Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

A1 Γυναικων (1η αγωνιστική- Προαναγγελία)

| Α1 Γυναικών

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

 Σπίτι του Χάντμπολ 14:30, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Αναγέννηση Άρτας
(Γράψας- Γκόγκας, Μεϊμαρίδης)
Live: https://www.youtube.com/watch?v=5vw0Qk2f6Ic

Πυλαία και Αναγέννηση Άρτας θα ανοίξουν την αυλαία του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών περιόδου 2024-2025.
Η Αναγέννηση Άρτας παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη με πρωταγωνιστικούς στόχους, έχοντας στις τάξεις της πλέον δύο αθλήτριες της All Star Team της περσινής σεζόν, την καλύτερη πλέι μέικερ Μαρία Χατζηπαρασίδου και την πρώτη σκόρερ Ολίνα Ανδρίτσου, ενώ κράτησε όλο τον βασικό πολύπειρο κορμό.
Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Πυλαίας δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που κατέλαβε πέρσι την 3η θέση. Έχει νέο προπονητή τον Διονύση Καραγκιοζόπουλο που κάνει ντεμπούτο στους πάγκους, ενώ Θα στηριχτεί περισσότερο σε δικά της κορίτσια και κάποιες αθλήτριες με εμπειρία από τη μεγάλη κατηγορία. Πρώτος στόχος είναι η ομάδα να μην μπει σε περιπέτειες για την παραμονή.

Γιαννιτσών 18:00, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών- ΑΕΠ Πανόραμα
(Κυριακού- Γράψας, Σαμαράς)
Live: https://www.youtube.com/watch?v=TrlZtDYVsxw

Η ομάδα των Γιαννιτσών επίσης αποδυναμώθηκε αισθητά και για αυτό είναι βάσει ρόστερ το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Είναι όμως μια ιστορική ομάδα με βαριά φανέλα και ειδικότερα στην έδρα της έχει αποδείξει ότι βρίσκει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά το Πανόραμα με τον Γιώργο Βακάλη στον πάγκο της θα κάνει νέο ξεκίνημα με ανανεωμένο ρόστερ, στο οποίο βρίσκονται πολλές νεάνιδες. Απέκτησε τις αδερφές Παπαδοπούλου από την Πυλαία, ενώ κράτησε τις δύο Βραζιλιάνες που έκαναν καλή σεζόν. Είναι το φαβορί του αγώνα, ενώ σίγουρα στο βάθος θα διεκδικήσει την 4η θέση των πλέι οφ ή στη χειρότερη ένα ακόμη ευρωπαϊκό εισιτήριο (5η θέση).

ΔΑΚ Κοζάνης 18:00, Εθνικός Κοζάνης- Άρης Νικαίας
(Λινάρδος- Νικολαϊδης, Αγγελίδης)
Live: https://www.youtube.com/@HANDBALL-lz2it/streams

Μεγάλο ντέρμπι νεοφώτιστων και με το καλημέρα κάποια ομάδα θα αποκτήσει προβάδισμα για την παραμονή.
Ο Εθνικός Κοζάνης με τον Σωκράτη Βακάλη στον πάγκο της έχει διατηρήσει όλα τα δικά του κορίτσια που τον οδήγησαν στην άνοδο και θα δώσει μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία.
Ο Άρης Νικαίας με τους ίδιους στόχους διαθέτει αθλήτριες (αδερφές Μαυρογεώργη, Διακογιάννη, Καραγιάννη, Σαραντάκου) που έχουν εμπειρία από την Α1, ενώ περιμένει πολλά από την 47χρονη Σαίντοβα κάτω από τα δοκάρια.

Νέας Ιωνίας 18:00, ΟΦΝ Ιωνίας- ΑΕΚ
(Τόλιος- Φωκίτης, Τσάκωνας)
Live: https://www.youtube.com/watch?v=CG1HPiBMDco

Όπως και πριν από δύο χρόνια, Νέα Ιωνία και ΑΕΚ θα παίξουν στην πρεμιέρα της Α1 Γυναικών.
Η Νέα Ιωνία έδειξε και στο Σούπερ Καπ κόντρα στον ΠΑΟΚ γιατί είναι το μεγάλο φαβορί του πρωταθλήματος με ένα ίσως από τα πληρέστερα ρόστερ που είχε ποτέ στην ιστορία της!
Με τις αδερφές Κεπεσίδου, τις Τσάκαλου, Στουγιαννίδου, Μανιά, Φράγκου, τις ταλαντούχες Κουκμίση, Ρούσσου και τις ξένες Κμίροβα, Κρινιτς, Νταβίντοβιτς, Λουμπιανάια που είναι πλέον καιρό στην ομάδα, ήταν ήδη ισχυρή, αλλά απέκτησε και τις Καλουτζέροβιτς, Άγκοβιτς με τη δεύτερη να έχει σπουδαίο βιογραφικό με παραστάσεις από Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα της ΑΕΚ πιθανότατα ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις από τότε που ανέβηκε το τμήμα στην Α1 Γυναικών. Με τον τεχνικό Βύρωνα Παπαδόπουλο που έδειξε καλά στοιχεία πέρσι και ένα ξεκάθαρα πολύ καλό ρόστερ (Ζενέλι, Σαμολαδά, Ασεβέδο, Παναγιωτίδου, Καρέλα, δύο ακόμα ξένες) που μπορεί να την οδηγήσει στα πλέι οφ.
Το ματς απέναντι στη Νέα Ιωνία δεν είναι κριτήριο, σίγουρα όμως αποτελεί ένα σοβαρότατο τεστ για τη νοοτροπία και τις δυνατότητες της Ένωσης.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
Καματερού 16:00, ΓΑΣ Καματερού- ΠΑΟΚ Mateco
(Σκλαβενίτης- Μπράμου, Προδρομίδης)
Live: https://www.youtube.com/watch?v=JRnTxkqkEwc

Ο ΓΑΣ Καματερού με τη γνωστή συνταγή των δικών του κοριτσιών και κάποιων ξένων θα προσπαθήσει και φέτος να έχει μία άνετη παραμονή και ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο.
Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη ανανέωση, επένδυσε σε ελληνίδες αθλήτριες (Κουκμίση, Αργυροπούλου, Κωστοπούλου, αδερφές Τροχίδου, Σελεμίδου) που απέκτησε από την Πυλαία και γενικά με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, με λιγότερες ξένες, θα προσπαθήσει να παραμείνει διεκδικητής των τίτλων. Η σεζόν χρειάζεται υπομονή και πολλή δουλειά για τον «δικέφαλο» που θα αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, στις οποίες θα κληθεί να δείξει χαρακτήρα και να βγάλει τη νοοτροπία νικητή που έχτισε με κόπο την τελευταία 6ετία.



e-genius.gr ...intelligent web software