Hellenic Handball Federation

Official Website

Χορηγοί Ο.Χ.Ε.

IMG 20191017 133247
Για την παρουσία της και την 7η θέση στα World Beach Games

Στην Ελλάδα «πάτησε» το μεσημέρι η Εθνική Γυναικών Beach Handball, η οποία έκανε αξιέπαινη και μεγάλη προσπάθεια στα World Beach Games, όπου κατέλαβε την 7η θέση με απολογισμό 6 νίκες-2 ήττες σε 8 αγώνες.

Η Εθνική μας ομάδα αποτελείτο από τις προπονήτριες
Καραντώνη- Δημητρίου, τις αθλήτριες Μακρή, Κερλίδη, Ποιμενίδου, Καλοϊδη, Σκάρα, Μούρνου, Δημητρίου, Διακογιάννη, Ράτσικα, Μάστακα, ενώ συνοδευόντουσαν από τους Βασίλη Κρανιώτη (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ), Στράτο Καρέτο (τεχνικό σύμβουλο της ΕΟΕ) και Κώστα Μαναβή (ιατρό αποστολής).

Τις αθλήτριες και προπονήτριες υποδέχθηκε με άνθη ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Επικοινωνίας Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης επεσήμανε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ολοκληρώθηκε μία ανοδική πορεία τεσσάρων ετών της Εθνικής Γυναικών, ξεκινώντας από το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους της Πεσκάρα το 2015 και κορυφώθηκε με τρεις μεγάλες διοργανώσεις μέσα σε τρεις μήνες, όπου η Εθνική κατέκτησε χρυσή μεσογειακή νίκη και δύο εξαιρετικά πλασαρίσματα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά υπάρχει και συνέχεια, αφού του χρόνου το καλοκαίρι η ομάδα μας θα πάρει μέρος ως κάτοχος του τίτλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πεσκάρα.
Διαφαίνεται ότι beach handball είναι ένα ανερχόμενο άθλημα παγκοσμίως στο οποίο έχουμε την τύχη η Ελλάδα να πρωταγωνιστεί. Σε όποια εκδοχή του χάντμπολ η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση, η Ομοσπονδία οφείλει να στηρίξει και να επενδύσει.
Το ελληνικό χάντμπολ δεν έχει την πολυτέλεια να υπάρχουν διαφορετικές φωνές, οι οποίες να μην υποστηρίζουν το σύνολο του, αλλά μεμονωμένα κάποιες Εθνικές ομάδες ή εκδοχές του αθλήματος. Είμαστε δυνατοί και ισχυροί, όταν ομονοούμε, έχουμε ομοψυχία και στηρίζουμε συνολικά το άθλημα χωρίς… αστερίσκους, χωρίς… αν και εφόσον και χωρίς ότι… φαντάζεται ο καθένας στο μυαλό του. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στα κορίτσια της Εθνικής ομάδας και στις προπονήτριες τους για την διάκριση στην Ντόχα και φυσικά σε όλες τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές των Εθνικών μας ομάδων, που μας κάνουν υπερήφανους, κάθε φορά που αγωνίζονται με τα Ελληνικά χρώματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Εθνικές ομάδες πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. »

Η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Μαρία Καραντώνη δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την υποδοχή. Μένει μία πικρή γεύση είναι η αλήθεια, γιατί μπορούσαμε να πάμε πολύ ψηλότερα. Από την άλλη είμαστε ευχαριστημένες, μην ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε εδώ προκριθήκαμε από δύο διοργανώσεις. Τα αποτελέσματα (6 νίκες σε 8 ματς) δείχνουν σε τι αγωνιστικό επίπεδο βρισκόμαστε, παρά τις ελλείψεις. Οι δύο μας ήττες ήταν οριακές, στις λεπτομέρειες και μεγάλη αστοχία από μέρους μας (50-55%). Πιστεύω ότι επιπρόσθετα μας αδίκησε και το σύστημα και συμφώνησαν πολλοί ότι θα έπρεπε οι πρώτες ομάδες των ομίλων της πρώτης φάσης να έπαιζαν κατευθείαν ημιτελικό. Με αυτό το σύστημα, ομάδες που κερδίσαμε βρέθηκαν πιο πάνω στην κατάταξη από εμάς».

 

HB Training

HANDBALL PREMIER

aeklogo osfplogoth diomidislogoth aeroposlogoth paokogoth pylaialogoth dukelogoth

drama86logoth ionikosnf faiakas 	arisniklogoth filipposlogoth hcsalaminalogoth zafeirakislogoth

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

paokogoth ofnilogoth anagennisilogoth veroia2017logoth panoramalogoth malexgiannitslogoth korydalloslogoth pylaialogoth prosotsanilogoth ethnikoslogoth Athinaikoslogoth kamaterologoth