ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

APERGIA
Από τις 06:00 την Τρίτη 26/9 έως τις 06:00 την Τετάρτη 27/9

Το γραφείο Τύπου της ΟΧΕ, συμμετέχει στην σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις και το Διασωματειακό, σχετικά με τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης)
Η απεργία σε όλα τα Μέσα ξεκινά στις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει στις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Ανακοίνωση ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου)
Ο ΠΣΑΤ έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει να δοθεί λύση και να θεσπιστεί ο απαιτούμενος πόρος για τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ που μετά και την κατάργηση του αγγελιοσήμου βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του.
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν τα παιχνίδια με την περίθαλψη, την επικούρηση και τις ζωές των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους. Καλούμε επίσης, τον δημοσιογραφικό κόσμο να παραμείνει ενωμένος σε αυτή την κρίσιμη μάχη για το μέλλον όλων μας.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο ΠΣΑΤ βρίσκεται δίπλα στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και των Ενώσεων μελών του και είναι έτοιμος να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις για τη σωτηρία του.

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών)
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, για Συλλογικές Συμβάσεις και διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
Η αυριανή απεργιακή μας κινητοποίηση αφορά όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ. Ζητούμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει αμέσως, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν μία βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ. Επιδιώκουμε ο Οργανισμός να μπορεί να περιλάβει στους κόλπους του όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και εκείνους που εργάζονται στο διαδίκτυο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε την μαύρη και υποαμειβόμενη εργασία και τη μονοπώληση της Ενημέρωσης.
Καλούμε, συνεπώς, κάθε συνάδελφο να στηρίξει την αυριανή κινητοποίηση, δίνοντας μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών)
Τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ επανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και τον Πρόεδρο του Οργανισμού.

Μετά τις συνεχείς και σκόπιμες παλινωδίες της εργοδοτικής πλευράς σε ό,τι αφορά τη θέσπιση χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού Οργανισμού των εργαζομένων στην Ενημέρωση, είναι επιτακτική ανάγκη πλέον να προχωρήσει η κυβέρνηση στη νομοθετική ρύθμιση του θέματος, εγκαταλείποντας κάθε δισταγμό. Για να σταματήσουν «να παίζουν κρυφτό οι ιδιοκτησίες των καναλιών», όπως επισημαίνει σε σημερινή δήλωσή του ο κ. Ν. Παππάς.
Με αυτό το στόχο, η ΠΟΕΣΥ στηρίζει την αυριανή 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις-μέλη της και οι άλλες Ενώσεις του Διασωματειακού, διεκδικώντας:

-Τη διατήρηση και τη διεύρυνση ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
-Τη διατήρηση των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε
-Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
-Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
-Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
-Σεβασμό στους κανόνες της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για

-ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
-ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
-ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
-TΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην απεργία και τις Ενώσεις να περιφρουρήσουν τους χώρους δουλειάς, για την επιτυχία της.