Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Το χάντμπολ στη ψηφοφορία του ΠΣΑΤ

| Γενικά

PSAT1
Για την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς 2018

Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού, η τελετή των αθλητικών βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, θα πραγματοποιηθεί για 65η χρονιά στις 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών για την ανάδειξη των κορυφαίων του 2018 ξεκίνησε τη Δευτέρα 26/11 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5/12.

Ανάμεσα στις προτάσεις του ΠΣΑΤ βάσει αξιολόγησης για τις κορυφαίες ομάδες της χρονιάς βρίσκονται η Εθνική Γυναικών Beach Handball που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η ΑΕΚ που συμμετείχε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών.

Φυσικά οι αθλητικοί συντάκτες μπορούν να ψηφίσουν ανεξάρτητα από τις προτάσεις του ΠΣΑΤ, ενώ εκπρόσωποι του αθλήματος με σημαντικά επιτεύγματα υπάρχουν και στις κατηγορίες, καλύτερος αθλητής, καλύτερη αθλήτρια και καλύτερος προπονητής.

Οι διακριθείσες ομάδες, αθλήτριες και διακριθέντες αθλητές και προπονητές του χάντμπολ το 2018:

 

 

ΑΘΛΗΤΕΣ

Κώστας Τσιλιμπάρης
Είναι ο χαντμπολίστας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας πλέον 24 με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο, Φίλιππος, ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. και Ολυμπιακός ΣΦΠ.
Κατέκτησε τον τίτλο του ΜVP μαζί με τον συμπαίκτη του Δημήτρη Τζηρά (ισοψήφησαν στην ψηφοφορία των Δημοσιογράφων).
Αναδείχθηκε επίσης MVP του 16ου φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ανδρών, έχοντας ποσοστό επεμβάσεων 59% στον τελικό (26-22) κόντρα στον Δούκα.

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Μάγδα Κεπεσίδου
Αναδείχθηκε νταμπλούχος Ελλάδος με την Νέα Ιωνία και αναδείχθηκε MVP τόσο του πρωταθλήματος, όσο και του κυπέλλου γυναικών, ύστερα από ψηφοφορία των Δημοσιογράφων.
Επιπροσθέτως η 21χρονη τερματοφύλακας κατέκτησε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Beach Handball με την Εθνική Γυναικών, ενώ αναδείχθηκε κορυφαία τερματοφύλακας της διοργάνωσης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Γιώργος Ζαραβίνας
Οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ, στην πρώτη του σεζόν στο ελληνικό χάντμπολ.

Σοφία Ναϊσίδου
Οδήγησε την Νέα Ιωνία στο νταμπλ, συμπληρώνοντας πέντε σερί πρωταθλήματα και άλλα πέντε κύπελλα σε διάστημα επτά ετών στο γυναικείο χάντμπολ.

Μαρία Καραντώνη
Οδήγησε την Εθνική Γυναικών Beach Handball στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών, στη διοργάνωση του Καζάν.

 

ΟΜΑΔΕΣ

Εθνική Γυναικών Beach Handball
Η Εθνική Γυναικών κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Καζάν της Ρωσίας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διάκριση στα 41χρόνια του αθλήματος.
Είναι το δεύτερο Παγκόσμιο σε επίπεδο ανδρών-γυναικών που κατακτά η Ελλάδα μετά τον τίτλο της υδατοσφαίρισης (Εθνική Γυναικών) στη Σαγκάη το 2011.

Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή
Κατέκτησε το νταμπλ στην πρώτη του σεζόν στο ελληνικό χάντμπολ. Αρχικά πανηγύρισε το κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της Γλυφάδας του Δούκα και στην συνέχεια επικράτησε 3-2 νίκες -με ανατροπή- της ΑΕΚ στους τελικούς της Handball Premier.

ΟΦΝ Ιωνίας
Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδος Γυναικών. Στον τελικό της Α1 Γυναικών επιβλήθηκε –έχοντας μειονέκτημα έδρας- με 3-1 νίκες του ΠΑΟΚ, ενώ στο Κύπελλο επικράτησε επίσης του ΠΑΟΚ στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.

ΑΕΚ
Αγωνίστηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου Τσάλεντζ Καπ απέναντι στην Ρουμάνικη Τούρντα. Έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ που κατάφερε αυτή την διάκριση μετά τον Φίλιππο Βέροιας το 2003 και τον Διομήδη Άργους το 2012. Ο δεύτερος τελικός της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο «Νίκος Γκάλης» του ΟΑΚΑ μπροστά σε 5.000 θεατές. Ήταν η πρώτη φορά που η εγκατάσταση φιλοξένησε αγώνα χάντμπολ.

 

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software