΧΘ, εκπροσώπους των γονέων, του δήμου Θεσσαλονίκης, των διαιτητών του ΣΥΔΧΒΕ, των ΤΕΦΑΑ και των αθλητών. Θεσμός θα επιδιωχθεί να γίνει και το «πρωτάθλημα γονέων» όπου κάθε σύλλογος θα κάνει τη δική του ομάδα όπου οι γονείς θα αγωνίζονται στα ειδικά θεσπισμένα τουρνουά.


Ακολούθησε συζήτηση και προτάσεις που καταγράφηκαν από το προεδρείο. Στην ημερίδα χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΧΕ έκανε ο Β΄ αντιπρόεδρός της κ. Κώστας Σπυρόπουλος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εγχείρημα αλλά και την ικανοποίησή του για τη μαζικότητα της προσέλευσης τονίζοντας ότι «δυνατές ενώσεις κάνουν δυνατότερη την ομοσπονδία». Στην ημερίδα παρευρέθηκαν προπονητές, αθλητές, εκπρόσωποι και μέλη ΔΣ των σωματείων της Ένωσης, γονείς, τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΧΘ, ο αντιπρόεδρος της ΟΧΕ κ. Κώστας Σπυρόπουλος, οι ομοσπονδιακοί προπονητές κκ Νίκος Γεωργιάδης, Αθανάσιος Καρακεχαγιάς, Στέλιος Σειρεκίδης, Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής και συνεργάτης του Νίκου Γραμματικού στην εθνική ομάδα των Ανδρών, Γιώργος Βασιλειάδης, οι καθηγητές των ΤΕΦΑΑ κκ Δημήτρης Σκούφας, Αθανάσιος Γιαννακός, Στεπάν Παρτεμιάν, Ζαχαρούλα Παπαδοπούλου, ο υπεύθυνος στο τμήμα εκδηλώσεων και προγραμμάτων αθλητισμού κ. Κοκτσίδης Κώστας, ο πρόεδρος του ΣΥΧΔΒΕ κ. Παναγιώτης Στεφανίδης και μέλη του συνδέσμου όπως και μέλη του συνδέσμου κριτών Θεσσαλονίκης.



e-genius.gr ...intelligent web software