Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Χάντμπολ στο ΣΕΦ, 33 χρόνια μετά!

| Γενικά

O Oλυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή είναι έτοιμος για τον μεγάλο τελικό του European Cup απέναντι στη Βάλουρ, αύριο (20:00) στο ΣΕΦ.

Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ιστορικός όχι μόνο για τους «ερυθρολεύκους», αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό χάντμπολ.

Σημειολογικά το άθλημα επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά από 33 χρόνια και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21 που διοργάνωσε η ΟΧΕ το 1991 και η τελευταία ομάδα χάντμπολ που έπαιξε σε αυτό το γήπεδο ήταν η Εθνική Νέων.

Η ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από τους:
Αθλητές: Μ. Δανήλος, Δ. Κάρνος, Κ. Γουλιαρίδης, Ν. Κούγιας, Α. Τριανταφυλλίδης, Χ. Γιοκαράκης, Τ. Λαζαρίδης, Ν. Γραμματικός, Σ. Δημητράκουλας, Δ. Πιασιαλής, Γ. Λαζαρίδης, Μ. Γεωργούδης, Δ. Στραβομύτης, Ν. Δουρουκλάκης, Α. Τικμανίδης, Γ. Παπαδόπουλος, Δ. Μασλαρινός
Προπονητής: Πάνα Λάσκαρης
Συνεργάτης Γιάννης Μπάγιος
Έφορος: Γιώργος Γεωργούδης

Ιστορική φωτογραφία της ελληνικής αποστολής στο ΣΕΦ με προπονητές και αθλητές που έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στο άθλημα, αλλά και δύο άνθρωποι αναμεσά τους που έχουν φύγει από τη ζωή, ο έφορος Γιώργος Γεωργούδης και ο προπονητής Πάνα Λάσκαρης.

Ο θρύλος του ρουμανικού χάντμπολ, ελληνικής καταγωγής, μια σπουδαία εμβληματική προσωπικότητα, ο Πάνα Λάσκαρης διατέλεσε (1990-1995) Ομοσπονδιακός Προπονητής, οδηγώντας την Εθνική Ανδρών στην 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αθήνα (1991), θέση που είναι η κορυφαία της μέχρι και σήμερα στη διοργάνωση, αλλά και σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων, σε ΣΕΦ (1991), Αίγυπτο (1993) και Αργεντινή (1995).



e-genius.gr ...intelligent web software