Official Social Media Pages: Facebook | Ιnstagram | YouTube | Τwitter | TikTok

Λευκορωσία- Πορτογαλία 31-23

| Εθνική Ομάδα Γυναικών

AV2I0376 1
Νίκη για το φαβορί στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου

H Λευκορωσία επικράτησε της Πορτογαλίας με 31-23 στην πρεμιέρα του 3ου προκριματικού ομίλου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών του 2019, που διοργανώνεται στο κλειστό του Αμυνταίου.
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι έως το 45′ με την Πορτογαλία να βρίσκει λύσεις απέναντι στην άμυνα της Λευκορωσίας, παρά την υψομετρική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Η Λευκορωσία, ωστόσο, με μεγάλη εμπειρία «καθάρισε» το ματς στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά μετατρέποντας το 21-21 του 45′ σε 28-22 στο 55′.
Δηλώσεις
Τόμαζ Κάτερ (προπονητής Λευκορωσίας): «Μέχρι το 45′ ο αγώνας ήταν έντονος σε συναισθηματικό επίπεδο. Από εκεί και έπειτα εμείς παίξαμε με μεγαλύτερο ορθολογισμό στην άμυνα και έτσι πήραμε τη νίκη. Ξεκινήσαμε όπως έπρεπε αλλά δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Πρέπει να νικήσουμε και τους δύο επόμενους αγώνες, απέναντι στην Ελλάδα που είναι πιο δυνατή απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια και την Ιταλία».
Ούλισες Περέιρα (προπονητής Πορτογαλίας): «Αγωνιστήκαμε τόσο καλά μέχρι το 45′, αλλά μετά η επίθεσή μας είχε προβλήματα απέναντι στην ψηλότερη άμυνα των αντιπάλων. Δεν είχαμε άλλες δυνάμεις και επιλέξαμε στα τελευταία λεπτά να βάλουμε νεότερες αθλήτριες για να πάρουν εμπειρίες. Άλλωστε, με βάση τον προγραμματισμό μας η ομάδα μας θα φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της τα επόμε να 2-3 χρόνια. Στα επόμενα δύο παιχνίδια του ομίλου θα επιδιώξουμε να πάρουμε δύο νίκες, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο. Η ελληνική ομάδα έχει ισχυροποιηθεί, ενώ και η Ιταλία δεν είναι εύκολη αντίπαλος».
Λευκορωσία- Πορτογαλία 31-23 (15-14 ημχ.)
Λευκορωσία (Κάτερ): Τρίζνο 2, Νέστιαρουκ, Βασιλέφσκαγια 5, Ιλίινα 1, Κότσινα 9, Αρτσιούκοβιτς 2, Κούντσεβιτς, Σουτ, Ρουντσκούσκαγια 3, Καναβάλ, Γεζίσκαγια 6, Σιλίτσκαγια 1, Σαμανούσκαγια 2, Ακραμένκα, Γιάστσουκ, Μοκάτ.
Πορτογαλία (Περέιρα): Γκόις, Φερέιρα Λόπες 5, Μοντέιρο, Ροντρίγκεζ 2, Μοργκάδο 1, Ολιβέιρα 2, Σοάρες 5, Ντα Σίλβα 2, Φερέιρα, Βιέρα, Αρμάντο, Φερνάντες, Εμίδιο 5, Σόουζα 1, Σίσσε, Ρεσέντε.
Διαιτητες: Μερτζ – Σίλια (Γερμανία). Δίλεπτα: 4-3. Πέναλτι: 5/6 – 6/8

 

 



e-genius.gr ...intelligent web software