Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Ανακοίνωση ΟΧΕ (26/11/2019)

| Γενικά

OXE TELIKO
Το Δ.Σ. της ΟΧΕ αποφάσισε να εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση, αναφορικά με το ζήτημα της συμφωνίας ΟΧΕ- ΕΡΤ

Προς ενημέρωση Σωματείων, Αθλητών- Αθλητριών, Προπονητών αλλά και του φίλαθλου κόσμου του χάντμπολ:

«Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συνεχίζοντας την μακρόχρονη συνεργασία της με την ΕΡΤ επισφράγισε τους όρους και τις προϋποθέσεις του συμβολαίου για την περίοδο 2019-2020, επικυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την από 20 Ιουλίου 2019 συμφωνία μας.

Κύρια σημεία αυτής είναι η παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Handball Premier, της Α1 Γυναικών, των Κυπέλλων Ελλάδος Ανδρών- Γυναικών, των αγώνων των Εθνικών ομάδων Ανδρών- Γυναικών και το Final Four του Beach Handball, αντί του ποσού των 30.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

Το προς υπογραφή συμβόλαιο είναι συνέχεια της πολυετούς συνεργασίας ΟΧΕ και ΕΡΤ, είναι ακριβώς η ίδια συμφωνία με την περσινή με την διαφορά ότι το ποσό μειώθηκε από 75.000 ευρώ σε 30.000 ευρώ, απόρροια της οριζόντιας μείωσης 55-60% που αποφάσισε ΕΡΤ σε όλα τα τηλεοπτικά συμβόλαια, σε όλα τα αθλήματα.

Επειδή τους τελευταίους μήνες πολύ μορφωμένοι και πολύ έμπειροι δημοσιογράφοι που δραστηριοποιούνται στην blogόσφαιρα αναπτύσσουν σενάρια φαντασίας και προβλέπουν ανύπαρκτα γεγονότα ως άλλοι… μετεωρολόγοι, ενημερώνουμε ότι καμία ειδική διαπραγμάτευση δεν έγινε μεταξύ ΟΧΕ και ΕΡΤ, παρά μόνο τηρήθηκε η συνήθης διαδικασία των τελευταίων ετών, μεταξύ της ομάδας που διαχειρίζεται τα επικοινωνιακά της Ομοσπονδίας και των υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΡΤ.

Αυτή η διαχείριση γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τις διοικήσεις ΕΡΤ και ΟΧΕ, η συμφωνία των οποίων επισφραγίζεται με την υπογραφή του συμβολαίου.

Ας προσέξουν οι φίλαθλοι γιατί η επιστήμη της παραπληροφόρησης αρχίζει και αποκτά οντότητα και επιτυχία, όση και η επιστήμη της πληροφόρησης.

Όλοι οι συντελεστές του αθλήματος να είναι βέβαιοι ότι τα συμφέροντα του ελληνικού χάντμπολ εδώ και πολλά χρόνια καθορίζονται, διεκδικούνται και προασπίζονται απαρέγκλιτα μόνο από το εκάστοτε Δ.Σ. της ΟΧΕ, για αυτό και το άθλημα μας είναι το μοναδικό ΟΜΑΔΙΚΟ στον ελληνικό αθλητισμό που τα χρήματα της τηλεόρασης, δεν επηρεάζουν την ύπαρξη και την εν γένει λειτουργία του.

Μόνο άσχετοι, προερχόμενοι από άλλα αθλήματα, δεν το καταλαβαίνουν αυτό!

Το θέμα της ΕΡΤ είναι η ναυαρχίδα σε μια σειρά από δημόσιες παρεμβάσεις και ατυχείς συνομιλίες μεταξύ των πολύ μορφωμένων, πολύ ψύχραιμων, πολύ έμπειρων δημοσιογράφων και παραγόντων του αθλήματος.

Αυτοί δηλαδή που δραστηριοποιούνται καθημερινά σε άλλα αθλήματα, λύνοντας τα δικά τους προβλήματα, ευελπιστούν να λύσουν και τα δικά μας, μολονότι μας είναι άγνωστοι και δεν τους έχουμε συναντήσει ποτέ στα γήπεδα του χάντμπολ.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις προτάσεις τους, όπως κάνουμε τόσα χρόνια σε όποιον καλόπιστο θέλει να συνεισφέρει με τις προτάσεις του στο άθλημα, ασχολούμενος με το χάντμπολ, έστω και τηλεφωνικά!

Θα πρέπει πρώτα φυσικά να μας εξηγήσουν ευκρινώς τους λόγους που αγάπησαν σε ένα βράδυ το χάντμπολ, τον τρόπο που κατανόησαν τόσο γρήγορα τα προβλήματα του και πώς βρήκαν αμέσως και τις λύσεις!».

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software